A menyem ellem hangolja az unokámat, mit tehetek?
4 éves a kislány ,nem akar hozzám jönni nyaralni ,mert : te mindig bántod az anyát.
menyemmel nem vagyunk jóba,nem jár hozzám ,én sem hozzám . teljesen más természet vagyunk. én pörgös, barátságos ,törtetö,ö meg olyan mint a langyos leves,megörülök a nyugodtságától.
a fiammal nagyon is jóba vagyunk vele szokott jönni az unokám hozzám ,ugyanis anyja nem engedi egyedül,szerintem tulságossan félti.
köpni nyelni nem tudtam mikor ezt mondta az unokám,mert gondolom nem magától találta ki,és nem is a fiam mondta neki.mikor ezt mondta fiam rászolt,hogy lányom ne mondj ilyet ,de el is terelte a témát másra.
hogy állithatnám le a menyemet a nélkül ,hogy a fiam megharaguthatna rám? ugyanis hangosabban sem lehet hozzá szólni ,mert felhuzza az orrát rögtön a nagyasszony,és a fiamat hergeli ellenem ,hogy én üvöltözök vele :)
pedig nem olyan nagymama vagyok aki nem törödik velük ,anyagilag is folyamatosan támogatom öket,unokámnak mindig veszek valamit,nem csak pár száz forintos dolgokat.
persze a másik nagyi a szent ,ö a menyem anyukája ,ö persze nem segit a fiataloknak semmit ,megis ö a jó.
Az eremnek ket oldala van. Meghallgatnam a menyedet is, hogy mit gondol rolad.
Mindenesetre a helyesirasod alapjan egy buta, tanulatlan no lehetsz.
Az ontomjenezes azonban jol megy.
még annyi ,korom ellenére mindig én próbálok közeledni a menyem felé,de ö nem akar kibékülni mondván én mindig belé kötök.mindig én kezdeményeztem a békülést ,most is próbaltam ,már nem egyszer ,nem kétszer,de azt mondta ö befejezte velem a társalgást.
ugyh az sem lehet megoldás ,hogy kibékülünk valamilyen szinten ,én nem vagyok vele rosszba ö önfejü és makacs.
Ha a gyerek előtt szidod az anyját az nem jó. Ha megjegyzéseket teszel rá a jelenlétében azt nem felejti el. Senki sem szereti ha bántják a szüleit. Ezt egy négy éves gyerek már megérti.
Láthatóan nem szereted a menyed, mert más mint te. Próbáld meg nem kritizálni, nem megszólni amiatt, mert ő csendesebb természetű stb. Vannak olyan emberek is, akik nem szeretnek annyira társaságba járni, pörögni stb.
Az, hogy a menyednek nem olyan a természete, mint neked, nem jelenti azt, hogy emberileg kevesebb. Ezt fogadd el és ne beszélj róla ilyen lenézően. A menyed minden bizonnyal érzi ezt az alap ellenszenvet, ami érthetően rosszul esik neki.
Abban igazad van, hogy a menyedtől ennek ellenére sem szép, hogy a gyereknek ilyeneket mond rólad. Azonban mielőtt "le akarnád állítani", nézz egy kicsit magadba, változtass a hozzáállásodon, és mindjárt mindenkinek könnyebb lesz.
Sok szülő azt sem szereti, ha a nagyszülő folyamatosan ajándékokkal halmozza el az unokát. Te megteszed, de nem kért rá senki, emiatt ne várd, hogy hálásak legyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!