Mi lenne a jó megoldás kamaszlányommal?
34 éves háromgyermekes édesanya vagyok,a legidősebb lányom 13 éves most jó pár hónapja harcolunk.Az édesapjával 8 hónapos korában külön váltunk,azután egyedül neveltem majd a férjemmel aki 20 hónapos korától neveli.Az édesapja sosem volt túl jó partner a gyerrknevelésben,én igyekeztem mindent megadni a gyerekeimnek minden évben nyaralás,hétvégente közös programok.
Most eléggé hanyag lett a tanulásban kérem hogy kicsit szedje össze magát,mert ez az év már számit a tovább tanuláshoz.Ha merek szólni hogy pakoljon össze a szobájában mert a putri semmi ahhoz képest ami ott van rögtön költözik,mert ő azt mondja nem birja velem tovább az apjához akar költözni.Az apja nem partner ebben mert ő is úgymond a gyerek mellè áll,azzal például hogy jó hát menjen csak oda lakni mert valami nálam biztos nem jó ha oda akar költözni.Az nem számit hogy ő élte világát én 2-3 helyen dolgoztam hogy mindenük meg legyen,az apuka meg hol fizetett rá hol nem de a legnagyobb összeg amit kaptam tőle 10.000 ft volt azt is egy hónapba 5 részletbe.
Nyilván hisz ott nincs kötelezettség,mindent szabad,én meg próbálom kötelezettségre nevelni.
Nem is vertem soha a gyerekeimet és ezután se fogom,de tegnap is amilyen stilusba beszélt velem az kritikán aluli.Egyszerűen nem tudom mit rontottam el.Mit lehetne csinálni hogy megtaláljam vele a közös hangot?
Rendesen számonkér hogy én mit képzelek hogy szólok neki hogy tanuljon mert egy rossz jegyet hozott.
Vagy hogy rakjon rendet,az az ő szobája.Csak én nem vagyok hajlandó ebbe élni mert tőlem nem ezt látja és látta soha.Minden tanácsot megfogadok,aki volt hasonló helyzetben irjon.
Konkrétan ilyenkor mindig hivom,de ô ez alól is kihúzza magát!
Oda nem tud menni mert ő nem tudná iskolába vinni.Tegnapi napon közölte hogy neki erre most nincs ideje nem fog lejönni érte.
Könyörgöm, kamasz! Ez most pont az a korszak, amikor még xar is büdös.
Semmiképp nem engedném apjához költözni ebben az esetben. Ha nála túl nagy lesz a szabadság, komolyabb zűrbe keveredhet a lány.
Milyen közös programokat szoktál vele szervezni? Nem mindegy ám. Legyenek "csajos" napjaitok: fodrász, kozmetikus, vagy csak úgy elmenni "plázázni" még ha nem is vesztek semmit, de ott kajáltok. Beszéltetek már arról, hogy mik a tervei? Mi szeretne lenni? Hol szeretne továbbtanulni? Próbálj meg kvázi félig-meddig most a barátnője lenni, de emellett maradj következetes.
Bevallom: kicsit furcsállom, hogy nem tudsz mit kezdeni a helyzettel, hiszen úgy tűnik fiatalon szülted, te is épphogy kinőttél akkor a kamaszkorból, emlékezz néha vissza, hogy te miket csináltál ennyi idősen. Esetleg kérdezd meg anyukádat, biztosan tudna mesélni.
Üdv:
egy 50 éves, 3 gyerekes anyuka, akinek a legkisebb gyereke 13 éves (a két kisebb lány, havi legalább 1x van csajos napunk)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!