Staffi és Német Juhászkutya bunyóból ki kerülne ki győztesen?
tényleg nagyon aranyos vagy zsuzsa de ne a nat geoból indulj ki:)
inkább te magad beszélj olyan emberekkel akik TÉNYLEG jártasak a témában.esetleg (bár azon is gyakori a félrevezetés) ajánlom még az internetet. a tv-ben nem sűrűn fogsz a kangalról hallani inkább csak a "divatosabb" kutyákról:) egyébként a pitnek és a staffnak megközelítőleg ugyan olyan erős a harapása.
Most ez idők szerint a kangalnak van a legerősebb harapása.
A Kangalos megnyugtatása végett, hogy nyugodtan tudjon már aludni.
amúgy is jól aludtam volna.:) a lista kb pontos. mint mondtam az internet is lehet félrevezető de te pont találtál egy egész elfogadtató sorrendet.
de mint mondtam (a kérdésre visszatérve) a harapás erőssége nem számít olyan sokat mint azt elsőre gondolná az ember.
hivatalosan... azért mert egy (amúgy rettentő sötét) szervezet nem ismeri el a kangalt (az amúgy a német juhászhoz hasonlóan szintén fantasztikus kutya fajtát) még nem lesz kevesebb.
egyébként elismerik mint azt te is nyilván tudod csak nem úgy mint kangalt. hanem böszme ember módjára "csoportosítják" több amúgy tényleg hasonlító kutyafajtával.
hát jó nagy vita kerekedett. gondoltam válaszolok akkor már én is. igaz nekem pitem van...
tény hogy "önvédelmi" célból én is kaptam már azon magam, hogyha ne adj isten ez és ez történik evvel és evvel a kutyával akkor mi lenne... nos a válaszom ugyanaz lesz mint az egyik válaszolóé. lehetőleg oda sem engedném egy ilyen kutyához illetve a kutyát sem engedném magunkhoz. az enyémről tudom ha ok nélkül durván nekiesnek akkor "bekattan" és nem hagyja magát. de ez nem minden. jó edzésben is van tartva verekedtetve soha nem volt és remélem soha nem is élek meg ilyen ránkrohanós bunyót. én már csak azért sem szeretnék ilyet mert pl. lehet hogy egy német jucival szemben győzne de az biztos hogy az enyémet is cipelhetném a kórházba mert tuti nem lenne olyan egyértelműen egyoldalú a dolog. tehát ha így nézzük akkor (számomra legalábbis) tök lényegtelen ki győzne mert a kutyám ígyis ugyis megsebesülne és nyilván ezt nem szeretném. meg úgy egyáltalán a felvázolt helyzeten gondolkodom... mi ez hogy melyik győzne? hát egy gazdi alapból alkalmat sem adna ilyenre. megyek az utcán nekünk esik egy kutya én meg tétlenül állok és lesem hogy melyik kerül ki győztesen? vagy esetleg szurkolok közben az enyémnek vagy mi? mivel egy jó gazda szereti a kutyáját amibe -legalábbis nekem- beletartozik hogy lehetőleg ne lássam vérét folyni -még egy karcolásból sem- eleve tök automatikusan közbeavatkozik. így ugye értelemszerűen nem is derül ki hogy ki az erősebb. volt már nekünk is olyan találkánk ahol barátságtalanok voltak velünk de mindig megoldottam maxi utánna gondolkodtam én is mi lett volna ha... de amúgy egyáltalán az a kutya amelyik rögtön balhéval kezd az domináns vagy inkább antiszoc? nem mellesleg ha azt a stafit a gazdája lazán visszahívta nem hiszem hogy olyan rossz kutya lehetett. lehet nem is balhét akart hanem ismerkedni...
amit leírtál az teljesen rendben van! csak egyet ne feledj: majd ha ne adj isten egyszer egy kutya téged támad meg (az egyszerűség kedvéért nevezzünk meg egy példát mondjuk a rottweiler személyében) akkor hidd el nekem hogy örülni fogsz annak ha a pited átveszi tőled a bunyós szerepét... mert abba biztos lehetsz hogy átveszi!:) csak arra akarok kilyukadni hogy nem feltétlenül jó az ha a széltől is (vagy éppen egy másik kutyától) óvod a blökit. persze nem kell a konfliktust keresni de vigyázz hogy nehogy egy mulya kis papa kedvencét csinálj a pitedből! ez ugyanis bármilyen hihetetlen neki NEM JÓ! persze ha csivavád lenne az más tészta...
az a furcsa hogy az emberek azt elfogadják ha az oroszlán csak úgy kedvtelésből kicsinál egy zebrát de ha a kutyáknál érvényesülne az erősebb marad életben elv akkor egyből elkezd mindenki sápítozni... persze még egyszer mondom: a balhét keresni nem szabad! de nehogy már odáig fajuljanak a dolgok hogy a kutya nem védheti meg a gazdáját!
A németjuhász és az amstaff haparása közel azonos. Az nyerne, amelyik dominánsabb, rutinosabb.
Az amstaff tömege 25-35kg között van.
A 18-20kg, az a game pitbull, más fajta.
Nem a rotinak van a legerősebb harapása, hanem a nagy termetű masztiffoknak és a nagy termetű pásztorkutyáknak. A rotié feleakkora, a németjuhászé, staffé harmadakkora.
A 36. Nak tokre igaza van.a haraoas erossegen kell itt veszekedni?ahany ember annyi velemeny.egy hivatalosan el sem ismert kutyafajtarol nem beszelnek ennyit.de valamelyikotok azt irta hogy amulyen szeles a feje olyan eros a harapasa.egyebkent en is ugy tudom hogy a rottweilereknek van a legerosebb harapasa.
A kerdez valaszara pedig:
Nem hagynek eselyt barmulyen kutyanak is hogy az enyemnek essen.mas tulajdonsagai es felepitese van a ket kutyanak.ismerosomeknel egy stafi es egy roti verekedett ossze.mind a ketto allva maradt es nem tudtak szerencsere nagy kart tenni egymasban.igaz csak vizsugarral tudtak szetvalasztani oket,egyik sem engedett.
Amugy ha a sztafi visszahivasra engedelmeskedett a nagy nekiindulas ellenere lehet hogy legyurte volna a kutyadat.
( gondolom sokat foglalkozhaznak a sztafival es jo kondiban lehet) de ez csak egy feltetelezes.barmi megtortenhetett volna...
Még egyszer leírom. A németjuhász és az amstaff, pitbull harapása közel azonos. A rottweileré ennél kb. 1,5x erősebb, a nagy testű masztiffoké és nagy testű pásztorkutyáké (mint pl. a kangal) a rottweilerénél kb. 2x erősebb. Nem konkrétan a kangalé a legerősebb, ezt fajtára nem lehet lebontani, hanem ezen típusú kutyáké: masztiff, pásztorkutya.
Az pedig hogy egy kutya FCI által nem elfogadott, nem jelent semmit. Az FCI tenyésztők 90%-a plüsskutyákat "tenyészt", ahol csakis a küllem számít. Szépségverseny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!