Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A menyem ellem hangolja az...

A menyem ellem hangolja az unokámat, mit tehetek?

Figyelt kérdés

4 éves a kislány ,nem akar hozzám jönni nyaralni ,mert : te mindig bántod az anyát.

menyemmel nem vagyunk jóba,nem jár hozzám ,én sem hozzám . teljesen más természet vagyunk. én pörgös, barátságos ,törtetö,ö meg olyan mint a langyos leves,megörülök a nyugodtságától.

a fiammal nagyon is jóba vagyunk vele szokott jönni az unokám hozzám ,ugyanis anyja nem engedi egyedül,szerintem tulságossan félti.

köpni nyelni nem tudtam mikor ezt mondta az unokám,mert gondolom nem magától találta ki,és nem is a fiam mondta neki.mikor ezt mondta fiam rászolt,hogy lányom ne mondj ilyet ,de el is terelte a témát másra.

hogy állithatnám le a menyemet a nélkül ,hogy a fiam megharaguthatna rám? ugyanis hangosabban sem lehet hozzá szólni ,mert felhuzza az orrát rögtön a nagyasszony,és a fiamat hergeli ellenem ,hogy én üvöltözök vele :)

pedig nem olyan nagymama vagyok aki nem törödik velük ,anyagilag is folyamatosan támogatom öket,unokámnak mindig veszek valamit,nem csak pár száz forintos dolgokat.

persze a másik nagyi a szent ,ö a menyem anyukája ,ö persze nem segit a fiataloknak semmit ,megis ö a jó.

2015. jún. 20. 18:02
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
61%
Vedd visszább az ajándékokat és a támogatást.
2015. jún. 20. 20:03
 12/22 anonim ***** válasza:
85%

Anyós még nem vagyok, de fiús mama igen. Engem elgondolkodtatna az a tény, ha a fiam láthatólag egy tőlem mindenben különböző természetű lányban találná meg élete párját. Arra következtetnék, hogy a pörgésemből elege lett, és nyugit, csendet akar maga körül.

Tiszteletben tartanám a döntését, és nem erőltetném magam rájuk. Ha kevésbé nyomulósan közelednék, az idővel biztosan javítana a helyzeten.

2015. jún. 20. 20:08
 13/22 anonim ***** válasza:
88%

Hát pedig nem hazudik a gyerek, akár saját magától is felismerhette a valóságot:

"te mindig bántod az anyát."

Ha mások előtt is ilyeneket ilyen stílusban mondasz a menyedről, mint amiket itt leírsz:

"megörülök a nyugodtságától."

"mert felhuzza az orrát rögtön a nagyasszony,"

akkor ez az igazság, amit a gyerek mond. Lehet nem is mondta neki senki, csak elege van abból hogy szapulod állandóan az anyját. A gyerekeknek az anyjuk a mindenük és bizony rosszul esik nekik ha leszólják. Gondolom nincs kedve napokig ezt hallgatni.

Az egyetlen amit tehetsz, hogy abbahagyod a menyed szapulását és megvárod amíg megbékél. Nem kötelező szeretni, de szidni sem. Egyszerűen hanyagold a témát, max annyit kérdezz meg a fiadtól udvariasságból, hogy hogy van a Manyika és ne kommentálj róla semmit.

2015. jún. 20. 20:08
 14/22 anonim ***** válasza:
87%

"nagyasszony"

Ha így beszélsz az anyjától, akkor miféle békülési szándék vezethet...?

Az az igazság, miközben nem akarlak megbántani így ismeretlenül sem, és a tévedés nyilvánvaló kockázatával mondom ezt, de sajt tapasztalatból is ezt látom, hogy sokszor az ilyen ember, aki azt állítja, hogy őt nem fogadja el a konfliktusban érintett másik fél, miközben saját bevallása szerint sem bírja elviselni, mert másmilyen, mint a neki tetsző stílusú emberek, nos szóval, valójában az ilyen ember nem képes elfogadni a másikat, bármennyire is az ellenkezőjét próbálja beállítani a helyzetről és a dolgok ok-okozati összefüggéseiről. Vagyis megkockáztatom, hogy a menyed hozzád való mostani hozzáállása -mondom a tévedés kockázatával- már csak okozat, vagyis őnvédelmi reakció, Avagy félelem szülte "agresszió" vegy olyan emberrel szemben, aki őt emberi minőségében, azon személyként, aki ő, beleértve a stílusát, vérmérsékletét, nem hajlandó elfogadni, mert másmilyen, mint a neki tetsző, vagyis önmaga.

