A kamaszlányomat rajta kaptam, hogy kilopja a macskájának a hűtőből a rendes kaját, ezzel mit lehetne kezdeni?
"Neked állat nem való egy macskát nem etetünk disznósajtal se mással."
Oké, de csirkemell sonkától nem lesz baja (amit mi magunk is eszünk).
Csak nasinak persze.
Amúgy ha állatorvosira készül majd netalántán, jó állatorvos lesz belőle. Én szülőként titkon kacagtam volna ezen, de az is igaz, hogy nem a sarki boltban vettem volna a macskának a kaját. De ugye nem tudjuk te hol veszed a kaját, és milyen tápot kap a macska.
Ha viszont jó a táp és nem hibáztál, akkor nyugodtan le kéne vele ülni a táppal a kezedben és tápanyagonként ismertetni a lányoddal hogy mennyi és milyen tápanyagra van szüksége a macskának, nézze meg a tápon lévő tápanyag összetételt, és sikítson képletesen, ha valamiből több van vagy kevesebb a felsoroltakból. Aztán elbattyognék vele az állatorvoshoz miután az állatorvos segítségét kértem telefonon, egyeztetett időpontban, hogy világosítsa fel a gyermekem, és esetleg ha van lehetőség besegíteni önkéntesként ott és a gyerekemnek lenne kedve hozzá, akkor én csak örülnék neki, mert felelősségteljesen gondolkodott a macskájáról és lehetőséget adnék neki, hogy megismerjen szakmákat amik ezzel kapcsolatosak, ha netalántán ez a szíve vágya, ez általában egyik jele annak ha valaki állatorvos akar majd lenni, vagy legalábbis állatokkal kapcsolatos szakmára vágyik.
Én mindenképp ezt figyelném a gyerekemnél, és titkon büszke lennék rá, attól függetlenül, hogy csent a hűtőből kaját :'D ezt kacagtam, és attól függetlenül hogy pöfögött rám, ha jogos akkor meg pláne, de leülnék vele ezt egyből megbeszélném, hogy ezt nem így kell közölni és nem így kéne kaját adni a macskának hogy kilopja a hűtőből, hanem odajön és mondja, hogy nézd anya találtam egy tök jó állatkereskedést ami szakbolt is ezerszerte jobb ez a táp, mint amit itthon kapni, rendelünk? Lesz rá x forint? Akkor azt mondom, hogy lesz!
"felvágot meg a disznósajt"
Ezeket egy macska nem eheti. Ha ezeket adja a lányod a macskának, akkor csapj a kezére. A sertés termékektől ún. álveszettséget kaphat. Ez a betegség macskákra nézve halálos, lefolyása hasonló a veszettséghez. Oltás nem véd ellene, nincs ellenszere.
15-ös azért mert abba hagyma, fokhagyma van, és az se a macska, se a kutya vérkeringésének nem tesz jót.
34-es vagyok.
35-ös az álveszettséget leginkább bevizsgálatlan húsból kapják el, leginkább nyersen etetett hús miatt, barf. Magyarán nem fognak élelmezési termékként forgalmazni egy herpeszvírussal megbetegedett sertés húsát élelmezési emberi fogyasztású termékként sem. Csakis egészséges húst tehetnek a polcra a boltba, semmilyen betegsége nem lehet.
A fokhagyma, hagyma miatt necces a macskának és a kutyának. És ugye a felvágott és a disznósajt nem nyers.
Attól függetlenül sem, hogy az ember nem tudja ezt a betegséget elkapni.
40-es vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!