Anyós konfliktus(?)
8hetes terhes vagyok,tegnap mondtuk el az anyósomnak.
Teljesen kiakadt azon hogy nem fogok gyedet kapni csak gyest...(2019ben nyáron csak alkalmi munkán voltam így nem jött össze a 365nap)
Nem is értem miért ez volt neki az első ahelyett hogy örült volna.
Csak szidott amit 5perc alatt meguntuk és ott hagytuk.
Letiltotta a férjemet hogy ne hívja.
Szerintetek normális az ilyen nagymama? Ti mit tennétek a helyemben? Keresnétek? Vagy megvárnátok míg ő keresne?
Utcába, de inkább azon kellene aggódni, hogy az adoforintjainknak milyen része veszíti el közpénz jelleget, nem azon, hogy a kismamák megkapják a töredékét.
Véletlenül lenyomtam a küldést, ezért ment két részletben.
Mint írtam nem a csok meg adókedvezmény a bajom, azt valóban nem ingyenélők veszik igénybe, de attól az ingyen gyes még létezik, és élnek is vele, mint látod.
Nah ha apuci annyit megkeres mint mashol két ember akkor meg plàne ne vegye fel a gyest. Neki ez apró, az EÜ meg oktatásban meg hasznosítható lenne eléggé. Ha meg nincs pènz, akkor meg nem kéne munkaviszony nélkül szülni. Szóval nem tudod nekem megindokolni miért is támogatando az ingyen gyes.
A többiröl meg. Na ezért tartunk itt mert megy a visszamutogatás, meg a jajj xy is. Mikor az elvakult fideszes előadja, hogy "jajjjhagyjadmáaa szegémy orbánt, hát gyurcsányisloptt" Pfff. Na ezért nem lesz rendes kormányunk mert alap lopni. Ahogy ingyé gyest kivenni is alap mert hát ha Lölőnek yachtja van mé'ne? Hát azért mert ez egy elv. Legalábbis nekem.
De mindegy halott vita aki nem akarja úgyse érti.
Ahogy azt se mi a baj azzal ha más gyereke szarcsimbóknak van nevezve.
Fél év után a férjed is igényelheti a gyed extrát, ugyanúgy dolgozhat mellette. Nálunk is a férjem igényelte, mert úgy több volt.
Anyósod viselkedésére meg semmi mentség nincsen.
"Nah ha apuci annyit megkeres mint mashol két ember akkor meg plàne ne vegye fel a gyest."
Hallottál arról, hogy ha adnak fogadd el, ha ütnek szaldj el? Hülye lennék bármit benthagyni a kasszában, ha jár. Azért, hogy többet lopjanak ki belőle? Nekem meg volt pofám ahhoz is, hogy két év után se mentem vissza dolgozni, sőt még a gyest is felvettem, pedig nem hiányzott. Azért élünk jól, azért van meg mindenünk és azért nem szorulunk rá a gyes összegére például, mert nem állunk úgy hozzá 10-20 ezer (gyesnél épp 26 ezer) forintokhoz, hogy jaj én azt nem veszem fel, mert nem hiányzik. Majd a fenéket.
És mi lenne ha az emberek azért élnének jól, mert a saját maguk megkeresett 10-20 ezrüket rakosgatnák,nem a közöst csaplonák meg? Erdekes ez a "mernekemjár" csak azoknak indok akik mindig csak elvenni tudnak a közösből beletenni nem. Így könnyű jófejnek lenni.
Mindegy, 50 év mulva is egy elbacott balkáni ország leszünk, pont ezért. Mert alap hogy a politikus mindig lop ( mer'xy is lopott duma) és mert a kisember is ezt szereti kicsibe ( nekem ez jár hááá agggyák, meg bezzeg a Lölő) es még veri is rá magát, és soha soha nem fogja megérteni mi is ezzel a baj.
És igen képzeld civilizált országban nem kopasztják meg a közös kasszát a korábban nem dolgozottak, tök mindegy apuci mennyit keres. Mert aki a semmire szül az annyit is kap.
56# neked valami baj van a fejeddel, vagy még nem nőttél fel, aztán úgy osztod az észt, hogy azt se tudod mi hogy működik.
Egyrészt melyik országokról beszélsz? Zimbabwéról? Minden civilizált országban kapnak alanyijogon járó támogatást a gyerekesek, mindössze ott kell élni, senkit sem érdekel a munkaviszony. A munkaviszonnyal esetleg még plusz dolgok járnak. Például egy németnek a Kindergeld (kb. családi) 204-235 euró gyerekenként, havonta, erre az jogosult, aki az országterületén él. Ennyi. A nyugatiországok pont, hogy sokkal többet adnak csak úgy, mint a mi "elbacott balkáni országunk", ami szerinted agyontámogatja az ingyenélőket. Mit gondolsz, miért oda özönlenek gazdaságibevándorlók is, miért nem ide? Mert itt nincsenek agyontámogatva alanyijogon az emberek. Elhiheted, hogy nem az a motiváció, hogy a hegyek szebbek nyugaton.
