Mennyire szól bele az új párotok az előző kapcsolatotokból született gyereketek dolgaiba? Mit csináljak, hogy anyának ne ez legyen a megoldás?
Van egy mostohaapám, de ne értsetek félre, nem arról van szó, hogy nem tudtam feldolgozni, hogy anyáék külön vannak. 3 éves koromban elváltak, így nőttem fel. Viszont anya férje mindenbe beleszól, ami velem kapcsolatos.
Miért tornázok reggelente, ne főzzek vacsorát, mert ő nem akar a nappaliban a kajaszagban tv-t nézni, miért engedi anya, hogy vezessem az autóját, menjek gyalog, stbstb. Most azon megy a balhé,hogy anya mondta, kapok egy lakást ballagási ajándékként. És hogy anya hogy hozhat meg egy ilyen döntést nélküle. Ezért ordított egész délután (de szószerint, vörös a feje ilyenkor) és mondtam anyának, hogy állítsa már le, mert elég unalmas már órák óta ezt hallgatni. És erre az a válasz, hogy ne is figyeljek rá, majd abbahagyja... De nem állhat hozzá így, mikor már volt olyan, hogy nyáron a szomszédok csengettek be, hogy nyitva van náluk minden ablak és a gyerekek nem bírnak aludni, mert úgy ordít anya férje.
Vagy próbál beleszólni abba, hogy anya mit vesz szülinapomra, névnapomra, egyéb ünnepekre, vagy mire ad pénzt.
Ráadásul azonnal ordít, mint egy elmebeteg, meg csapkod, toporzékol. Ez egy ideig vicces is, de mikor már órák óta csinálja, inkább idegesítő. Anya meg csak legyint, hogy ne figyeljek rá és befejezi... De nem értem, hogy miért nem képes vele beszélni, hogy ez a viselkedés nem normális és a legtöbb ember ezt óvodás korában befejezi.
Nem rekeszti ki senki. De mikor már órák óta ordít, nem tudok mit csinálni... Ha egyetértek vele, és mondom, hogy "jól van", azt ordítja vissza, hogy "de nincs jól". Ha elmondom, hogy miért hülyeség, amiért hisztizik, az a baja...
Anya elmagyarázta neki, hogy Budapesten egy normális lakás 200-250 ezernél kezdődik és akkor még egyedül sem laknék (tudja, a nagyszüleimnek több ingatlanja van ott, mind kiadva). Ezért apával megbeszélték, hogy tavasszal kapok egy lakást, mert sokkal jobb befektetés, minthogy bérleti díjra dobálják ki a pénzt. Anya férjének ettől nem lesz rosszabb, nem kell belefizetnie a lakás árába, vagy ott bármit csinálnia. Mégis úgy viselkedik, mintha anya ezt az ő zsebéből akarná fizetni az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!