Staffi és Német Juhászkutya bunyóból ki kerülne ki győztesen?
A német juhászok túl vannak sztárolva.Szerencsétlenek még fingani sem mernek anélkül,hogy engedélyt ne kapnának rá.
Olvass már utána,hogy a nagyszerű kutyád hanyadik helyen áll az ember támadási listán.Bár a nagy gond,hogyha egy piten,staffin kívül más kutya támad emberre annak nem kerítenek akkora feneket,mert jaj szegény kutya biztos véletlen volt.
Töltsél már fel videót,hogy a sztár kutyád egy szóra lejön a vadról (persze ez lehetőleg ne élő vad legyen).
DE AKKOR MÉG EGYSZER,MERT LÁTOM ELKERÜLTE A FIGYELMEDET A KÉRDÉSEM!MIÉRT KÉRED KI MÁSOK VÉLEMÉNYÉT,HA NEM TUDOD ELVISELNI AZT,HA VALAKI NEM AZON AZ OLDALON VOKSOL,HOGY A NÉMET-EDET "LEVERTE" VOLNA A STAFFI?Tényleg csak megerősítésre vágysz,hogy milyen űber,brutál,gyilkos kemény kutyád van?
Addig örülj,amíg ilyenre nem kerül sor!Nem szép látvány és utána még büszke sem lehetnél,mert HA győzne is (amit kétlek) a tiéd a kutyádat örülj,ha össze tudják varrni normálisan és a lelkivilága nem sérül tőle.
Ok, akkor bocsánat a "paprikás" jelzőért. :-)
Egyértelmű, hogy a dobermanos ember volt a hibás. Az ilyet jobban utálom, mint a teszetoszát, mert direkt küldte a tiétekre és még más kutyákra a sajátját.
Nekem egyszer hasonló eset volt sétáltatás közben. Nyitva volt a kapu ahol mentünk és két 30-as fickó beszélgetett az udvaron, mellettük pedig egy németjuhász volt. A kerítés előtt a járda és az úttest között magas sövény volt. Már a többi kutya is ugatott az utcában, a németjuhászt amint megláttam, láttam rajta hogy feszült és amint kiléptünk a sövény takarásából és meglátta az agaramat, elindult felé. Szóltam, hogy hívják vissza, erre a válasz, minek sétáltatom erre a nyüzüge kutyámat, kicsit helyrerakja az enyémet. A kutya meg jött tovább, és nem épp barátságosan. Csakhogy ekkor a kissé lemaradva mögöttem jövő komondorom is kilépett a sövény mögül, meglátta a németjuhászt, kihúzta magát, látni kellett volna a németjuhász fejét, ahogy megtorpant, meg a fickókat, ahogy lehervadt a mosoly. Én pedig mondtam, hogy mégis jobb lesz ha visszahívja ezt a nyüzüge németjuhászt, mert a komondor keményen megtépi, ha az agárhoz nyúl. Amúgy nagy valószínűséggel az agár is megtépte volna.
Az a gond,hogy az Én mostani (staff-pit) kutyámnak a testvérét sajnos arra nevelik,hogy támadjon meg nyugodtan más kutyákat,mert azt akarják,hogy féljen tőle mindenki.
Tegnap volt egy eset a futtatóban,hogy az a 7 hónapos pit-staff neki ugrott az egyik barátnőm kutyájának (3 hónapos Mali és talán n.j keverék) és elkapta a torkát,kedves gazdi áll és mosolyog.Szépen oda mentem elkaptam a kutyát a grabancánál és arrébb raktam,utána a pasi benyög egy ilyet,hogy kirakat kutyák,mert nem hagyjuk,hogy lejátsszák egymás között.Na most
1.Ne hozzon agresszív,nem szófogadó kutyát a futtatóba
2.Ne egy 3 hónapos kis kölyökkel legyen ember
3.Normális ember nem fogja hagyni,hogy a kutyája neki essen egy másiknak.
Örültem,hogy az enyémet nem vittem,mert valamiért zsigerből utálják egymást a tesójával és abból verekedés szokott lenni 5 hetes koruk óta,míg az enyémre rászólok és leáll,addig a másik nem áll le.Múltkor ugyanezen kaptak össze,hogy ezt a 3 hónapost elkezdte tépni az enyém meg anyáskodik felette és neki ugrott.Leparancsoltam az enyémet róla,de az a lökött csak ment volna neki és akkor kiküldtem őket,mert ezt már nem fogom hagyni.Hozzáteszem különböző neműek enyém szuka az övé kan,ráadásul az enyém mindig csak leteszi a földre,hogy adja meg magát.Most már egy ideje arra törekszünk,hogy ne is találkozzanak egymással.
Mire jó ez,ha egy kutyát erre nevelnek?Verekedjen Ő legyen ketrec harcos vagy nem tudom,de ne az állaton élje ki a perverzióját.
Amúgy meg az én staffim olyan kemény ám hogy a szomszéd macskája neki ment és a staffi hátrált meg :D
De komolyan :)
A kérdésre válaszolva ahogy már itt ezren kifejtették nem csak fajta függő hanem habitus és tapasztalat kérdése is.
Az meg hogy a staffi buta lenne az hülyeség nekem első staffim van most de talán nem is volt ennyire okos kutyám, NJ-m nem volt és szerintem nem is lesz, nálunk spec a szomszéd dromedár NJ-a sokkal agresszívebb, az előző kutyánkat meg is tépte igaz öreg volt már szegénykém, így elég egyenlőtlen volt a küzdelem, de szerencsére időben szét tudtuk választani őket.
Ja még1 dolog a staffi egyáltalán nem lassú sőt, az NJ nekem lomhábbnak tűnik mellette.
Harapást tekintve én is úgy tudom hogy nincs nagy különbség az élen meg a masztiffok vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!