Mi lenne a jó megoldás kamaszlányommal?
34 éves háromgyermekes édesanya vagyok,a legidősebb lányom 13 éves most jó pár hónapja harcolunk.Az édesapjával 8 hónapos korában külön váltunk,azután egyedül neveltem majd a férjemmel aki 20 hónapos korától neveli.Az édesapja sosem volt túl jó partner a gyerrknevelésben,én igyekeztem mindent megadni a gyerekeimnek minden évben nyaralás,hétvégente közös programok.
Most eléggé hanyag lett a tanulásban kérem hogy kicsit szedje össze magát,mert ez az év már számit a tovább tanuláshoz.Ha merek szólni hogy pakoljon össze a szobájában mert a putri semmi ahhoz képest ami ott van rögtön költözik,mert ő azt mondja nem birja velem tovább az apjához akar költözni.Az apja nem partner ebben mert ő is úgymond a gyerek mellè áll,azzal például hogy jó hát menjen csak oda lakni mert valami nálam biztos nem jó ha oda akar költözni.Az nem számit hogy ő élte világát én 2-3 helyen dolgoztam hogy mindenük meg legyen,az apuka meg hol fizetett rá hol nem de a legnagyobb összeg amit kaptam tőle 10.000 ft volt azt is egy hónapba 5 részletbe.
Nyilván hisz ott nincs kötelezettség,mindent szabad,én meg próbálom kötelezettségre nevelni.
Nem is vertem soha a gyerekeimet és ezután se fogom,de tegnap is amilyen stilusba beszélt velem az kritikán aluli.Egyszerűen nem tudom mit rontottam el.Mit lehetne csinálni hogy megtaláljam vele a közös hangot?
Rendesen számonkér hogy én mit képzelek hogy szólok neki hogy tanuljon mert egy rossz jegyet hozott.
Vagy hogy rakjon rendet,az az ő szobája.Csak én nem vagyok hajlandó ebbe élni mert tőlem nem ezt látja és látta soha.Minden tanácsot megfogadok,aki volt hasonló helyzetben irjon.
Olvass: [link]
Miféle ember az, aki elvonná a gyereke törvényes jogait - amúgy természetesen "csak a legjobbat akarva"????
Tudod, manapság egy kicsit túl sokat képzelnek magukról a "kedves" szülők, és az állam egyik alapvető feladata, hogy ezeket a magukat a gyerek feletti teljhatalmú uralkodónak képzelő szülőket kissé a helyükre rakja.
Semmit. Leülsz, beszélgetsz vele - ha hajlandó rá - aztán majd elnövi.
13 évesen én is feleseltem, néha kiabáltam, pedig amúgy csendes lány voltam.
Semmi extra, barátnőm még durvábban viselkedett, mindent homlokegyenest anyjának ellentmondva tett, aztán mégis normális, kétgyerekekes, diplomás nő lett belőle. :)
"...mert ő azt mondja nem birja velem tovább az apjához akar költözni.Az apja nem partner ebben mert ő is úgymond a gyerek mellè áll,azzal például hogy jó hát menjen csak oda lakni mert valami nálam biztos nem jó ha oda akar költözni.Az nem számit hogy..."
"...A kérdező kommentje:
Konkrétan ilyenkor mindig hivom,de ô ez alól is kihúzza magát!
Oda nem tud menni mert ő nem tudná iskolába vinni.Tegnapi napon közölte hogy neki erre most nincs ideje nem fog lejönni érte...."
Kérdező, akkor most melyik is az igazság az apa körül, vállalná-e azt, hogy a gyerek vele éljen, vagy nem?
Ha a gyerek betölti a 14-et, és az apa pert indít, te vesztes vagy - szóval jobb lenne előbb, peren kívül átbeszélni, megegyezni HÁRMÓTOKNAK.
(egyébként mi a túrónak egy 13 évest az iskolába VINNI? Ország túlfelin tanul?)
Kamasz. Megnyugtatlak: lesz ez még rosszabb is pár évig, de ha eddig jól nevelted, akkor azok az értékek vissza fognak térni, mihelyt felnő.
A fiam is zsarolt ezzel anno, hogy akkor elköltözik az apjához, mert ott mindent lehet. Egyszer úgy esett, hogy 3 hónapot élt nála, egy nyarat. Nos azóta láthatásra sem akar már menni, egyszer nem aludt ott azóta. Milyen érdekes.
Többen mondták hogy engedjem oda az apjához,konkrétan az apjának is megmondtam hogy nagyon szivesen megtenném de az apja kisebbségi (ami engem abszolut nem zavar)nagyon sz@r környéken lakik,és szerintem egy éven belül leányanya lenne.Amiért szintén engem vonnànak felelőségre,jöhet a savazás én nem vagyok rasszista sosem érdekelt hogy cigány de a környék durva,az utóbbi időben nem szivesen engedtem fel oda.
Az egyik kommentelőnek annyit irnék hogy a kb 2 héttel ezelőtti vitánál az apja totál ellenem volt,és hogy költözzön oda persze ha akar.
Mondjuk most is ellenem van,de a tegnapi vitánál közölte hogy ő nem tud idejönni a lányáért,de ne is menjen oda mert most nem tudja megoldani hogy iskolába menjen mert nincs pénze.
Szóval ördögi kör.
Hát én sem szivesen.
Vele voltam pár évig,de az az én "tévutam" volt,de a lányomat imádom,és én tartozom felelőséggel.Nálam van elhelyezve biróságilag,papur van róla hogy a 13 év alatt kb 2 fizetett rendesen.És lehet itt jönni hogy nem a pénz a lényeg,de igenis mindennek az a mozgató rugója én erőmön felül a gyerekeimnek élek és hogy tartalmas szép gyerekkoruk legyen.
Az apja 13 év alatt egy cukrászdába nem vitte el ha beteg,vagy bármi gondja volt csak én voltam neki.
Túl leszünk ezen valahogy,csak nem könnyü.
A férjemtől "tartott" ezt nem merte megengedni magának,de ő külföldön van,mi is utazunk utána,és most szerintem ezt használja ki a lányom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!