Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A lányom nemrég azt mondta,...

A lányom nemrég azt mondta, hogy egy szörnyeget vagyok és soha nem fogom látni az unokámat. Jogosan?

Figyelt kérdés
Lányom 20 éves, szinte még gyerek. Amúgy sem az az érett fiatal fajta, szeleburdi, naiv és önfejű is. Egy éve megismerkedett egy nem túl jó hirű fiúval. Én próbáltam megkedvelni, de a fiú borzalmasan flegma és udvariatlan volt velünk is és szerintem a lányunkkal sem bánik nőhöz méltóan. A lányomnak elmondtam aggodalmamat és véleményemet a fiújáról. Ő teljesen kiakadt rám, hogy egy irigy, szemét vagyok, aki nem örül az ő párkapcsolatának. Ezt követően elköltözött a sráchoz és szüleihez. A fiú szülei tehetősebbek, nagyra tartják magukat. Megmondtam a lányomnak, hogy rendben van, menjen, gondoltam nem tart sokáig a fellángolás. Folyamatosan jöttek a hivások ezután, hogy adjak pénzt neki kajára, erre-arra, mivel a fiú szülei nem nyalják ki a fenekét és azt szeretnék, ha beszállna a költségekbe. Egy ideig adtam, de utána a férjem leállitott, mondván menjen el munkát keresni, hisz mi is gürizünk ugyanúgy. Ekkor persze megint mi voltunk a legrosszabb szülők a világon. Pár napja megjelentek a barátjával a házunkban hatalmas nagy vigyorral és egy baba cipővel a kezükben. Azt hittem menten elájulok. Munkája nincs, a srác vállal néha alkalmi munkát az apja cégénél, de ő még tanul. A lányom és a barátja vissza akart költözni hozzánk, mivel a srác szülei elzavarták őket, mert "szégyenbe hozzák" a házasságon kivüli gyerekkel a családjukat. Nem támogatják őket. Én azt javasoltam, hogy nagyon gondolják meg a pici megtartását. A férjem kikötötte, hogy a mi nyakunkra nem fog szülni a lányunk, neki nem hiányzik ez, még a mi házasságunk is rámehet. Szeretjük őt, de ha már játszotta a felnőttet akkor oldják meg külön lakásban. Menjenek el dolgozni, természetesen egy kis anyagi támogatást adunk nekik, de nem lakhatnak nálunk. Felajánlottam, hogy mindenben segitek, ha megtartanák a babát, de nem jöhetnek ide lakni. Férjemnek sziv problémái vannak, kerülnie kell a stresszt, féltem őt, nekem ő a mindenem, túl van egy infarktuson....
2015. ápr. 21. 22:30
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
83%
En neked adok igazat. Ha szet tudta tenni a labat, oldja meg..
2015. ápr. 21. 22:37
 2/24 anonim ***** válasza:
12%

Kicsit sarkítva: választani kellett a lányod és a férjed között, te a férjed javára döntöttél. Ha így nézzük, akkor te engednéd a gyerekedet a nagyszülőkhöz?

Amellett igazatok van, ha játszuk a felnőttet, akkor tudjuk is eltartani magunkat és felelősséget vállalni a családunkért.

Harmadrészt: tudod, h ki fog neked nyugdíjas korodban segíteni? Lehet, h előbb-utóbb fordul a kocka és ti lesztek rájuk szorulva. Akkor ki lesz a genya? Ott a lányodnak kell majd a szülei és a "neki is a mindene férje" között választani.

2015. ápr. 21. 22:37
 3/24 anonim ***** válasza:
94%

2-es, a lánynak már új élete van. Nem egy 8 éves gyerek és a férje közt döntött, hanem egy felnőtt, önálló életet élő nő és a betegeskedő férje közt. Ők együtt fognak megöregedni.

Vagy a szülőnek innentől az a dolga, hogy szarja le a saját életét, és ha szükség van rá, vegyék elő a spájzból?

