Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyagilag padló,ti volt már...

Anyagilag padló,ti volt már hogy kértetek anyosektol pénzt kölcsön?

Figyelt kérdés

A COVID óta olyan szinten megborultunk,bevezették az online sulit és nekem fel kellett mondanom,hogy a lányommal tanuljak,így felére csökkent a bevétel. Aztán jött a nagyobb pofon erre nem egész 2hétre rá párom kirúgták azóta meg csússzunk lefelé. Párom csak alkalmi melokat kap , munkanélkülit is csak 4oras után kapott ( utólag derült ki a főnöke ügyeskedése)

Merjek kérni? Annyira szégyellem magam

Párom néhány alkalmi munkát elvállalt helyben erre őt fúrják miatta .... de nekünk is kell a pénz.

Nemtudom mi lesz.

2020. szept. 7. 06:29
 531/554 anonim ***** válasza:
100%

Az egész kérdés elment már komikus irányba... a férj nem dolgozik mindennap ha mégis nem tudja meddig ez elvileg tény, a kérdező írta.

1. Szóval éjjeli munkát nem vállal amire 10re kel járni mert hátha nem ér haza a férje a munkából...azon a pár napon amikor későn ér haza abból a pár napból amikor egyatalan dolgozik nem tudják megoldani a gyerekfelügyeletet pár órára de a tanfolyam idejét heti szinten igen. Persze, te el akarsz menni dolgozni.

2. Közmunkát nem vállal, mert milyen emberek vannak ott. De mástól pénzt kérni van képe. Lehet, hogy más iszik meg drogozik de legalább ok ugye dolgoznak, meg ha azt mondod ténylegesen nem is, pénzt kap érte amiből meg a gyerek enni.

3. A kérdés alapján a gyerek véletlenül sincs úgy nevelve, hogy ha nem is több de annyi önállóság legyen benne mint a kortársaiban, miközben a család njncs olyan anyagi helyzetben, hogy megengedhesse magának, hogy egy 7 éves falun ne tudjon hazasétálni vahy egyedül felülni a buszra, a kis barátaival pedig városon besétálni a suliba majd délután ugyanez. Nem képes rá, hogy amíg anyuka dolgozik városban (dolgozna) a raktárban kussban tanuljon majd este hazabuszozzanak együtt. Ne adj isten, hog képes legyen másfél órát várni a következőre ha valamiért lekésnék (tehát nem mimdennap).

4. Bérletre nincs pénz amikor dolgozni kéne (ugye ez csak 1* 50 000 utána már mehetne fizuból) de tanfolyamra járáskor csak megoldják ezt az 50 000-et is.(ha anyós ezt is fizeti a férjnek is beleférne egy a tanfolyam+bérlet ára melle)

5. A kérdező megtalálta a világ egyetlen munkáját amit akkor végez amikor akar, nem kell az induláshoz pár száz de legalább 100 000 Ft tőke Ja és vállalkozónak sem kell lennie, de a cigányok közt van rá menü

6. Állítólag a férje többet visz haza abból a pár alkalmi munkából mint egy eladó fizetése Egy hónapban, hat nem tudom, egy eladó fizetése ha nem is csillagászati de azért az melett nem koldul több ezer eladó hanem megél belőle.

2020. szept. 12. 18:52
 532/554 anonim ***** válasza:
84%

A kérdező egyszerűen nem akar dolgozni. Egy olyan embertől ne várjatok sokat, aki szerint nem gond az, ha nincs bejelentve a párja, de legalább naponta kap pénzt, milyen jó már.. Ha meg beteg lesz és nem lesz táppénz, az nem lényeges. Valószínűleg a TB sincs fizetve.

Lehetne opció az is, hogy az anyós a tanfolyam árát inkább odaadja nekik albérletre, vagy legalább a fiának, hogy költözzön el egy nagyobb városba, ahol van munka.

2020. szept. 12. 19:13
 533/554 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, mindent végigolvastam.

Faluban élünk mi is, párom hegesztő, most váltott munkahelyet, nettó (!) 350.000 a fizetése. Heves megye, csak hogy meg ne riadj, nem Budapest. Igen, kocsival jár dolgozni, eszünkbe nem lenne eladni, évvégén megy műszakira.

