Staffi és Német Juhászkutya bunyóból ki kerülne ki győztesen?
Tegyük már hozzá,hogy a pit/staffi-knek rettentő nagy a fájdalomküszöbe!Ők nem fognak eloldalozni,hogy "Júj ez belém harapott és fáj"Sőt iszonyúan fürgék is.
Az meg,hogy buták és nem gondolkodnak oltári nagy baromság.Kedves kérdező max, TE vagy buta,hogy ilyenekben gondolkozol.Sokkal kitartóbb is a staff,sőt csak még egy okosság,ha elkapja valahol a nj-t nem ereszti,kapálózhat ahogyan csak akar,de nem fogja elengedni.
Még valami!Minek tetted fel a kérdésedet,ha nem bírod feldolgozni azt,hogyha valaki szerint egy nj-t oda verne egy staffi?Te megerősítésre vágysz,hogy milyen brutál kemény a német juhász,mert neked is az van...Nem kemény csak megnyugtatlak.
A pit és egy amstaff/pit keverék lehet kitartóbb, de egy amstaff szerintem nem kitartóbb, mint egy németjuhász, legfeljebb rövid ideig jobban pörög, de hamarabb fárad.
A kitartott harapás pedig bizonyos helyzetben nagyon is rosszul sülhet el, ha a másik kutya is tud harapni. Én láttam már amstaffot kézben vinni az állatorvoshoz, miután összeugrott egy németjuhásszal. Több helyen kellett varrni, van ahol elég csúnyán kilátszott a hús, a németjuhász pedig karcolásokkal megúszta.
Azért összességében én is úgy gondolom, hogy az amstaff többször jönne ki győztesen.
Ezt nem szívesen osztom meg,de muszáj vagyok.
Régen apukám talált egy stafford szukát az utcán,minden állattal,akár rágcsáló akár kan-szuka kutyáról volt szó jól kijött velük.
Viszont a környéken volt egy ugyanilyen típusú ember,mint a kérdező,hogy kinek a kutyája lenne a keményebb?!Az volt a szórakozása,hogy a dobermann kutyáját ráküldte más kutyákra.Sétáltatták anyuék (1994-es évben volt ez) póráz nélkül a jól visszahívható staffit.Nos jött ez a srác pórázról elengedte a kutyáját és ráküldte a miénkre.
Nos,azt kell mondanom,hogy a dobbermann-ból alig maradt valami,sajnos nem élte túl ezt a harcot.Annyira gyorsan történt az egész,hogy szétszedni sem lehetett őket,a stafford meg egyszerűen bekattant,nem hallgatott semmire és senkire,végül egy fával sikerült kifeszíteni a száját,hogy elengedje a dobit.
Az eset után sem támadt soha kutyára,macskára,állatra,gyerekre és emberre sem.Hozzáteszem egy szuka roti és kopó keverékkel volt együtt tartva,ahol a roti mix volt a domináns kettejük közül és köztük is volt verekedés ott a roti tette földre a staffordot,aki meg is adta magát (vér nem folyt soha).Aztán kialakult köztük az alfa nőstény soha nem bántotta a roti többé a staffordot.Bár a rotiban az volt jó,hogy az a "levegőben" megállt,ha rá lett szólva.
Nem hozzáértő?Vicces.Mint mondtam talált kutya volt.Egyértelmű,hogy megvédi magát,ha rátámad egy másik kutya.Hozzád is oda mennek jól szájon vágnak állsz tovább és kémleled a napsütéses reggelt?
Na most ki az a fogyatékos,aki benyúl 2 kutya közé?Maximum,ha a nyakbőrt elkapják és úgy próbálják szét szedni őket.Apám 1x nyúlt be 2 kutya közé 3 ujja eltört,plusz felszakadtak az ujjai,tetanusz és gipsz.
Ne mond már,hogy egy kutya leáll akkor,ha rászólsz,amikor éppen megakarják ölni.
Keményebb kutyánk is voltak egy staffordnál,tehát ezt a nem hozzáértést el is felejtheted,nem ismersz gőzöd sincsen semmiről,csak egy csivavával az oldaladon osztod az észt.Majd akkor okoskodj,ha kiképeztél rotit,dobit,pit-et,staffordot,bullmasztiffot,moszkvai őrkutyát,pumikat a keverékeket bele sem veszem,mert felesleges.
Kicsit paprikás a hangulatod. Szokták mondani, hogy olyan a kutya, amilyen a gazdája, lehet ezért kattant be a Tiéd is? :-)
Állítólag megölte a dobit a kutyád és ugye úgy kellett a száját lefeszíteni a másik kutyáról egy bottal. Voltam már hasonló szituációban, amikor az én kutyám nyakán kapott szájzárat egy pit/staff keverék. Ilyen esetben le kell nyomni a földre, hogy minél kevésbé tudjon rángatni, marcangolni, nyugtatgatni kell és oda kell dugni a botot. A másik kutyával ilyen esetben nincs gond, hiszen lefogta a másik kutya. Egyszóval nem nehéz szétszedni őket. Egy nehéz dolog van, botot találni, ha épp nincs ott a közelben.
Az én kutyám leáll, ha rászólok. Pont ez volt a hülyeség ennél az esetnél, mikor elkapták a torkát, ugyanis túl korán avatkoztam bele, mert azt hittem a másik gazda is talpra esett, de tőle csak toporgás és "jajj, most mi lesz" mondatokat kaptam, segítséget nem.
Persze nem minden kutya ilyen, hogy leáll és sajnos pont ezeknél a fajtáknál van meg ez a "bekattanás". Ezért nem való mindenkinek.
Szóval most leszóltad a csivavámat? :-) Én szeretem őket, jópofa, olyan kis édesen szánalmas kutyusok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!