2015. ápr. 21. 22:46
 4/24 anonim ***** válasza:
85%
Végre egy szülő, aki nem nyalja elvakultan a nyilvánvalóan életképtelen porontyának a fenekét. Kérdező, én teljesen egyetértek veled, bár a helyedben még támogatni sem támogatnám őket. Lehet elköltözgetni, meg felnőttet játszani, de akkor tessenek megoldani a valódi felnőtt szituációkat, ha már ők akkora nagy pofájú emberek. Most a lányod szép leckét kap az élettől, reméljük, tanul belőle.
2015. ápr. 21. 23:00
 5/24 anonim ***** válasza:
81%
Kérdező, én neked adok igazat. A lányod eddig is ment a saját feje után, meggondolatlanul a barátja szüleinek a nyakára öltözött munka nélkül. Most pedig, hogy ők sem hajlandóak őt/őket elviselni, plusz ott a baba is, menne vissza hozzátok a pasijával. Én azt mondom, egye meg amit főzött! Támogasd amennyire tudod (de csak annyival, hogy az azért nektek se okozzon nehézséget), és tényleg ne hagyd, hogy hozzátok költözzenek! Megértem, hogy óvod a férjedet, az infarktus nem játék! Ha pedig ott lakik nálatok a munkanélküli (bár most, hogy terhes, pláne nem fog dolgozni menni) lányod, a még tanuló pasija, és a jövőben megszületendő kisbabájuk, még inkább stresszelni fog.
2015. ápr. 21. 23:01
 6/24 anonim ***** válasza:
13%
büd'ös kis ku'va ha nem veteti el a nyakadon köt ki és életed végéig hordja haza az apuka jelölteket el kel cipelni egy abortuszra vagy oda a gyerek élete a tiétek és az öv is
2015. ápr. 21. 23:02
 7/24 anonim ***** válasza:
17%
Természetesen megértem az álláspontodat, de figyelj, ő a lányod, akinek szüksége van a támogatásra. Állapodjatok meg abban, hogy munka+X időn belül elköltöznek stbstb, ha az adott időintervallumon kívul nem sikerül megoldaniuk, majd Kiteszed oket. Megjegyzem nyilván nem tennéd ki oket az utcára.
2015. ápr. 21. 23:13
 8/24 anonim ***** válasza:
86%

Nyugi, fogod látni az unokádat, ez megint egy gyerekes vagdalkozás volt. Sajnos, igencsak benne van a pakliban, hogy előbb-utóbb rátok szorul a lányod egy ilyen link alak mellett, ő maga is még egy meggondolatlan, felelőtlen gyerek, akármennyi idős.

Nagyon együttérzek veled, kérdező, ez szörnyű helyzet, de szerintem is helyesen döntöttél. Ha örökké ott vagytok tartalékban, hogy kihúzzátok a sz@rból, amit magának kevert, sose fog felnőni. Néha hagyni kell, hogy a gyerek megkapja a maga pofonjait az élettől.

2015. ápr. 21. 23:21
 9/24 anonim ***** válasza:
79%

Ugyan annyi idos vagyok, mint a lanyod!Borzaszto belegondolni, hogy O is a felelotlen es naiv lanyok taborat erositi...

Anyamek ugyan ezt tettek volna a helyedben, az mar kerdes, hogy en ilyen pofatlan es hulye nem lennek soha. Sajnalom, hogy ilyen helyzetben vagy, de most kell erosnek lenned. Ha engedsz, levakarhatatlan lesz, ingyen babysitter, penzes zsak es szalloda lesz beloled(ismerek hasonlo sztorit). Remelhetoleg ha a sajat laban kell megallnia , kicsit eszbe kap(bar meglehetosen kar, hogy egy szerencsetlen gyerekkel az oldalan).

Egyetertek veled, es egyaltalan nem jogos ez a lanyodtol.

2015. ápr. 21. 23:47
 10/24 anonim ***** válasza:
80%
A lányod nem "szinte még gyerek", hanem hülye. Túl jó dolga volt eddig, de most tényleg erősnek kell lenned, és hagyni a fenébe. Annyit tehetsz, hogy elbeszélgetsz vele arról, hogy ha most megtartja azt a gyereket, igen valószínű, hogy rövid időn belül egyedülálló anyuka lesz a nayg büdös semmi közepén. Mit gondol, a szintén ész nélküli, semmirekellő pasija meddig fog vele, velük nyomorogni? A pasiknak mindig ott van a menekülési útvonal, nem bennük van a gyerek! Aztán mehet anyaotthonba, meg kulimunkákat végezni, mert a 28 ezer Ft gyesből nem fogja eltartani magukat. Az biztos, hogy nem szabad a nyakatokra engedni őket, mert sose fognak elmenni, nem is lesz ok arra, hogy munkát keressenek és nyugtotok sem lesz. A férjed kegyetlennek tűnik, de neki van igaza. a felnőtteset játszunk, akkor viseljük a következményeket!
2015. ápr. 22. 05:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!