Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyagilag padló,ti volt már...

Anyagilag padló,ti volt már hogy kértetek anyosektol pénzt kölcsön?

Figyelt kérdés

A COVID óta olyan szinten megborultunk,bevezették az online sulit és nekem fel kellett mondanom,hogy a lányommal tanuljak,így felére csökkent a bevétel. Aztán jött a nagyobb pofon erre nem egész 2hétre rá párom kirúgták azóta meg csússzunk lefelé. Párom csak alkalmi melokat kap , munkanélkülit is csak 4oras után kapott ( utólag derült ki a főnöke ügyeskedése)

Merjek kérni? Annyira szégyellem magam

Párom néhány alkalmi munkát elvállalt helyben erre őt fúrják miatta .... de nekünk is kell a pénz.

Nemtudom mi lesz.

2020. szept. 7. 06:29
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/554 A kérdező kommentje:

58 Nem fogom hátba támadni tesomat akkor ennyi erovel ő is kérhetett volna pénzt hogy a másik felében is lakunk kvázi.

Papiron sokat ér a ház, de a helye miatt ahol van az meg elviszi az értékét.

2020. szept. 7. 08:33
 62/554 A kérdező kommentje:

56 Meg lehet ezt fordítani is : Miért talán 5 évig maradjon egyedül a gyerek?!!

Ez sem járható megoldás.

2020. szept. 7. 08:34
 63/554 anonim ***** válasza:
69%

Nem is értem, ide csak budapestiek írnak? Olyan irreális dolgokat írtok a kérdezőnek, hogy csak fogom a fejem.... most meg is osztotta, hogy az ózdi térségben él.

Akik itt okoskodnak, hányan jártatok már az ország ezen részén? Gondolom nem sokan, különben nem írnátok ilyeneket. Ezek a falvak igazi pokollyukak, afrikai szintű szegénységgel, télen szeméttel fűtenek, amiben megfulladnak, a gyerekeken sokszor cipő sincs, hadd ne folytassam.. ilyen helyen ingatlant eladni lehetetlen, vagy kb 1-2 millió ft az értéke (lehet sokat is mondtam), munka NINCS. A kérdező elkövetett egy hibát, tényleg nem kellett volna felmondania. De egy első osztályos gyerekről van szó, gondoljatok vissza a tavaszra, ki tudott teljes mértékben felelősségteljes döntéseket meghozni? A gyereknek a legjobbat akarta. Arról nem tehetnek, hogy a férje is elvesztette a munkáját. Ezen a környéken építőipari munka SINCS, mert nincs aki meg tudná finanszírozni. Ez a család valószínűleg hónapról hónapra élt eddig is, erre most végleg ki lett húzva a lábuk alatt talaj. Ti meg azt mondjátok, hogy hagyjon otthon egy 7-8 éves gyereket egyedül... szégyelljétek magatokat.

Kérdező, a férjed szegődjön el vmi brigádba, akik Pestre járnak építkezésre, vagy nézzetek szét Nyugat-Magyarorszagon, ott gyárak szállással együtt biztosítanak munkát. Te pedig próbálj meg visszamenni a régi helyedre, beszelj a régi főnököddel, vagy kérj a polgármestertől, hivataltól segítséget. Meg persze az anyóstól is.

2020. szept. 7. 08:39
 64/554 anonim ***** válasza:
58%
Akkor kunyizzál. Látható, hogy neked más megoldás nem létezik, csak az, mikor a kisujjad sem kell mozdítanod, és a számlán a pénz.
2020. szept. 7. 08:40
 65/554 Gábor117 ***** válasza:
78%
Kedves kérdező kaptál Sok választ. Előrébb vagy kicsit. Látsz már valami megoldást?
2020. szept. 7. 08:41
 66/554 anonim ***** válasza:
87%
Kérdezd meg anyósodékat, odaköltözhetnétek-e, míg nincs jövedelmetek, eltartásért cserébe vezetnéd a háztartását, férjed művelné a kertjét. A gyereknek más iskola lenne, de jobb az éhen halásnál. Még vagy 3 évig járvány lesz, nem fogtok annyi időt kibekkelni munka nélkül.
2020. szept. 7. 08:46
 67/554 A kérdező kommentje:

63 A pokol lyuk azért tulzas de mondhatom nyugodtan ezt egy pesti nemtudja! Jah és igen felmondtam mert a gyereket néztem de azt tudni kell amúgyis év végéig volt szerződésem határozott idejű. Azért egy önkormányzati határozatlan idejű szerződéssel nem ugrottam volna de ez egy maszek kis üzlet volt. Keresek tovább nem adom fel csak néha Olyna rossz elkeseredetten irtam ki ezt.

65 Igen köszönöm aki segítő szándékú dolgokat irt.

2020. szept. 7. 08:46
 68/554 A kérdező kommentje:
66 Náluk nincsen hely mert párom tesójáék ott laknak már. Segíteni segítek Enis amiben tudok nekik ha már anyagilag rájuk szorultunk.
2020. szept. 7. 08:48
 69/554 anonim ***** válasza:
75%

63!

Nem budapesti vagyok. Anno egyedülálló anyaként szültem, mert apuka félúton meggondolta magát és 8 évig egyedül neveltem a gyereket. Megoldottam ám egyedül is hogy legyen hol élnünk, legyen miből élnünk, legyen munkám, legyen pénz és a gyerek is felügyelet alatt legyen.

El kell menni onnan, ahol ez nem megoldható. Nincs pénz kaucióra? Akkor apuka fogja magat és jelentkezik egy melóra, ahol van munkásszállás és ott összeszed anynit, hogy menni tudjanak.

2020. szept. 7. 08:48
 70/554 anonim ***** válasza:
67%
63: Ezek csak kifogások. Mi is olyan városban éltünk 7-8 évvel ezelőtt, ami előtte pár évvel még nagyon is élhető volt, de aztán a vezetés tönkretette. A munkalehetőség kb. a nullával lett egyenlő. Egy évig nem volt a férjemnek munkája, lett adósságunk, és az én nővéri fizetésem semmire nem volt elég. A lakás amiben laktunk, a férjem családjáé volt, így csak rezsit kellett fizetni. De emiatt nem maradtunk. Elköltöztünk 200 km-re odébb albérletbe. Egy sokkal élhetőbb városba. Nehéz volt, 6 év volt, mire kilábaltunk az adósságból, pedig csak egy évnyi munkanélküliség volt. Akkor mi lett volna, ha még tovább várunk. Most viszont már jó életünk van. Nem keresünk milliókat, de az átlaghoz képest jobban élünk. Mi lett volna ha ott maradunk? Valószínűleg még mindig szarban lennénk, mert ott még mindig nem változott a helyzet. Sőt...
2020. szept. 7. 08:50
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!