Anyukák, ti elmondanátok a kamaszlányotoknak hogy este láttátok a ház előtt csókolózni, vagy megvárnátok hogy meséljen?
- Panni, láttalak tegnap csókolózni a ház előtt.
- Jó, hogy szólsz, akkor ezentúl majd a szomszéd utcában köszönünk el egymástól.
Na kb. így képzelném el azt a beszélgetést.
Mondjuk én valahogy szóba hoznám, mert engem zavar, ha csókolózó párokat látok az utcán, mindegy, hogy a gyerekem-e. Szólnék neki, hogy inkább hívja be a fiút, csinálják diszkrétebben mondjuk a szobájában.
(Igen, tudom, hogy ez nem szégyen, tudom, hogy sokan csinálják, de szerintem ez már az intimitásnak olyan foka, ami nem tartozik másra.)
5, elköszöntek bazz, nem a kapubejáróban dugta meg, csak a randi végén megcsókolta elköszönésképp...
Elég gáz, ha a saját lányodat is arra tanítanád, hogy szégyenletes és titkolnivaló a másik iránt érzett vonzalmának kifejezése.
Mindenképpen várnék, legyen neki ideje megnyílni. Akármilyen is a kapcsolat anya-lánya között, jó, ha nem az a tapasztalatok egyike, hogy a szülő rá akar telepedni, beleszólni, a magánszférájába beférkőzni, mit tesz és miért úgy, Főleg, mint írod, nem meggondolatlan.
Nem baj, ha tudja, hogy tudod ;) , de DIREKT nem kell beleavatkozni.Jobb, ha cinkosává avat, vagy ő maga érzi úgy, hogy kétségeit megosztja veled.
Az kell, hogy érezze: hátországa vagy. Érezze, tudja, hogy hozzád fordulhat, ha pl. kételyei támadnak, vagy infót kérne.
Erőszakosan infót gyűjtő, vagy csak tiltásokban gondolkodni képes szülő óriási károkat okoz mind a szülő-gyermek kapcsolatban, mind a fiatalok egymás közötti megértés ellehetetlenítése terén. ("Hazudni tanít aki tiltással nevel")
Ha a gyereknek pl. az jön le a szülő viselkedése láttán, hogy az nem félti őt, hanem féltékeny rá...hát ettől már csak az gázabb, ha a szülő VALÓBAN féltékeny, vagy irigy.
(merthogy sajna van utóbbiból is elég, aki a gyermeke életében akarja korrigálni mindazt, amit ő egykor elrontott)
Nem baj, ha tudja, hogy tudod, illetve, hogy határozott véleményt formáltál arról, amit ő tesz. De érzelmi élete terén DIREKTBE NE nyomulj! Ha jó a kapcsolat, ha megvan a bizalom feléd, és érzi, hogy ez a bizalom KÖLCSÖNÖS, akkor lehet, előbb nyilvánul meg feléd, és előbb avat cinkosává, lelki támaszává, "tanácsadójává", mint gondolod.
Add meg a lányodnak a lélekemelő érzést: bízol a helyes értékítéletében, az önálló és felelősségteljes döntésekre való képességében, nem akarsz rátelepedni a magánéletére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!