Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért ilyen velem a menyem?

Miért ilyen velem a menyem?

Figyelt kérdés

A fia feleségéről lenne szó. Náluk egy hónapja megszületett az első gyerek, ( nekem már 4. unokám). És akkor ő mondta hogy szívesen fogadja az én segítségemet is, de az anyukáját fogja hívni hogy ha baj van. Nekem ez nagyon rosszul esett, hogy engem nem hív hanem az anyját. Szerintem nekem is jogom van segíteni, főleg úgy hogy a fiam gyerekéről van szó. Felszoktam hívni a fiamat naponta vagy 2 naponta hogy, hogy vannak, kell-e segítség, de azt mondták hogy nem kell boldogulnak. Múlt héten átmentem látogatóba. Alig adta a kezembe az unokát, ha a kezembe is került a pici 5perc után sírt és megfogta és kivette a kezemből, nem engedte hogy én is ettesem, nem engedte hogy elaltatsam. Utánna már nem bírtam vele foglalkozni, mert aludt a pici és mondta a menyem hogy nem kéne most zavarni a kicsit.

Hát eszem megáll hogy nem nyúlhatok az unokámhoz. Nem tudok már vele mitcsinálni, már a fiamnak is mondtam hogy szóljon már rá a feleségére, mert ez nem állapot hogy nem enged semmit sem, meg hogy nem fogadja meg a tanácsaim. Ti mit tennétek ilyen szituációban?

2021. ápr. 29. 08:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/85 anonim ***** válasza:
16%
Furák a válaszolók. Nekem is szarul esne hogy az egyik nagymamának mindent, nekem meg semmit se szabad.
2021. ápr. 29. 09:01
 12/85 anonim ***** válasza:
20%
Jó mondjuk a menyed azzal is letudhatta volna, hogy szívesen elfogadja a segítségedet, de csak akkor, ha kéri. Hozzáfűzni az anyját és éreztetni az anyósával, hogy az anyai ági nagyi az alfa nagyi....azért az elég durva. Ami meg az egész szituációt illeti, annyit tudsz tenni, hogy a menyednek csak mosolyogsz és bólogatsz, nem érdemes vele összeveszni, mert akkor máshogy fog neked keresztbe tenni. Ti nők már csak ilyenek vagytok, egymást nyúzzátok, utána csodálkoztok, hogy nem működik a feminizmus.
2021. ápr. 29. 09:03
 13/85 anonim ***** válasza:
83%

Elottem mindenki leirta mar hogy narmalis a menyed viszonya hozzad. Szerintem is így van.

Egyebkent ujdonsult anyukanak baromi idegesito lehet es csak feszkot szul ha mindenki beszol. Jonnek a kerdesek az emberektol hogy ezt miert igy, azt ne csinald, miert szoptatsz miert nem szoptatsz, minek mosipelus? Ha nem mosipelus az a baj..1 honap utan nem kene nyomulni. Legyel turelmes, az uj szulok idegeit tepazza most a baba helyzet , ne tegyel ra egy lapattal.

Feleslegesen beszólsz es a fiaddal akarod leallittatni. Koztuk is csak csinalod a feszkot ezzel , pedig biztos van eleg.

2021. ápr. 29. 09:04
 14/85 anonim ***** válasza:
84%
Igaza van a menyednek, gáz vagy. Nem az unokád meg az ő érdekeit nézed, hanem a sajátodat. Önzőn és kicsinyesen viselkedsz. Nem körülötted forog a világ. Nem is értem hogy képzeled, én is kivenném a kezedből a gyerekemet ha 5 perce ordítana. Meg egyáltalán megfordul a fejedben, hogy keltsék fel a pici babát hogy te játszadozhass vele? Nem vagy normális. Vonulj háttérbe. Úgy akarsz segíteni a menyednek, hogy szítod a feszkót és hisztizel a saját önzőséged miatt? Marha nagy segítség, csak felesleges problémákat generálsz. Mindenki a saját anyjában bízik meg jobban, jó lesz ha ezt elfogadod. Neked meg nincs sok jogod, ugyanis az a gyerek elsősorban az ő kisbabájuk és másodsorban a te unokád...
 15/85 A kérdező kommentje:
Hát de én szeretnék vele ugyan úgy foglalkozni, meg szeretgetni. Igen látom rajta hogy nincs tapasztalata ezért szeretnék segíteni neki. De nem engedi.
 16/85 anonim ***** válasza:
90%
11 egy honap telt el! Had alakitsak mar ki a rutinjukat a baba korul. Utana mar mas lesz a menye is szerintem.
2021. ápr. 29. 09:06
 17/85 anonim ***** válasza:
90%
Tedd már félre egy kicsit az önzőségedet! Egy egy hós babáról és frissen szülővé vált emberekről van szó. Most bocs meg, de kit érdekel, te mit szeretnél? Ott lihegsz, okoskodsz meg erőstakoskodsz a nyakukban, érthető, hogy nem kíváncsi erre a menyed.
2021. ápr. 29. 09:08
 18/85 anonim ***** válasza:
94%
15, de ez az ilyenkor mindenki jon a tanacsaival, az anyuka meg azt se tudja mi van. De mindenki erezteti h sz.rul csinalja. Valoszinu meg o is labadozik, faradt.Jobb lenne hagyni oket had szokjanak ossze a babaval. Utana lehet unokazni.
2021. ápr. 29. 09:08
 19/85 anonim ***** válasza:
95%

11: "Nekem is szarul esne hogy az egyik nagymamának mindent, nekem meg semmit se szabad."

Azért itt nem erről van szó. A kérdező is odamehet látogatni, kezébe is adják a babát, csak ha sír, visszaveszik.

És egyáltalán nem biztos, hogy a meny a saját anyjának engedi elaltatni. Vagy az ő kezéből nem veszi ki, ha sír a baba.

Nyilván van különbség a két nagymamához való viszonyulásában, mert az egyik az anyja, másik az anyósa. De nem akkora, amilyennek te írtad.

Ha tényleg úgy lenne, ahogy te írod, az tényleg joggal esne rosszul a kérdezőnek.

15-re:

Ha mindig "segíteni" akarsz neki, akkor sose lesz tapasztalata. Mint amikor a helikopter-szülők mindig segíteni akarnak a gyereknek, aztán sose tanul meg öltözni, fürdeni, dolgait rendbe rakni, önállóan megteríteni, önállóan közlekedni - mert anyuka mindig "segíteni" akart neki, mert "szegényke még olyan ügyetlen".

2021. ápr. 29. 09:17
 20/85 anonim ***** válasza:
93%

"Igen látom rajta hogy nincs tapasztalata ezért szeretnék segíteni neki. De nem engedi."

De kéretlenül ne akarj neki segíteni, mert csak ártasz vele. Nekem nagyon erőszakosnak tűnsz, aki mindenbe beleszól és megsértődik minden szaron. A babának most első sorban az anyukájára és az apukájára van szüksége. A menyed mindent meg fog oldani, ha kell neki valami majd szól. Ne sértődj meg és ne versengj a másik nagyival. Menj amikor hívnak és tartsd tiszteletben a szülők kéréseit, ne okoskodj és ne osztogass kéretlen tanácsokat. Az anyja tudja, mi kell annak a gyereknek, te itt egy mellékszereplő vagy.

2021. ápr. 29. 09:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!