Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Láthatom-e valaha az unokámat?

Láthatom-e valaha az unokámat?

Figyelt kérdés

A fiamnak egy 2 hónapos kapcsolatábol született egy gyermeke, a fiam 35 éves, a lány 23 éves volt mikor a baba született. A lány még a terhesség elején othagyta a fiam, valami olyat mondott nekem hogy a fiam fenyegetőzött hogy megüti, és emiatt hagyta ott.

Egy darabig tartottuk a kapcsolatot, a lány meghívott bennünket a szülei othonába, ahol laknak, ahová a pici és született(még terhes volt a lány). Aztán azt mondtam neki hogy nem hiszem el hogy a fiamtól van a gyerek, szerintem már terhes volt mikor megismerte a fiamat és csak rá akarta fogni, és hagyja békén a fiamat.

Azóta a kislány 1 éves és 2 hónapos, és teljesen úgy néz ki mint a fiam, egy az egyben ő minden vonása. A lány még terhesen azt írta nekem hogy soha nem fogom látni, és hagyjuk egymást békén. A fiam szinte hetente látja vagy többször, igaz hogy vebkamerán, mert közben külföldre költözött a fiam, de jó kapcsolatban maradtak a kislány miatt.

A kérdésem az, hogy ha nincs apasági nyilatkozat és semmi, ami a gyereket a fiamhoz köti (jogilag) akkor milyen lehetőségem van rá hogy lássam az unokámat? Ha van egyáltalán.

2014. máj. 15. 08:54
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
4%

Más szemszogbol nézve:

A 34 éves pasi felcsinálja a 22 barátnojét egy olyan hosszú ideig tartó kapcsolatbol, ami alatt sokan le sem fekszenek egymással. A lány persze nem hallott fogamzásgátlásról, esemény utáni tablettáról vagy abortuszról. O ragaszkodott hozzá, hogy egyedul is felneveli a gyereket a szulei nyakára. A fiú fenyegetozott, hogy meguti. Vagy a pasi ennyire eroszakos vagy ami valószínubb, hogy totál ideg volt a nemkívánt gyerek miatt. No vagyok. Azt mondom, ha egy no megtartja a gyereket, úgy is, hogy a férfi nem akarja és csak futó kapcsolatról van szó, akkor utána tényleg ne várjon anyagi támogatást.

A kérdés alapján a lány értelmesnek tunik. A szulei támogatják, belátja amit 2 mondattal ezelott írtam és nem várja a pénzt, ráadásul a gyerek érdekeit nézi, mert hagyja, hogy láthassa az apját.

Szerintem a legjobb az lenne, ha kérdezo, írnál a lánynak egy szép hosszú, bocsánatkéro levelet. Megírnád, hogy bánod és szégyelled amit mondtál, hogy szeretnél a kicsinek igazi nagymamája lenni, stb... egy a lényeg, hogy ne keress kifogásot!

2014. máj. 15. 17:18
 52/65 anonim ***** válasza:
63%

Nezd, amikor azt irom, ohgy epits ki a lannyal egy normalis kapcsolatot, azalatt nem azt ertem hogy ajnarozd, banj a lanyodkent vele, fogadd orokbe, csak azt, hogy ne legyen koztetek ellensegeskedes, fogadd el hogy o az unokad anyja.

Egy korrekt, tisztesseges, kolcsonosen udvarias viszonyt kell vele kiepiteni, ami ott kezdodik, hogy bocsanatot kersz a megjegyzesedert. Aztan ugyanezt elmondod neki is, hogy nem kell, hogy szeressen teged, az se hogy puszipajtasok legyetek, es nyilvan nem lesztek legjobb baratnok sem, de szeretnel resze lenni az eletuknek, kapcsolatban maradni az unokaddal.

2014. máj. 15. 17:21
 53/65 A kérdező kommentje:

Értem, és meg fogom próbálni, az unokám miatt.

Utolso előtti válaszoló végre más szemszögből is látja..

Hát az az igazság hogy nagyon is akarta a fiam ezt a gyereket, nem volt nem kívánt gyerek egyáltalán, de ő együtt szerette volna felnevelni a lánnyal. Nem emiatt fenyegetőzött hogy megüti, hanem ilyen a természete, és csak felhozta ezt a témát.

2014. máj. 15. 17:56
 54/65 anonim ***** válasza:
95%

"Nem emiatt fenyegetőzött hogy megüti, hanem ilyen a természete"

Ez nem természet, hanem rossz nevelés....

2014. máj. 15. 17:57
 55/65 anonim ***** válasza:
100%

"Ilyen a természete és felhozta ezt a témát""- Az ütést! Egy terhes lány megütését!

Gratulálok a neveléshez.

2014. máj. 15. 17:57
 56/65 A kérdező kommentje:

Illetve azt még kifelejtettem hogy én viszont tényleg nem hittem el, hogy az én unokám a gyerek, amíg nem láttam. Mert már az elején furcsának találtam, hogy mit akar egy ilyen fiatal lány a fiamtól, ráadásul egy olyan külsejű lány aki bárkit megkaphatott volna, de neki az én fiam kellett. Azt gondoltam, már terhes volt, és csak kellett neki valaki.

Szóval én nem rosszindulatból mondtam egyáltalán, hogy nem is a fiamtól van a gyerek, hanem mert ezt hittem.

2014. máj. 15. 17:58
 57/65 anonim ***** válasza:
94%

Na, ugyanzon akadtunk fent

.:)

2014. máj. 15. 17:58
 58/65 anonim ***** válasza:
100%

A rosszindulat nem attól rosszindulat, mert hazugságnak gondoljuk, sőt. Vádjival nem tudott volna várni még pár hónapot? Hogy egy dns vizsgálattal pontot tegyenek az ügy végére?

Szegény anyuka.

2014. máj. 15. 18:00
 59/65 A kérdező kommentje:
Én nem neveltem úgy hogy megüssön egy nőt. Nem minden nevelés kérdése. És nem is ütötte meg csak beszélt erről neki.
2014. máj. 15. 18:01
 60/65 A kérdező kommentje:
Én mondtam ezt is a lánynak hogy dns vizsgálatot csináltassunk, azt mondta hogy rendben, legyen, de a fiam azt mondta, hogy utána nézett, és ha valóban ő az apa, akkor a vizsgálat költségét ami 200 ezer forint, neki kell kifizetni, és ő 100%ig biztos volt benne hogy ő az apa, ami így is van, így nem volt vizsgálat. A nevére akarta venni és fizetni utána, de a 200 ezer forint plusz költség túl sok lett volna.
2014. máj. 15. 18:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!