Láthatom-e valaha az unokámat?
A fiamnak egy 2 hónapos kapcsolatábol született egy gyermeke, a fiam 35 éves, a lány 23 éves volt mikor a baba született. A lány még a terhesség elején othagyta a fiam, valami olyat mondott nekem hogy a fiam fenyegetőzött hogy megüti, és emiatt hagyta ott.
Egy darabig tartottuk a kapcsolatot, a lány meghívott bennünket a szülei othonába, ahol laknak, ahová a pici és született(még terhes volt a lány). Aztán azt mondtam neki hogy nem hiszem el hogy a fiamtól van a gyerek, szerintem már terhes volt mikor megismerte a fiamat és csak rá akarta fogni, és hagyja békén a fiamat.
Azóta a kislány 1 éves és 2 hónapos, és teljesen úgy néz ki mint a fiam, egy az egyben ő minden vonása. A lány még terhesen azt írta nekem hogy soha nem fogom látni, és hagyjuk egymást békén. A fiam szinte hetente látja vagy többször, igaz hogy vebkamerán, mert közben külföldre költözött a fiam, de jó kapcsolatban maradtak a kislány miatt.
A kérdésem az, hogy ha nincs apasági nyilatkozat és semmi, ami a gyereket a fiamhoz köti (jogilag) akkor milyen lehetőségem van rá hogy lássam az unokámat? Ha van egyáltalán.
Én megértem, hogy 2 hónap után az ember bármit feltételez, hogy az ember, hogyan fejezi ki a gondolat, az gyerekszoba kérdése.
A kiscsaj, nyilván nem jókedvéből hagyta el terhesen a fiadat, úgy, hogy minden jogi kapcsolatot ellenez a gyerekkel. A fiad gyerekszobájáról is van némi elképzelésem.
AZ, hogy a terhességgel együtt 2 éven át képtelen voltál bocsánatot kérni, 2 éven át nem is érdekelt az unokád, az megintcsak téged minősít.
Szerintem ti amolyan zűrös család vagytok, remélem az anyuka semmiképpen nem enged a gyerek közelébe!
A hozzászólásaidból látszik, hogy te úgy unokáznál, hogy közben nem érzed úgy hogy ezért cserébe illik is valamit tennie (anyagilag is) fiadnak, esetleg még neked is. Ilyen körülmények közt örülj annak az ajándéknak, hogy a lány fiadnak engedi, hogy a kapcsolatot tartsa a kislánnyal, viszont több nem jár.
Nekem már kiskoromban megtanították szüleim, hogy nagyszülőknek segíteni illik a gyümölcsöskert művelésében is, nem csak a gyümölcsök elfogyasztásában.
"Miért nem támogatja a fiad a gyerekét?"
Hát mert nincs a nevén.
Akkor minek támogassa?
"Miért nem támogatja a fiad a gyerekét?"
Hát mert nincs a nevén.
Akkor minek támogassa?
akkor miért érdekli hogy mi van vele?
Itt nem arról van szó hogy anyagias valaki vagy nem,nem erre értem csak magától érthetőnek kellene lennie hogy valamivel támogatja a gyerekét,ahogy a nő is megengedi hogy tartsa a gyerekkel a kapcsolatot ugy hogy erre nem lenne köteles hisz jogilag semmi köze a férfihoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!