"Erdekes ez a "mernekemjár" csak azoknak indok akik mindig csak elvenni tudnak a közösből beletenni nem."
Érdekes én úgy tapasztaltam, hogy az kiabál legjobban, akinek a házaég. Magadból indulsz ki, he? Nem teszel bele, de itt kompenzálsz, hogy te aztán ki se veszel, mert te mindenkinél különb vagy? Vettél te már ki eleget, hiába hegyezed ki ezt azokra, akik épp arra vesznek most ki, ameddig te még nem jutottál el. Ez az egyik, aki folyton ezzel jön, a másik meg az, aki beleteszi a minimumot egész életében aztán meg hadonászik az aprója miatt, miközben fel se tűnik neki, hogy amúgy, amit ő betesz az lópikula, aztán mégse ugat az se, aki 5x annyit tesz be, mint ő, hogy mi az, hogy ugyanolyan elbánásban részesülnek.
Hát képzeld nem "ég a házam". Sok év munkaviszonmyal és átlagon felüli fizetéssel lettem terhes bármennyire is hihetetlen ez számodra. Nem.a minimumot teszem be. A fejeddel meg max neked van baj, hogy látszólag személyeskedésen kívül másra nem vagy képes.
És igen egy elbacott balkáni vagy mert az agyad beszűkült a "mernekemjár, mindenkilop, bezzegapolitikus" szentháromságba aki meg nem tapsikol nektek azzal szemèlyeskedtek, meg még ti vádoltok másokat hogy a közösből csak kivesz. Az b+ biztos azért zavar mert magam is ebből élek. Idióta.
Amúgy elgondolkozhatnál már rajta miert van még mindig alnyi jogon járo gyes meg csp. Vajon? Mondjuk azert mert a Viktror szavazotaborabn akad bőven abból a rétegböl is akik meg valóban csak az ingyé gyesre meg cspre szülnek és ha elzárná a pénzcsapot akkor cseszhetné hogy akárhàny zsák krumpliért majd rájukszavaz ez a réteg.
És mikor te itt pattogsz ezért az "apróért" akkor epp a legifijabb lakatos sanelke világrajöttét támogatod, csak mondom.
És igen !!!!ilyen!!!! csak ebben az elbacott országban van, és nem a németeknél az az "apró" lehet nem hiányzik más szektorból, úgy mint innen.
Hadakozhatsz, ahogy akarsz, hülyeséget beszélsz. Pont. Te ezt írtad:
"És igen képzeld civilizált országban nem kopasztják meg a közös kasszát a korábban nem dolgozottak, tök mindegy apuci mennyit keres. Mert aki a semmire szül az annyit is kap."
NEM így van. Sehol sem így van. Nem véletlen. Szóval, fingod sincs arról, hogy mi hogy működik, miért működik úgy, és ha valaki erre rámutat, akkor csak össze-vissza szidod az országot, az embereket, orbánt, a világot, mindenki hülye, csak te nem. Ja... várjunk csak.
A jelenlegi politikai intézkedéseknek két iránya van:
- A legszegenyebbeknek odaadni azt a kis minimumot, plusz karácsonykor a 10 ezret, hogy be legyen tömve a szájuk és megfelelő helyre húzzák az x-et, ugye ez az az a réteg, akire itt úgy hivatkoztok, hogy csak kivesz a közösből
- A jól kereső vagy vagyonos réteg további erősítése azáltal, hogy plusz pénzekkel tomik a zsebüket.
A nagy vesztesei ennek a politikának az alsó, munkasosztaly, akik kb az átlagot keresik, de inkább alatta és hiába a támogatások, nem engedhetik meg maguknak jó helyen a saját ingatlant, vagy csak nagyon durva eladósodás árán, aminek mivel jobban ki vannak szolgáltatva, jóval nagyobb kockázata van hosszú távon. És aki a legjobban frusztrált emiatt a téma miatt, azok pont ők, hiszen haragszanak az ingyenélőkre, és haragszanak azokra is, akik jól megelnek és a csok/babavaro csak egy kiegészítő az önerőhöz, nem az alapja.
Én sajnálom őket, ettol függetlenül tiszta fejjel kellene gondolkodni és racionalisan, mert pont az a baj minden ilyen témánál, hogy érzelemvezerelten állunk hozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!