Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A lányom nemrég azt mondta,...

A lányom nemrég azt mondta, hogy egy szörnyeget vagyok és soha nem fogom látni az unokámat. Jogosan?

Figyelt kérdés
Lányom 20 éves, szinte még gyerek. Amúgy sem az az érett fiatal fajta, szeleburdi, naiv és önfejű is. Egy éve megismerkedett egy nem túl jó hirű fiúval. Én próbáltam megkedvelni, de a fiú borzalmasan flegma és udvariatlan volt velünk is és szerintem a lányunkkal sem bánik nőhöz méltóan. A lányomnak elmondtam aggodalmamat és véleményemet a fiújáról. Ő teljesen kiakadt rám, hogy egy irigy, szemét vagyok, aki nem örül az ő párkapcsolatának. Ezt követően elköltözött a sráchoz és szüleihez. A fiú szülei tehetősebbek, nagyra tartják magukat. Megmondtam a lányomnak, hogy rendben van, menjen, gondoltam nem tart sokáig a fellángolás. Folyamatosan jöttek a hivások ezután, hogy adjak pénzt neki kajára, erre-arra, mivel a fiú szülei nem nyalják ki a fenekét és azt szeretnék, ha beszállna a költségekbe. Egy ideig adtam, de utána a férjem leállitott, mondván menjen el munkát keresni, hisz mi is gürizünk ugyanúgy. Ekkor persze megint mi voltunk a legrosszabb szülők a világon. Pár napja megjelentek a barátjával a házunkban hatalmas nagy vigyorral és egy baba cipővel a kezükben. Azt hittem menten elájulok. Munkája nincs, a srác vállal néha alkalmi munkát az apja cégénél, de ő még tanul. A lányom és a barátja vissza akart költözni hozzánk, mivel a srác szülei elzavarták őket, mert "szégyenbe hozzák" a házasságon kivüli gyerekkel a családjukat. Nem támogatják őket. Én azt javasoltam, hogy nagyon gondolják meg a pici megtartását. A férjem kikötötte, hogy a mi nyakunkra nem fog szülni a lányunk, neki nem hiányzik ez, még a mi házasságunk is rámehet. Szeretjük őt, de ha már játszotta a felnőttet akkor oldják meg külön lakásban. Menjenek el dolgozni, természetesen egy kis anyagi támogatást adunk nekik, de nem lakhatnak nálunk. Felajánlottam, hogy mindenben segitek, ha megtartanák a babát, de nem jöhetnek ide lakni. Férjemnek sziv problémái vannak, kerülnie kell a stresszt, féltem őt, nekem ő a mindenem, túl van egy infarktuson....
2015. ápr. 21. 22:30
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
84%
Ha mindenki leveszi a kezüket róluk, akkor talán valamelyik elkényeztetett kényelemvitéz észhez tér még időben, úgyhogy most kell bekeményíteni, mert utána ott lesznek a nyakatokon mindhárman, amíg éltek..
2015. ápr. 22. 05:47
 12/24 anonim ***** válasza:
75%
Ne engedj a lànyodék érzelmi zsarolàsànak . Igaza van a férjednek ,mi sem cselekednénk màsképp . A lànyodék sürgősen kapjàk össze magukat , a leendő apuka is viselkedjen felelőségteljes ember módjàra !!!!
2015. ápr. 22. 08:40
 13/24 anonim ***** válasza:
59%
szerintem inkabb elmegy ab-ra és mindenki rossz lesz, de megváltozni nem fognak
2015. ápr. 22. 08:43
 14/24 anonim ***** válasza:
71%

látszik, hogy a lányod meggondolatlan és gyerekes...még nem nőtt fel csak játssza a "nagy kislányt", közben meg csak egy kis taknyos...én 22 éves vagyok, szóval nem nagyon dobálózhatok a "taknyos" szóval, de pl a húgom szintén ilyen helyzetben volt/van...mármint:

17 évesen összejött egy sráccal akitől már gyereke van, a srác 4-5 hónapig nem dolgozott, nem valami értelmes, elég link, mondjuk nincsenek balhés dolgai, csak lusta...anyánknál élnek, de ugye anyagilag mondhatni élősködnek, mert nem mindig tudnak fizetni a rezsibe...+ a srác még havi 20 körüli telefon számlát csinált, hogy hűségidőre és drága tarifára vetetett telefont anyámmal, hogy "ő majd fizeti anyámnak havonta a részletet"...

szóval jól teszitek, hogy nem fogadjátok be őket, mert így talán észbe kapnak...ha nincs kinyalva a seggük és rászorulnak arra, hogy igenis dolgozzanak akkor még megkomolyodhatnak...a srác még tanul, de most is dolgozhatna, nem úgy kéne gyereket csinálni, hogy semmi háttér nincs! álljanak a saját lábukra ha ilyen nagy döntéseket képesek egyedül meghozni...

2015. ápr. 22. 08:57
 15/24 anonim ***** válasza:
16%
úgy beszélsz a lányodról, mint valami idegenről.
2015. ápr. 22. 09:18
 16/24 anonim ***** válasza:
44%
Ehhez a saját történetemet el kell hgoy meséljem. Szinte ugyanez történt velem, azzal a különbséggel hogy 19 évesek voltunk a párommal. Apám alkoholista volt, ezért én anyósomékhoz költöztem. Persze én munkát vállaltam és adtam a közösbe is és a párom is dolgozott. Fogamzásgátló NORMÁLIS szedése mellett teherbe estem. Még nem voltam 20 éves. Akkor szerettünk volna házat venni a párommal és a hitelhez kellett anyósomék háza fedezetnek. Mikor kiderült hogy terhes vagyok, megfenyegettek hogy vagy a babát tartjuk meg és mehetünk tőlük, vagy elvetetjük és megkapjuk a hitelhez a fedezetül a házukat. Tudom hogy szülői szemmel nézve nehéz kérdés ha a gyereked ilyen korán és így eléd áll, hogy babát vár de gondold át mit teszel. Persze engedelmeskedtünk és elvetettük a nemvárt babát, meg is kaptuk a hitelt. De anyósomnak nem tudtam ezt megbocsájtani. Mert nem az én döntésem volt hanem az övé. Megromlott a kapcsolatunk, egyrészt mert ezek után azt gondolta hogy akkor már mindenbe beleszólhat és mindent úgy fogunk csinálni ahogy ő gondolta, másrészt mert ránk erőltettek egy olyan döntést amit mi nem biztos hogy így hoztunk volna meg. Az én esetemben ha én lennék majd annak idején ilyen helyzetben (6 éves a lányom) inkább megadtam volna a hitelhez a fedezetet, főleg hogy mindketten dolgoztunk, mert így legalább közel lettek volna a gyerekeim hozzám, és nem üldöztem volna őket el magamtól. Anyósoméktól távol lakunk azóta, ugyanúgy együtt vagyunk a párommal két gyerkőccel, szóval minden rendben lett velünk. Nem biztos hogy a lányod és a párja nem változna meg egy baba hatására. sőt lehet hoy a pasi lelépne a felelősség elől. De ő akkor is a te lányod, még ha szeleburdi és naiv is. Pont azért van szüksége arra hogy te ebben a helyzetben is mellette álljál. Nyilván nem a legjobb hogy terhes lett, de ha most eltaszítod magadtól azzal a címszóval hgoy tanuljon meg felnőttként viselkedni, nos nem ettől fog felnőttként viselkedni. A példamutatással, utánzással tanulnak a gyerekek. Ha ő még annyira gyerek fejű, akkor mit fog példaként látni? ha majd te leszel bajban ő sem segít, mert te is arra tanítottad hogy egyedül bírkozzon meg ezzel a helyzettel. Én nem tudnám azt mondani az én lányomnak hogy menjen el a babával együtt. Persze az a minimum hogy az apuka dolgozzon, nem biztos hogy pénzelném őket. Persze vennék titokban babaholmit hogy azért ne szenvedjen hiányt a baba, de nem adnám oda csak ha látom hogy haladnak valamerre nehogy a fejemre nőjjenek és azt gondolják hogy minek dolgozni mert amama mindent megvesz nekünk. Igenis adjon bele a közösbe, és igenis dolozzon az apuka!!!
