Van e arra bármilyen esély, hogy az anyósom a reggeli rutinfeladatait, amik valójában egyáltalán nem fontosak, ne végezze el, vagy halkabban tegye? Erre ébred a család. Van ilyenben tapasztalatotok?
Neki fontosak.
Együtt laktok.
Az időseknek sokszor csak reggel van elég energiájuk hozzá, hogy elvégezzék a napi teendőiket, később már fáradtak hozzá.
Vagy alapból reggeli típus.
Én alkalmazkodnék.
Azért a reggel 7 egyáltalán nincs korán. Azt hittem 5 órát fogsz mondani.
Ha eljártok dolgozni, vagy a gyerekek iskolába, akkor 7-kor már fenn kellene lenni.
Nálunk pl a home office-osoknak már fél 8-tól elérhetőnek kell lenni, vagyis nekik is max 7-kor fel kell kelni.
Attól függ, hogy mi az érzelmi motiváció mögötte. Ha lelkileg egészséges az illető, és fizikailag képes halkabban elvégezni, akkor valószínűleg ezt meg tudjátok vele beszélni.
Ha már próbáltátok (kedvesen!), de hiába, akkor én valami lelki okot gyanítanék a háttérben. Mondjuk hogy felébred 7-kor, ezért felkel, de egyedül érzi magát, és ezért direkt felkelt mindenki mást. Ez nem feltétlenül tudatos, de ha szorong stb, akkor szerintem simán lehet.
De tök más oka is lehet. Apósom autista (de amúgy normálisan dolgozik és él, csak vannak furcsaságai). A férjem mesélte, hogy az édesapja minden nap 5-kor kel a mai napig, és fölver mindenkit a házban, mert nem hajlandó az ébresztőt a telefonján lekapcsolni. Valószínűleg azért, mert ragaszkodik ehhez a rutinhoz, a másságából fakadóan. Amúgy nagyon kedves, segítőkész, mások kívánságát figyelembe vevő ember - kivéve, ha arról a pár dologról van szó, amit ő kényszeresen ugyanúgy csinál.
Mikor kezdje? 10-kor? Fetrengjen addig ő is? 7 óra az már nincs olyan korán.
Neki gondolom ez van megszokva, eddig is így csinálta.
A saját házában van, a megszokott életét éli. Tiszta paraszt, hogy nem alkalmazkodik hozzád.
Fogadok a rezsibe se adtok, úgy laktok ott és problémáztok. Tipikus..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!