Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyós konfliktus(?)

Anyós konfliktus(?)

Figyelt kérdés

8hetes terhes vagyok,tegnap mondtuk el az anyósomnak.

Teljesen kiakadt azon hogy nem fogok gyedet kapni csak gyest...(2019ben nyáron csak alkalmi munkán voltam így nem jött össze a 365nap)

Nem is értem miért ez volt neki az első ahelyett hogy örült volna.

Csak szidott amit 5perc alatt meguntuk és ott hagytuk.

Letiltotta a férjemet hogy ne hívja.

Szerintetek normális az ilyen nagymama? Ti mit tennétek a helyemben? Keresnétek? Vagy megvárnátok míg ő keresne?

2020. júl. 31. 16:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/86 anonim ***** válasza:
37%
Az én anyósom is kiakadt volna ha ennyire a pucér seggemre szülök,mert ez az hiába szépítjük. A havi gyes még egy havi pelusra se elég, és még nem vettél neki semmit. Nem fizettél rezsit, nem költöttél magadra, párodra, lehet váratlan kiadás is. Később normális cipőt a gyereknek. Ha anyós így reagált, ne mondd hogy úsztok a lóvéban nyilván berezelt hogy hányszor kell majd kölcsön adnia.
2020. júl. 31. 20:08
 22/86 A kérdező kommentje:

Anyóstól sose kértünk! Nem is akarok

De itt nem a “megélés“ a probléma.

Hanem az anyós :/ és a reakciója

Nincs tisztában az én és a párom keresetével gondolom azért akadt ki így...

2020. júl. 31. 21:58
 23/86 anonim ***** válasza:
45%
Kedves kérdező itt az a probléma hogy a párodnak van keresete, neked nincs!
2020. júl. 31. 22:01
 24/86 anonim ***** válasza:
80%
Egyébként ha jól tudom 2 év alatt kell 1 év munkaviszonyodnak lenni, szóval azt egy nyár miatt nem buknád el
2020. júl. 31. 22:02
 25/86 anonim ***** válasza:
78%

Felelőtlennek tart titeket szerintem és ezért akadt ki. A mai világban olyan hirtelen lesz munkanélküli az ember. Soha nem lehet tudni párodnak is meddig lesz munkája...

Részben egyet értek vele de a tálalás baromi bunkó volt és még hogy ő tilt le titeket...

Mindenki másként reagál. Adjatok neki időt aztán majd keres. Lehet ettől függetlenül a legjobb nagymama lesz majd. Úgyhogy én nem keresném majd nyit ha szeretne ha meg nem az ő baja lesz

2020. júl. 31. 22:24
 26/86 anonim ***** válasza:
43%

Én szégyellném magam, ha semmivel sem tudnék hozzájárulni a családi kasszához. Oké, hogy közösködtök, mert egy család vagytok blabla, de valójában itt nem közös bevétel van, hanem csak a párod keres.

A kisgyereknek rengeteg minden fog kelleni, használt, kölcsön cuccokat akarsz mindenből? Én megtiszteltem a gyerekem, hogy jó minőségű ágyat és matracot, jó minőségű pelenkát, jó minőségű ruhákat tudjak ráadni. Lesült volna a képemről a bőr, ha mindent a férjemnek kellett volna kifizetnie. Egyszerűen az önbecsülésem nem engedte volna. Család - meg közös kassza ide vagy oda, a te párod keresete a közös? A közös az, amikor mindenkettőtök ad a közösbe. Te nem fogsz tudni. Tehát nem közös, csak eltartott vagy. Tudsz így tükörbe nézni? Én nem tudnék... De az ilyen típusnak hiába is beszélnék a felelős és tudatos gyerekvállalásról...

Anyósodnak igaza van... A szülést megelőző 365 napot nézik, ennyi munkád nem volt, akkor miről beszélünk? :D

2020. júl. 31. 22:49
 27/86 anonim ***** válasza:
31%
A gyerekem okos, már most, és önállóságra tanítom, hogy később ne kelljen függnie senkitől, főleg nem anyagilag, előrelátó, értelmes nő lesz, aki nem fog szülni valakinek a bankszámlájára. Határozott, céltudatos és értékes ember lesz, nem valami ingyenélő.
2020. júl. 31. 23:02
 28/86 anonim ***** válasza:
32%
Különben sok nő, azért mert teherbeesik, már felhatalmazva érzi magát, hogy eltartsák? Miért nem gyűjt pénzt, hogy később, amíg kiesik a munkából 2-3 évre, legyen mihez nyúlnia? Miért csak a férfi dolga a pénzkeresés ? Már nem 1950-ben élünk, hahó!
2020. júl. 31. 23:05
 29/86 anonim ***** válasza:
57%
28 Majd kiderül. Nagyon könnyen ítélkezel. A kérdés nem az volt, hogy te mennyire nagyszerűnek tartod magad, hanem hogy hogyan álljon az anyósához. Objektíven ítélve az anyósnak semmi köze hozzá, ennyi. Te sem tudod miért úgy alakultak a dolgaik ahogy.
2020. júl. 31. 23:12
 30/86 anonim ***** válasza:
49%
Igen, ez igaz, csak azt ismerjük, amit a kérdező leírt. De valljuk be, elég kellemetlen lehet évekig eltartottnak lenni, hiszen még folyamatos munkája sem volt a kérdezőnek. Reméljük tényleg jól alakul az élete. (anyagilag is)
2020. júl. 31. 23:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!