Miért ilyen velem a menyem?
A fia feleségéről lenne szó. Náluk egy hónapja megszületett az első gyerek, ( nekem már 4. unokám). És akkor ő mondta hogy szívesen fogadja az én segítségemet is, de az anyukáját fogja hívni hogy ha baj van. Nekem ez nagyon rosszul esett, hogy engem nem hív hanem az anyját. Szerintem nekem is jogom van segíteni, főleg úgy hogy a fiam gyerekéről van szó. Felszoktam hívni a fiamat naponta vagy 2 naponta hogy, hogy vannak, kell-e segítség, de azt mondták hogy nem kell boldogulnak. Múlt héten átmentem látogatóba. Alig adta a kezembe az unokát, ha a kezembe is került a pici 5perc után sírt és megfogta és kivette a kezemből, nem engedte hogy én is ettesem, nem engedte hogy elaltatsam. Utánna már nem bírtam vele foglalkozni, mert aludt a pici és mondta a menyem hogy nem kéne most zavarni a kicsit.
Hát eszem megáll hogy nem nyúlhatok az unokámhoz. Nem tudok már vele mitcsinálni, már a fiamnak is mondtam hogy szóljon már rá a feleségére, mert ez nem állapot hogy nem enged semmit sem, meg hogy nem fogadja meg a tanácsaim. Ti mit tennétek ilyen szituációban?
Mondjuk, ha nekem osztogatnál kéretlen tanácsokat, meg okoskodnál, akkor simán megmondanám, hogy ne is gyerek hozzánk, míg nem változtatsz a viselkedéseden. ;)
Önző vagy és azt hiszed, te olyan marha jól tudsz mindent... ahhoz képest pl simán felkeltenéd a gyereket, mert mostazonnal babázni akarsz.
Az meg külön szánalmas, hogy a fiadat uszítod a feleségére.
Miért kéne egy baba körül állandóan bajnak lenni, amiért hívogasson? Lehet, hogy a menyed számára a baba ellátása fárasztó ugyan, de nem rakétatudomány. Nekem sem volt az. Ha kakis, átpelenkázom, ha éhes, megetetem. Mit kéne ezen állandóan a nagymamáktól kérdezgetni? Ha meg olyan dolog volt, ami tényleg aggasztott, nem az anyósomat és nem is az anyámat hívtam, hanem a gyerekorvost vagy a védőnőt. Volt ilyen vagy másfél év alatt kétszer...
Miért hagynák ordítani nálad a gyereket? Hallgatják eleget anélkül is. Te is tudhatnád, anyaként milyen idegőrlő hallani a gyereked sírását, főleg ha más kezében van közben. Persze, hogy visszavette. Az meg elképesztő, hogy felkeltetted volna a gyereket, hogy babázhass. Az anya fáradt, kimerült, nincs szüksége rá, hogy plusz problémát okozz neki azzal, hogy keltegeted meg ordíttatod a csecsemőt, mikor épp nyugton lenne.
Még csak egy újszülött, ne akard már órákig birizgálni. Nézegeted egy kicsit, megsimogatod, kicsit oda is adják, nem elég belőle ennyi? Úgyis csak fekszik, még játszani sem lehet vele, még csak nem is lát rendesen. Majd pepecselsz vele, ha nagyobb lesz, az az unokázás. A csecsemőgondozást ne vedd ki az anya (és apa) kezéből. Neked is megvolt a te időd, ez most az ő idejük. Ne akarj anyja helyett anyja lenni a gyereknek, van már anyja.
Ne is hívogasd őket kétnaponta, tényleg túl sok.
Jézus, 1 hónapos a gyerek, egészséges, milyen baj lenne? Eszik, alszik, szarik, meg sír. Ennyit tud.
És csak úgy mellékesen a gyerek nem valami háziállat, nem a rokonok szórakoztatására van, hogy fogdosni lehessen amikor csak akarják.
Bírom, most azért szidjátok a kérdezőt, mert ő a kérdező.
Ugyanebben a szituban ha a menyecske tette volna fel a kérdést, akkor már jönne az, hogy milyen szemét, bezzeg az ő anyja az akármikor mehet, stb...stb..., ugyanolyan öreganyja a gyereknek a férj anyja is. (Ez a gyk.)
"Hát de én szeretnék vele ugyan úgy foglalkozni, meg szeretgetni. Igen látom rajta hogy nincs tapasztalata ezért szeretnék segíteni neki. De nem engedi."
Ugyanúgy nem tudsz vele foglalkozni jézussooom, az anyja az anyja. Egy 1 hónapos babával mit akarsz kezdeni? Ha meg látja az anyja, hogy sír a kezedben miért ne venné ki? Bömböljön a kezedben szerencsétlen???
Meg minek beleszólni az életükbe?? Gondolom most alakítgatják a napi rutinjukat, hogy főleg a babának legyen a legjobb, ismerkednek vele. Erre meg jön az anyós, aztán mindent felrúgna, beleszólna kéretlenül. Ezzel csak magaddal teszel rosszat, kevésbé fognak hívni segíteni ha már most ilyen vagy.
"nem engedte hogy elaltatsam" Most alakítják a napi rutinjukat, a gyerek meg a szülök ismerkednék meg, erre meg majd hirtelen anyós menjen altatni a picit és boruljon nekik minden, a pici meg nem érti mi történik.
"Utána már nem bírtam vele foglalkozni, mert aludt a pici és mondta a menyem hogy nem kéne most zavarni a kicsit."
- Ennyire nem lehetsz ...., most meg az a baj, hogy alszik a baba?? A szülők ennek örülnek a legjobban, végre tudnak ők is pihizni, neked meg az a legnagyobb bajod, hogy alszik a pici és fel sem zargathatod. Eszem megáll :DDD
"Hát eszem megáll hogy nem nyúlhatok az unokámhoz"- Odaadják a kezedbe akkor meg mi a baj??
Hagyd már őket békén, most tanulják milyen egy családnak lenni hármasban.
Te csak egyfolytában unokáznál egy 1 hónapossal, nemhogy segítenél a fiadéknak abban, hogy főzől, sütsz nekik valamit, támogatnád őket, próbálnál segíteni nekik tényleg valamit, minthogy itt nyávogsz.
35-ös, látom, elevenébe találtál itt sokaknak.
Akik máskor habzó szájjal mantrázzák, hogy ugyanaz, mintha a te anyád menne babanézőbe:DDDDDDDDDDDD
35, nincs eltiltva, oda is adtak a kezebe a babat de sírt. Jóhogy nem hagyjak tovabb sírni . Felebreszteni foleg nem kene csak mert a mama birizgalni akarja. Tuti az a sajat anyja kedveert sem ebresztene fel.
Az anyosommal( pedig tenyleg kedvelem) alap hogy nem ugyanolyan a voszonyom mint anyammal. Ez ilyen. Viszont az biztos hogy anyam es anyosom is felfogja hogy nem kell szegeny babat nyúzni, meg nem szolnak be . Nyilvan mondanak tanacsokat, de nem veszem zokon merr nem okoskodó stílusban tolják. Es nem csinaljak a fesztivalt a parom es koztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!