Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mi lenne a velemenyetek egy...

Mi lenne a velemenyetek egy ilyen anyosrol?

Figyelt kérdés
A ferjemmel elkoltozunk abba a varosba ahol az anyja el,es ahol a ferjem is dolgozik,meg mostantol en is.61 eves nyugdijas,ferje meghalt.Egy panelban lakik es nagyon unatkozik.En hoztam a hazassagba a fiamat aki ebben a varosban kezdi a sulit,es 4-kor kene elhozni,de a ferjem es en is dolgozunk 4-kor.Anyosom azert nem segit,mert buszra kene ülnie,es az allomasrol gyalog kéne a fiamat hazahozni(kb 5 perc gyalog es kb 7 perc busszal).Anyosomnak ez macera mert nem tud varni a buszra,meg lekési meg nem fog gyalogolni a megallotol az otthonunkig.Igy nincs ki elhozza a gyereket az iskolabol.A gyerek apja es a szuleim nem tudnak segiteni,mert messze laknak.
2021. jún. 15. 10:37
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/157 A kérdező kommentje:
Egyebkent az se jo anyosnak ha nala a gyerek.egyik alkalommal a heten csak vigyazni kene ra meg elhozni 4-től 6-ig.Masik alkalommal elhozni es atvinni busszal fociedzesre ami 5 perc busszal
2021. jún. 15. 11:48
 52/157 anonim ***** válasza:
27%

55: szerintem nem vájkál az életében...

De majd érdekes lenne a jövőbe látni, hogy ugyanez a nagymama mennyire fel lesz háborodva, hogy 15-20 év múlva a kutya se nyitja rá az ajtót....

2021. jún. 15. 11:48
 53/157 A kérdező kommentje:

Na.Akkor utoljara!!Az exemtol

Nem a lebénulás miatt valtam el!Az a valás utan tortent!!Könyörgöm feltettem egy kerdest anyosomrol miert nem tartjatok tiszteletben hogy nem masokrol szeretnek beszelni hanem erről a temarol!Aki az exemrol kerdez arra nem valaszolok nem ezert tettem ki a kerdest!

2021. jún. 15. 11:50
 54/157 anonim ***** válasza:
88%
Leírta, hogy se férje, se munkája, ergo a kérdező igenis vájkál, és ha tehetné, beosztaná az anyós idejét. Miért lenne az anyósnak kötelessége heti kétszer a gyerek? Ha ténylegesen az unokája lenne se lenne rajta számonkérhető. Jaj, hagyjuk már... Nem mindenkinek igénye ez az ajtónyitogatás, hiába is fétisetek ezt vágni a másik fejéhez. A gyerek a szülőnek születik, nem a nagyszülőnek, a nagynéninek, a szomszédnak, a tanárnak, stb.
2021. jún. 15. 11:51
 55/157 anonim ***** válasza:
88%

Kedves Kérdező!

Nem igazán aktuális most a kérdésed, mert itt az évzárás, itt a nyár, mi lesz napközben a gyerekkel?

Ezt a problémát a nagymamától függetlenül meg kell oldanotok, valamilyen külső, fizetett segítséggel.

Én 60+-os nagymama vagyok, de 100 km-re lakom az unokáktól, így ez a viszem-hozom a suliba/oviba engem nem érint.

Most függetlenítsünk el attól, hogy vérszerinti vagy nem vérszerinti unoka a gyerek, csak beszéljünk a száraz tényekről.

Ha 4-re menni kell a gyerekért, akkor arra 3-kor el kell kezdeni készülődni. Ha a kertben dolgoztam és izzadt vagyok, még lefürdeni is kell. Odamegyek a sulihoz, utána buszozni, gyalogolni, a lakásban átöltöztetni, esetleg megetetni és várni, hogy valaki hazajöjjön.

Megjöttök mondjuk 5-6-kor, akkor indulok vissza, optimális esetben ha nincs túlórátok 6-7-re vagyok otthon.

Lehet, hogy ez fiatalon semmiség - ezért is szülnek a fiatalok és nem az öregek - de egy idős embernek, akinek már millió egészségügyi gondja van, ez a lekötöttség és felelősség már nagy teher. Ezt csak akkor fogod megérteni, ha te is megöregszel.

Én pl. ebéd után 2-3 óra tájban úgy elálmosodom, hogy szarnak nem vagyok jó, koncentrálni, de még beszélni sem tudok, nem hogy útra kelni. Ilyenkor muszáj egy órát aludnom, ami ugye nem valósítható meg, ha elvállalom a gyereket. Aztán ha történik valami baleset, akkor mi lesz?

2021. jún. 15. 11:52
 56/157 A kérdező kommentje:
57-es valaszolo pontosan igy!!Egyetlen fia van unokaja meg 300 kmre lakik!!Mi ezek utan biztosan nem nyitjuk ra az ajtot ha megoregszik!!Mert ugye az se kotelessegünk ahogy neki sincsenek kötelessegei igaz kedves válaszolók!!
2021. jún. 15. 11:53
 57/157 anonim ***** válasza:
94%
Nincs véleményem, nem akarja elhozni, erőszakkal ráerőltetni nem lehet. Bocs, hogy ezt írom, de tudod, erre mondják, hogy más is megoldja valahogy segítség nélkül... ha úgy is mindketten dolgoztok, pláne csak 2 alkalomról van szó a héten, akkor erre nyugodtan fel lehet venni egy bébiszittert, itt a nyár, lehet találsz egy diáklányt, aki kis pluszpénzért megteszi. Még akkor sem lehetne kötelezni rá, ha a saját unokája lenne, bár szerintem az elég aljas hozzáállás, ha valaki különbséget tesz a vér szerinti meg a mostoha unokák között.
2021. jún. 15. 11:54
 58/157 A kérdező kommentje:
Kedves 60-as valaszolo!!Teljesen igazad van,de majd 80- evesen ne csodalkozz hogy oregek otthonaba dugnak es senki nem latogat!!
2021. jún. 15. 11:55
 59/157 anonim ***** válasza:
30%

60: ez azért erős túlzás.... a panelben hol kertészkedne a nagyi..??

Egyébként is, 60 az új 40! :-DDD

ne temessétek már magatokat fiatalon!

60/157 anonim ***** válasza:
91%

Tehát lényegében 1 nap vigyáz rá, 1 másik nap edzésre viszi majd 2 na elviszi haza?

Egyébként első osztályos. 2 megállót ő is buszozhat. Itt vidéken 10perc séta 30 perc buszozás majd 10 perc séta az iskola. Első héten megmutatjuk az utaz stb.

A következőn már a "barátokkal" közlekednek.

Ne várd el hogy anyós hurcolja őt.

Ha akar segít, ha akar nem.

Valóbsn nincd benne jóindulat, de ezzel nem tudsz mit kezdeni

❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!