Márciusban elvesztettem a munkám, itthon tanultam a gyerekemmel. Tudod hogy hova, milyen munkakörbe megyek vissza dolgozni? Személy és vagyonőr, mert a 24/48-at lazábban megoldom még egy esetleges online oktatás mellett is.

A napközi pedig kötelező!

A férjed menjen el rendes, bejelentett munkahelyre dolgozni, ne ilyen napi szarokkal foglalkozzon. Te pedig akkor kereshetsz 4 órást, ha ez minden vágyad.

A költözést pedig fontoljátok meg,mert keserves élete lesz a gyerekednek is isten háta mögötti helyen. Az oktatás pocsék valószínűleg, munka nincs, ellenben van sok az "értelmes" etnikumból. Hát ezt szánod a gyerekednek? 😢

Lehet falun élni, én pl imádom, de nagyon nem mindegy,hogy melyik régió.

A tanfolyamodat nem tudjuk, de hogy ott Bivalybasznádon nem lesz igény fodrászra, kozmetikusra, biztosítósra, masszőrre, manikűrösre és pedikűrösre az biztos.

Amúgy senki nem dolgozik ott a faluban?

2020. szept. 13. 09:37
 534/554 anonim ***** válasza:
90%
És igen, most én is elolvastam, kötelező a délutáni foglalkozás az iskolákban, ez nem megkérdezés alapján megy.
2020. szept. 13. 09:49
 535/554 anonim ***** válasza:
100%

És nehogy azt hidd, hogy most könnyű bárkinek is a helyzete, bár tudom, ez neked nem vigasz, de igyekezz a lehető legjobbat kihozni a helyzetből. Párom sem így keresett az előző munkahelyén, sőt én sem voltam mindig biztonsági őr. Szeretem csinálni, de főleg a 24/48 miatt.

Vagy ha végképp semmit nem találsz, menj el állandó éjszakásba. Hidd el, sokszor a sz.r is jobb mint a semmi. Ráadasul gyereked van, őt kell elsősorban nézned.

2020. szept. 13. 10:51
 536/554 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó! Éjszakásba se jó neki, érre is volt kifogás, ha végig olvastad, láttad. Jobbnál jobb ötleteket adtunk neki, egyik se volt jó.
2020. szept. 13. 10:53
 537/554 anonim ***** válasza:
100%

Pedig az nem rossz, tapasztalatból mondom. Férje este otthon van a gyerekkel, reggel pedig legrosszabb esetben is csak 1-1,5 órát lenne egyedül a gyermek.

Különben voltam én padlón, voltam én lent annyira, hogy azt sem tudtam Kérdező miből, hogyan állok talpra egy akkor még igencsak kicsi gyerekkel.De mindig van megoldás, hidd el.

Ha onnan ahol én voltam felállt ember, pedig én felállt! akkor neked is sikerülni fog. De ahhoz AKARNOD kell! Nemcsak neked, hanem a férjednek is.

Azért a fűtési szezon sosem egy sétagalopp, és októberben pedig már nemigen fogunk izzadni.

2020. szept. 13. 11:03
 538/554 anonim ***** válasza:
72%
Ti még mindig ezen a kérdésen rugóztok? Uncsi.
2020. szept. 13. 12:28
 539/554 anonim ***** válasza:
80%

Utolsó előtti! Állítólag nem önálló annyira a gyerek, hogy akár egy órát is egyedül hagyja, mert mindenre az a válasz hogy kicsi még mindenhez másodikosan. Az éjszakát is ajánlotta neki valaki, de nem tetszett. Most eltűnt a kérdező nagyon.

Utolsó! Te lennél a kérdező, másik fiókkal? De hogy válaszoljak is, igen még mindig ezen, mert aki esetleg most olvassa először, és van benne jó szándék, az ír valami segítő választ.

2020. szept. 13. 15:42
 540/554 anonim ***** válasza:
25%
Nem, nem én vagyok a kérdező én adtam neki pár tanácsot, de amit itt csináltok az már vicc.
2020. szept. 13. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!