Staffi és Német Juhászkutya bunyóból ki kerülne ki győztesen?
Ti nem hallottatok még arról,hogy kutyával lehet biciklizni?
Na kedves kérdező,akkor neked sem való n.j,sőt neked semmilyen nem való,mert csak f.sz növelőnek kell,ha alapból ilyen kérdést fel mertél tenni,hogy a tied lenyomta-e volna?
Kicsit többet foglalkozok a kutyámmal,mint Te a kis tizenéves koroddal.
Nos akkor most Te is tekerj vissza olvasd el újra,mert Te sem fogod fel.De Bazsikával egymásra találtatok a 2 okostojás akik semmit nem konyítanak a kutyákhoz.
Az,hogy mocskos a szám annak szerintem semmi köze nincsen semmihez.
Ennyi erővel Te neveletlen és lekezelő stílusú ember vagy,tehát akkor ebből az következzen,hogy a kutyáid is ilyenek?
Arról még mindig nem tehetek,hogy nem tudsz értelmezni,kezd elölről az általános iskolát,hátha...
Na álljunk meg,Te bizonygattad,hogy egy n.j-hez nem érhet fel egy stafford még a legelején.
Ez volt a kérdés,amire az Én válaszom,hogy egy német juhász,soha nem férhet a közelébe egy staff,vagy pit kutyának,és sajnos ehhez tartom is magam :)
Én írtam,hogy nem engedném a kutyámat "harcolni".Viszont én is nő vagyok,a kutyám 30 kg (staff) én meg nem vagyok 60 se.Egyáltalán nem kell hozzá fizikai erő.Legalábbis annál több nem kell,hogy tudjam fogni a pórázt és képes legyen gyalogolni/futni/úszni.
Nevelés kérdése az egész.Az meg,hogy ki miért választ olyan kutyát amilyet,szerintem külső szemmel nem lehet megítélni.Ha nem is ismered a másikat mégis milyen jogon ítélkezel?
Nekem speciel azért lett staffim,mert még vagy 5 évvel ezelőtt befogadtam egyik "ismerősöm" kutyáját.Ő egy cane corso-amstaff keverék volt.Gyönyörű 43kg színtiszta izom kutya.Viszont a befogadásom oka a kutya elhanyagolt állapota volt és az,hogy viadaloztatni akarták.Közöltem velük,hogy vagy ideadják vagy feljelentem őket (egy másik dologért).A kutyát megkaptam,emberekkel bűbáj volt,más élőlényre támadt válogatás nélkül.Több,mint 3 éves volt már a kutya,amikor hozzám került és ÉN voltam az,aki végigcsinálta vele a közel 1 évig tartó rehabilitációs tréninget.Majd 4,5 évesen lemérgezték és a kezeim között halt meg.
Ezek után döntöttem úgy,hogy nekem ilyen kutyám/kutyáim lesznek és minden erőmmel azon leszek,hogy az általános közvélemény is úgy lássa őket,ahogy én.Én pedig egy szeretetreméltó,kedves,okos, CSALÁDI kedvencnek látom őket,akik a megfelelő nevelést követően tökéletes társak lesznek.
És akkor jön egy ilyen értelmi fogyatékos,(Bazsee) és közli,hogy a nőknek csak keménykedni kell ilyen kutya.Igen, gratulálok neked.Tipikus birka vagy,aki az rtl klub és tv2 csatornákon nevelkedett és megy a nyájjal.Már csak egy kolomp kéne a nyakadba :))
Ja,és én is szoktam vele biciklizni is.De futni,úszni és súlyt húzni is szoktam vele.
Mégis miért ne lehetne biciklizni a kutyával...?
Látom olvasni te sem tanultál meg.A biciklizés az egyik opció volt,amit szoktam vele csinálni.Mellesleg nem városon belül és nem is gyorsan,de még csak nem is pórázzal.Így igen kevés esélyt látok rá,hogy elránt,mivel póráz nincs rajta.
Kíváncsi lennék milyen kutyaiskolába jártatok...
Pár iskolában én is voltam már,de nem hallottunk még ilyenről.Persze én rendes iskolákra gondolok /cerbis,alfa módszeres,tükörmódszeres/ nem pedig a focipályán tartott nyugdíjas bácsi "foglalkozására".Bár tény,hogy vannak hivatalos kutyaiskolák is,ahol pl. az "akasztás" egy ""bevált"" módszer a kutya fenyítésére.
Meg persze,ha jól nevelt a kutya,akkor nem mozdul rá semmire és pláne nem fog rá semmire.Soha eszébe nem jutna ilyen,mivel minden idegen dolog megítélése a falkavezér feladata,hogy az adott dolog veszély vagy sem.
Elképzelni egyedül azt tudom,hogy esetleg megijed valamitől,amitől beugorhat elém,de póráz hiányában igen messze szalad tőlem ahhoz,hogy csak úgy beugorjon elém,én meg nem megyek olyan gyorsan,hogy bármi probléma legyen belőle.
Plusz: Láttad már Cesar Millant,ahogy biciklizik/görkorizik/gördeszkázik egy falka kutyával?
Gondolom neki sem szóltak,hogy ez tilos :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!