Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Láthatom-e valaha az unokámat?

Láthatom-e valaha az unokámat?

Figyelt kérdés

A fiamnak egy 2 hónapos kapcsolatábol született egy gyermeke, a fiam 35 éves, a lány 23 éves volt mikor a baba született. A lány még a terhesség elején othagyta a fiam, valami olyat mondott nekem hogy a fiam fenyegetőzött hogy megüti, és emiatt hagyta ott.

Egy darabig tartottuk a kapcsolatot, a lány meghívott bennünket a szülei othonába, ahol laknak, ahová a pici és született(még terhes volt a lány). Aztán azt mondtam neki hogy nem hiszem el hogy a fiamtól van a gyerek, szerintem már terhes volt mikor megismerte a fiamat és csak rá akarta fogni, és hagyja békén a fiamat.

Azóta a kislány 1 éves és 2 hónapos, és teljesen úgy néz ki mint a fiam, egy az egyben ő minden vonása. A lány még terhesen azt írta nekem hogy soha nem fogom látni, és hagyjuk egymást békén. A fiam szinte hetente látja vagy többször, igaz hogy vebkamerán, mert közben külföldre költözött a fiam, de jó kapcsolatban maradtak a kislány miatt.

A kérdésem az, hogy ha nincs apasági nyilatkozat és semmi, ami a gyereket a fiamhoz köti (jogilag) akkor milyen lehetőségem van rá hogy lássam az unokámat? Ha van egyáltalán.

2014. máj. 15. 08:54
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
96%
Még szerencse, hogy hasonlít a fiadra, hisz így tudod, hogy az unokád. Mi lenne akkor , ha nem hasonlítana a fiadra? Akkor még mindig azt szajkóznád hogy tuti nem a Te unokád.
2014. máj. 15. 09:40
 22/65 anonim ***** válasza:
100%

"Az unokám érdekel csak, nem a lány, ő nem érdekel. "

Ertem. Marpedig ez igy hosszu tavon nem fog mukodni. O az unokad anyja. Megertem persze, ha haragszol ra amiert elhagyta a fiadat, de ez a resze speciel csak rajuk tartozik.

Ha normalis kotodest akarsz az unokaval, akkor azt az anyjaval is ki kell alakitani, az ember, foleg kiskoraban amikor meg erzelmileg torekeny, nem kepes egyidejuleg kotodni ket egymast gyulolo emberhez. Akkor ott valakit valasztani fog. Es az anyjaval szemben erre neked eselyed sincs, ezt vedd eszre.

2014. máj. 15. 09:41
 23/65 anonim ***** válasza:
87%

A fiadnak nem kellett belemennie abba, hogy ne legyen apasági nyilatkozat, mivel jelen esetben az "apai elismerő nyilatkozat teljes hatályához szükséges az anyának a ... hozzájárulása" (Ptk. 4:101. § (5).)

Ha tényleg komolyan akarná az apaságot, ahhoz a legjobb út az lenne, ha rábeszélné a lányt, hogy fogadjon el minden feltétel nélkül tőle havonta annyi pénzt, mint amennyi a képzettségének megfelelő itthoni fizetés 20%-a.

2014. máj. 15. 09:41
 24/65 anonim ***** válasza:
100%
Hát pedig érdekeljen a lány is,mert rajta át vezet az út az unokához.Volt már itt hasonló,ott is a mama ki nem állhatta a menyecskét.Miért haragszól erre a lányra?Ha afiad nem neki,akkor másnak csinált volna gyereket.Kicsit vegyél vissza magadból,mert igy nem fogsz 1cm sem előrébb jutni.El kell fogadnod a lányt is ha unokázni akarsz
2014. máj. 15. 09:43
 25/65 anonim ***** válasza:
95%

"Az unokám érdekel csak, nem a lány, ő nem érdekel. "

Láttad az Ovizsaru filmet Schwarzeneggerrel? Na, az a "nagymama" jut rólad eszembe.

2014. máj. 15. 09:43
 26/65 Ditta323 ***** válasza:
86%

Ne akarj semmit tőle. Még jó, hogy nincsenek jogaid. Teljesen megértem az anyukát, meg a gyermeket is. Tudod nincs annál jobb, mikor a "nagyi" nem kíváncsi rád, azt észbe kap, hogy hoppá van egy unokám és....

Tudod rám nem voltak kíváncsiak egy ideig aztán, már késő volt, mivel gyerekként nem szerettem az "idegeneket" és sírva futottam anyuhoz, hogy hagyjanak békén...

Ásd el magad.

2014. máj. 15. 09:51
 27/65 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon rossz a hozzáállásod.Bocsánatot kell kérned,és igen is kapcsolatot teremteni a lánnyal,aki ha belegondolsz nagyon korrekt módon viselkedett.Nem kér gyerektartást,nem akart apasági nyilatkozatot,de azt akarta,hogy a gyereknek az apja az apja legyen.Hidd el a legtöbb nő bosszúból az életbe nem engedte volna látni azt a gyereket az apjának.

Nagyon elhibáztad ezt a dolgot,ideje belátni,

2014. máj. 15. 09:54
 28/65 A kérdező kommentje:

Anyagi támogatást akkor lenne jogos kérni a fiamtól vagy tőlünk, hogyha a nevén lenne a kislány, nem igaz? Mivel a lány nem akarja hogy a nevén legyen, így miért támogatná őt anyagilag a fiam? Nem értem...

Tudom hogy hiba volt, nem azt mondtam hogy én viselkedtem jól ebben a helyzetben, csak azért gondoljatok bele az én oldalamról hogy ott egy idegen aki azt álítja hogy a fiadtól terhes, akit alig ismersz, ráadásul szakít is a fiaddal. Azt gondoltam hogy más a gyerek apja, és a fiam csak anyagi támogatásra kéne neki, de már látom hogy nem így van, mert nem fizet a fiam, mégis engedi a gyerekhez. És ráadásul ugyanúgy néz ki mint a fiam gyerekkorában, szóval..tudom én is, hiba volt, de szeretném látni, mivel a gyerekem gyereke.

2014. máj. 15. 10:02
 29/65 anonim ***** válasza:
100%
Azt mondod,tudod,hogy hibáztál,mégis nagy mellénnyel vagy és kibúvókat keresel a hibádra.Attól hogy neked idegen,attól a fiadnak még nem volt az.Miért gondoltad,hogy egy utcaszéli nőt csinált fel,aki csak a pénzére megy?Így nevelted? Esélyt nem adtál annak a nőnek...ezt csúnyám elhibáztad,és csak magadat okolhatod !!!!!! De ha így állsz hozzá,tök mindegy,mert ha csak nem lapos kúszásban mész bocsánatot kérni a lánytól,szerintem úgy elhajt mint a fene.
2014. máj. 15. 10:09
 30/65 A kérdező kommentje:
Az igazság az hogy én akkor azt is hozzátettem, hogy HA a fiamé a gyerek, akkor menjen hozzá feleségül (a fiam el akarta volna venni, nem lett volna gond) de ő azt mondta hogy nem akar vele lenni. Szerintem mindenki arra gondolt volna a helyemben, hogy nem a fiamtól van. De más stílusban kellett volna, vagy nem is kellett volna ezt egyáltalán mondanom neki, mostmár tudom.
2014. máj. 15. 10:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!