Hová fordulhatnék? A kutyám nagyon problémás, meg akarok válni tőle.
Sziasztok. Van egy német juhászkutyám. Elrontottam a nevelését, és a szocializációját, túl domináns és ideggyenge is. Megőrül más kutyák láttán, ha fűnyírót, vagy fűkaszát hall, őrjöng, mint egy vadb*rom. Nem bírok vele, csak megkeseríti az életemet.
Ezért szeretnék megválni tőle. Létezik olyan ember, aki bevállalná ezt a kockázatot? Hová fordulhatnék ezzel? Sokszor már sírok, annyira kiidegel a kutya. Kutyaiskolai próbálkozásaink nem jártak nagy sikerrel, főleg, mivel látom hogy nem bírok el vele. Ő sok nekem.
Viszont nagyon szeretem, és szeretnék neki egy újabb esélyt adni, egy új gazdánál. Csak a kérdés: mennyi esély van rá, hogy egy ilyen kutyát akárki befogad? Ha van is ilyen ember, annak rendkívüli határozottsággal és tapasztalattal kell bírnia, csak úgy egy embernek nem adnám oda.
Ha nincs más esély, akkor pedig elaltattatom, vagy menhely, de mivel szocializálatlan ezért könnyen lehet, hogy megkeserítené a menhely életét is.
Hová forduljak a problémámmal? Segítsetek, kérlek, már nem bírom idegekkel.
felelős állattartás:) tönkretetted a kutya életét és úgy adod elő mintha te lennél az áldozat:D
nem tudsz mit tenni. valószínűleg senki nem fogja elvinni a kutyát. marad a menhely...
Kérdés az, hogy milyen iskolákba jártál vele.
Ismerősömnek ember és állat agresszív kutyája van, elszúrta ő is a nevelését. December óta járnak oktatóhoz (tükörsuli), heti 1 alkalommal. A kutya nagyon szépen javul!!!
Igen, te egy határozott egyén vagy. Én nem. És ez a kutya még pluszban rendkívül domináns. És a sok kudarc, hogy nem vagyok alkalmas rá, hogy neveljem, és a viselkedés, amit produkál, kissé idegbeteggé tett.
De igazad van, elismerem, kezdő voltam, amikor hozzánk került, és ez csak és kizárólag az én hibám. De megérdemel egy új esélyt egy jobb gazdánál. Ha nincs rá jelentkező, akkor pedig altatás.
keress fel egy másik kutyasulit!
mert lehet,hogy amibe jártatok nem volt megfelelő!
én a helyedben, ha már így elrontottam a kutyámat akkor a minimum ,hogy eljárok vele kutyasuliba,vhogy össze szedném a pénzt..
altatás és menhely nálam kizárt lenne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!