Valamint a kislány elsősorban az édesanyja lánya, és csak másodsorban a nagymama, illetve anyós unokája. Ezt jó volna nem elfelejteni és szem előtt tartani.

Vagyis a válasz a kérdésre, hogy mit tehetsz, az az volna, hogy megpróbálod elfogadni az unokád édesanyját valóságosan és nem csak a szavak szintjén, valamint tudomásul veszed azt, hogy ebben a konstellációban, ha lehet így mondani, nem te vagy az, aki a tápláléklánc csúcsán vagy, ezért érdemes volna ennek megfelelő talán szerénységgel hzzáállni a dologhoz.

2015. jún. 20. 20:32
 15/22 anonim ***** válasza:
83%

És az is lehet egyébként, hogy te magad sem veszed észre, hogy a menyed iránti unszimpátiád és mérsékelt empatikus készséged okán adott esetben őnkéntelenül is micsoda mérgezett nyilakat lövöldözöl, akár csak "ártatlan" kis kritikai hangvételű észrevételekkel a menyed felé. Persze mindíg Mindezt csak építő szándékkal teszed...

És aztán már csak a dololg eredményét látod, amin persze csodálkozol.

2015. jún. 20. 20:45
 16/22 anonim ***** válasza:
84%
Nálunk hasonló a helyzet, csak 3,5 éves a nagyobb gyerek. Elvagyunk anyósommal, megvan a 3 lépés távolság, de én pl.tényleg mindig figyeltem, hogy a gyerekek előtt nem nyilvánítottam Róla semmilyen véleményt, Ő erre nem adott. Vitathatatlan, hogy imádja az unokákat, kényezteti Őket, mégsem akarnak Hozzá menni. Tudod mit mondott a lányom? Hogy azért, mert nem szereti anyát. Soha, de soha se én, de a férjem szájából ilyet nem hallott. Az anyóskérdést se előttük vitattuk meg, nem hagyjuk, hogy tiszteletlenül beszéljenek se Vele, se Róla, de egyszerűen pikk-pakk vágta, hogy mi a helyzet. A múlt héten már azt is mesélte, hogy mama azt mondta anyára, hogy egy h....e p...csa (a szóösszetételt itthon szintén nem hallhatta és tudom, hogy ez a jelzős szerkezet anyósom szavajárása). Akkor kérdem, hogy itt is én nevelem a nagyi ellen a gyereket???
2015. jún. 20. 22:17
 17/22 anonim ***** válasza:
68%
Elképesztő, hogy süt a rosszindulat az írásodból... Egy négy éves gyerek van annyira okos, hogy látja, hogy Te hogy viszonyulsz az édesanyjához...Az a helyzet, hogy az én szememben nem az a jó nagymama, aki anyagilag segít, hanem aki pl. leül a gyerekkel szalmabábut fonni. Neked abból áll az életed, hogy a menyed szapulod? Sajnálni való egy ember vagy!
2015. jún. 21. 18:10
 18/22 anonim ***** válasza:
7%
Látszik, hogy mennyi meny van itt. :D Borzasztóak vagytok
2015. jún. 21. 19:19
 19/22 anonim ***** válasza:
70%
:) Hát igen, menyek vagyunk. Csak tudod, senki sem úgy megy szerintem egy másik családba, hogy ellentétet akar szülni. Legalábbis én biztos hogy úgy léptem be az új családba, hogy az anyóssal jó legyen a viszonyom. Nem sikerült, sajnos...
2015. jún. 21. 19:28
 20/22 anonim ***** válasza:
65%
Csak egy kerdes!ha te valoban ilyen jo nagymam vagy hogy segited tamogatod oket,mert magadrol minden.jo tulajdonsagot leirtal,de a.menyed szoba.sem akar alni veled? Miert??? Akkor.csak.tettel teszel valamit csak.nem vagy pl.anyos.ha.bekulni sem akar veled!
2015. jún. 21. 22:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!