Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért ilyen velem a menyem?

Miért ilyen velem a menyem?

Figyelt kérdés

A fia feleségéről lenne szó. Náluk egy hónapja megszületett az első gyerek, ( nekem már 4. unokám). És akkor ő mondta hogy szívesen fogadja az én segítségemet is, de az anyukáját fogja hívni hogy ha baj van. Nekem ez nagyon rosszul esett, hogy engem nem hív hanem az anyját. Szerintem nekem is jogom van segíteni, főleg úgy hogy a fiam gyerekéről van szó. Felszoktam hívni a fiamat naponta vagy 2 naponta hogy, hogy vannak, kell-e segítség, de azt mondták hogy nem kell boldogulnak. Múlt héten átmentem látogatóba. Alig adta a kezembe az unokát, ha a kezembe is került a pici 5perc után sírt és megfogta és kivette a kezemből, nem engedte hogy én is ettesem, nem engedte hogy elaltatsam. Utánna már nem bírtam vele foglalkozni, mert aludt a pici és mondta a menyem hogy nem kéne most zavarni a kicsit.

Hát eszem megáll hogy nem nyúlhatok az unokámhoz. Nem tudok már vele mitcsinálni, már a fiamnak is mondtam hogy szóljon már rá a feleségére, mert ez nem állapot hogy nem enged semmit sem, meg hogy nem fogadja meg a tanácsaim. Ti mit tennétek ilyen szituációban?

2021. ápr. 29. 08:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/85 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező, a baba még csak egy hónapos. Amiket leírtál, valószínű ugyanezt csinálja a saját Anyjával. 1 hónapos babát a szülei etetnek, altatnak, és ha 5 percig sír a kezedben, akkor nyilván átveszi. Csoda hogy eddig hagyta hogy próbálkozz.

A menyed egyetlen hibát vétett.. közölte veled, hogy a saját anyját fogja hívni. Érthető, hogy ez rosszul esett, ugyanakkor ha nem mondja, akkor is ez van. A többség a saját anyját hívja, feltéve, hogy jó kapcsolatban vannak. Örülj neki, hogy tőled is szívesen fogad tanácsot. Ha pedig nem fogadja meg, akkor nem. Szeretnék próbálgatni a szárnyaikat, mint szülők, hagyni kell.

És egy egyhónapos baba mellett valóban az a segítség ha főzöl nekik, vasalsz, takarítasz, stb, FELTÉVE ha kérik!

2021. ápr. 29. 12:15
 42/85 anonim ***** válasza:
88%
Attól hogy a lányodnak olyan kapcsolata van a saját anyósával, hogy hívja, nem jelenti automatikusan azt, hogy egy teljesen más embernek (fiad felesége) is ezt kellene tennie.
2021. ápr. 29. 12:35
 43/85 anonim ***** válasza:
96%
Anyám is ilyen jobban tudom, meg majd én megmondom, meg majd én vagyok az úristen is típus. Mi már ott tartunk, hogy nem jöhet. És kész. Ezt akarod ezzel az erőszakoskodó hisztivel elerni te is? Másszál ki abból, ami nem a te dolgod!
2021. ápr. 29. 12:55
 44/85 anonim ***** válasza:
96%
Nem akarlak bántani, de hozzányúlhattál. Hogy pont evés, fürdés idején mentél, hát, nekem eszembbe nem jutna este látogani kisbabát. NAgymamaként sem.
2021. ápr. 29. 12:55
 45/85 A kérdező kommentje:

Hát a fiamat kérdeztem hogy a másik mama miben segít, és ő mondta hogy az elején a pelenkázásba segített, utánna a fürdetésben és az öltöztettesben. Másik unokáimnál is ott voltam az öltöztetésüknél és fürdettem is őket, és úgy érzem hogy ebből kimaradok.

Igen az esett rosszul hogy mondta hogy az anyját fogja hívni ha baj van.

2021. ápr. 29. 12:56
 46/85 anonim ***** válasza:
90%
Te anyósodat akartad magad mellé olyankor vagy anyádat? Neki is így megmagyarázod, hogy mit hogyan? Örülj, hogy beenged.
2021. ápr. 29. 13:01
 47/85 anonim ***** válasza:
92%

A MASIK UNOKÁKNAK ANYAI NAGYANYJA VAGY!!! Mi olyan rohadtul nehéz ezen felfogni.

A melyeknek joga van attól segítséget kérni, akitől ő szívesebben veszi.

Nem kell 2x megmutatni a fürdetést, pelenkázást, neked erre már 3 unokád volt, akik körül süröghettél .

A másik mamának is jár ennyi.

Húzd meg magad, amíg nem kerülnek el nagyívben.

2021. ápr. 29. 13:24
 48/85 anonim ***** válasza:
11%

Mondjuk, én nem tudom, miért olyan borzasztó nagy dolog megengedni anyósnak, hogy átpelenkázza, megetesse vagy megfürdesse az unokáját, ha a másik nagymamának megengedik.

Itt a meny sem korrekt, bár mondjuk igen, a férj is rász9lhatna a feleségére, hogy "drágám, hagy már anyámnak is megetetni a gyerekem".

A kompromisszum hiányzik.

2021. ápr. 29. 13:26
 49/85 anonim ***** válasza:
86%
Anyósom mindkét lányához beköltözött majdbem egy hónapra, mikor születtek a gyerekeik. Hozzánk is akart, de én mondtam, h köszönöm, nem kell. Szegény nem tudta elsőre mire vélni, mert a lányai imádták, h kiszolgálja őket meg mindenfélét megcsinál helyettük. Mi meg képesek voltunk a férjemmel magunkban megoldani. Ilyenek vagyunk mindketten, nem szeretjük, ha a saját kis mikrokozmoszunkba belemászik valaki, még ha a párom anyukája is az. Zavar és kész. Ez nem ellene irányult, csak tudtuk, h nekünk jobb így. A lányai ott halódtak, h jaaaaj így meg úgy hetekig, én meg első héten, mikor aludt a fiam, sütit sütöttem és küldtem neki, azt se tudta, mi érte. Én nagyon szeretem az anyósom, de annyira különböző életszemléletű családból jövünk, h nem bírtam volna ki, ha ott van. Lehet a menyed is annyira más beállítottságú és kész. Hidd el, fogsz még unokázni eleget, ha most nem erőlteted magad rájuk. Én is a saját anyámat hívtam, ha segítségre volt valamivel kapcsolatban szükségem, ez teljesen természetes.
2021. ápr. 29. 13:31
 50/85 anonim ***** válasza:
80%

49-essel egyetértek. Egyik gyerekünk fürdetésénél sem volt ott soha egyik nagyszülő sem. Pont a helyzet intimitását rontotta volna el, ha első este, amikor hazajöttek a kórházból, nem magunk lettünk volna, hanem bármelyikünk édesanyja itt "segített" volna.

Akkor fürdették ők, amikor náluk voltak a gyerekek akár éjszakára, akár csak nyáron estig, és ott vacsoráztak, ott fürödtek meg.

2021. ápr. 29. 14:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!