Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Láthatom-e valaha az unokámat?

Láthatom-e valaha az unokámat?

Figyelt kérdés

A fiamnak egy 2 hónapos kapcsolatábol született egy gyermeke, a fiam 35 éves, a lány 23 éves volt mikor a baba született. A lány még a terhesség elején othagyta a fiam, valami olyat mondott nekem hogy a fiam fenyegetőzött hogy megüti, és emiatt hagyta ott.

Egy darabig tartottuk a kapcsolatot, a lány meghívott bennünket a szülei othonába, ahol laknak, ahová a pici és született(még terhes volt a lány). Aztán azt mondtam neki hogy nem hiszem el hogy a fiamtól van a gyerek, szerintem már terhes volt mikor megismerte a fiamat és csak rá akarta fogni, és hagyja békén a fiamat.

Azóta a kislány 1 éves és 2 hónapos, és teljesen úgy néz ki mint a fiam, egy az egyben ő minden vonása. A lány még terhesen azt írta nekem hogy soha nem fogom látni, és hagyjuk egymást békén. A fiam szinte hetente látja vagy többször, igaz hogy vebkamerán, mert közben külföldre költözött a fiam, de jó kapcsolatban maradtak a kislány miatt.

A kérdésem az, hogy ha nincs apasági nyilatkozat és semmi, ami a gyereket a fiamhoz köti (jogilag) akkor milyen lehetőségem van rá hogy lássam az unokámat? Ha van egyáltalán.

2014. máj. 15. 08:54
1 2 3 4 5 6 7
 1/65 anonim ***** válasza:
93%
Jogilag neked nincsen hozzá közöd,és nem követelhetsz láthatást.Viszont talán láthatnád,ha felvennéd vele a kapcsolatot,és őszintén bocsánatot kérnél.Talán segítene...
2014. máj. 15. 08:56
 2/65 anonim ***** válasza:
97%
ezek után én sem hívnálak
2014. máj. 15. 08:56
 3/65 anonim ***** válasza:
64%

Miért akarod látni, hisz szerinted nem is az unokád?

Remélem békén hagyod anyukát és a kisgyereket.

2014. máj. 15. 08:59
 4/65 anonim ***** válasza:
100%
Kérj a lánytól bocsánatot első körben!!
 5/65 anonim ***** válasza:
100%
Te rontottad el a kapcsolatotokat az elején a gyerek anyjával, így neked kell helyrehoznod. Jogi úton ezt nem fogod tudni megoldani, bocsánatot kell kérned, és normális nagymamaként viselkedned a továbbiakban.
 6/65 anonim ***** válasza:
95%
Uh jól bele tapostál a lelki világába.Miért nincs apasági nyilatkozat?Nagyot hibáztál,a menyecskével és az unokáddal is szemben.Első lépésben próbáld meg te is felvenni a csajjal a kapcsolatot"vebkamerán"talán ha nem is bocsájt meg,de lehetőséget ad megismerd az unokád.Hiszen az a kislány érdeke is.ha elutasít esetleg,te próbálkozz tovább.Lássa rajtad tényleg fontos ez számodra.Én meghalnék nem láthatnám a kis unokám.Igy is sok mindenről lemaradtál de még nem késő.kitartás!!
2014. máj. 15. 09:01
 7/65 A kérdező kommentje:

IGaz de azért rontottam el mert ott volt ez a lány, nem is ismertük szinte aztán hirtelen kiderül hogy terhes..szerintem bárkinek gyanús lett vilna hogy nem igaz amit mond.

Azért szeretném látni mert biztos hogy az unokám a kisgyerek, 100% és szeretném ha ismerne.

2014. máj. 15. 09:03
 8/65 anonim ***** válasza:
94%

A lány kedves volt veled, meghívott magukhoz. Te meg gonosz voltál vele. Ezek után én sem vágynék rád.

Történt azóta valami? Bocsánatot kértél? Megbeszéltétek?

Ha azóta is tartja a kapcsolatot a fiaddal, akkor szerintem van esély rá, hogy láthasd. Beszélj a lánnyal, esetleg a fiaddal is, hogy ő i beszéljen vele.

2014. máj. 15. 09:03
 9/65 A kérdező kommentje:
Nem történt azóta semmi, nem is beszéltünk sehogy. Annyi volt hogy mikor megszületett a baba a fiam mondta neki, hogy reméli, egyszer megbocsát nekem, és mondta a lány hogy nem akarja hogy az életük része legyek. Még én nem kerestem fel. Ha elutasít akkor sehogy nem tudom látni a gyereket személyesen? Fotókat kaptam a fiamtól róla csak.
2014. máj. 15. 09:07
 10/65 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem kezdd azzal, hogy elmondod neki amit itt kiirtal. Hogy igen, alaptalanul vadaskodtal, igazsagtalan voltal vele, es sajnalod, szeretned jovatenni.

Szerintem egy indulatbol mondott megjegyzes miatt o se akarja megfosztani a nagymamajatol a picit, de a bekulest neked kell kezdemenyezni.

2014. máj. 15. 09:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!