2015. ápr. 22. 09:50
 17/24 anonim ***** válasza:
82%
Kedves utolsó, szép a történeted, de ne felejtsük már el, hogy itt két naplopó, nagyszájú elkényeztette majomról van szó, akik nem tesznek semmit, nem dolgoznak, csak elvárják, hogy fedelet biztosítsanak nekik és eltartsák őket immáron lassan harmadmagukkal. Egy törekvő, felelősségteljes gyereket a szülője támogat, ha véletlenül nem úgy alakul az élete, amint azt előre megálmodta, mert becsúszik védekezés mellett is a baba,de itt ennek a szitunak a csírája sincs meg...
2015. ápr. 22. 14:05
 18/24 anonim ***** válasza:
59%
Utolsó előtti vagyok. De az a véleményem, hogy ez a 20 éves lány azért lett ilyen mert ilyenné nevelték... Nem gondolom hogy ha arra lett volna nevelve hogy igenis meg kell dolgozni a dolgokért akkor ennyire link módon viselkedne. Szóval ezt az elején elrontották a szülők azzal hogy el volt kényeztetve, és most lesnek mint hal a szatyorban, ha a gyerek nem viselkedik másképp mint amit az évek alatt megszokott. DE nem hiszem hogy az a jó reakció erre hogy elzavarják, mert akkor végleg megszűnik a kontroll a gyerek felett, és nem tudni meddig fajul a helyzet. Mondjatok példát nekem a való életben arra, hogy aki bajba került saját hibájából, azt a családja elüldözte azzal a címmel hogy TANULJ A HIBÁDBÓL, ÉS IDEJE LENNE FELNŐTTKÉNT VISELKEDNI, azok talpra álltak, és sikeres normális életet kezdtek el élni. Szerintem igen kis százalék az aki megfelelő szülői vagy bármilyen támogatás (Lelki támogatásra gondolok) nem kallódott el vagy nem lett rosszabb a sorsa. Aztán persze hátradőlve nézegetjük a félresiklott életét és megveregetjük a saját vállunkat, hogy ÉN MEGMONDTAM HOGY EZ EGY LINK ALAK ÉS SEMMIRE KELLŐ. Előbb meg kell próbálni megváltoztatni. Még fiatal van rá esély. Szüleim 30 éve élnek a nagyanyám nyakán! Megpróbáltuk őket többször a saját lábukra állítani, de már késő volt, mert mire mi gyerekek észrevettük a bajt addigra ők már felnőtt emberek voltak, saját gondolkodással. Öreg fát nem lehet átültetni. De egy fiatalka facsemetét még igen. Én amondó vagyok hogy egy próbát megér és a szülő felelőssége a gyereket normális útra terelni.
2015. ápr. 22. 16:37
 19/24 anonim ***** válasza:
80%

Kedves uttsó, mégis mit kellene tenni a szülőnek? A lányuk elköltözött, mert óvni próbálták egy linktől, ő pedig már felnőtt, és ne ugassanak bele...

Amúgy a te szüleid példája pont a kérdező döntését támasztja alá, ha belegondolsz.

2015. ápr. 22. 17:28
 20/24 anonim ***** válasza:
55%

jaj szülők tehetnek róla?

kislányka úgy döntött költözik, felcsináltatja magát,most meg pislog, hogy mi lesz!

2015. ápr. 22. 17:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!