Staffi és Német Juhászkutya bunyóból ki kerülne ki győztesen?
Hát ha engem Jász-Nagykun-Szolnok megyében egy 10ezer fős kisváros melletti erdő és Tisza parti gáton bárki elkap és megbüntet,akkor nagyon szívesen kifizetem a büntetést.
Mellesleg ezt a szabályt a napokban törölték.
2013.04.17.
"Mégsem lesz szabálysértés a póráz nélküli kutyasétáltatás..."
Jó éjszakát ;)
hát ledöbbentem azon irományon hogy staffija vagy ehhez hasonló kutyája nem lehet nőnek mert ahhoz keménység kell. de én is csatlakoznék firestorm-hoz és a 78%os válaszolóhoz. pitbull boldog gazdija vagyok 47kilós nő képében. rendelkezem továbbá kemény férfi párral aki képtelen normálisan megtartani a kutyát de még tekintélye is nulla a kutya szemében. nekem van tekintélyem ezért is a kutyának eddig még soha életében nem jutott eszébe hogy visszaéljen az erejével, érdekes (jó példa amikor egy csivi ledominál egy akármilyen nagytestű kutyát). az utcán ötmillió fele tudna rángatni. valahogy most hogy bejött a jó idő megjelent egy rakás macska mindenhol mégis nyugiban el tudunk menni de még úgy is hogy egy karnyújtásnyira van mellettünk. a párom kezéből meg lazán kirántja a pórázt ha macskát lát. szóval nagyon jól írták a többiek. marhára nem érsz a testi fölényeddel semmit. és igen, ha ezt a módszert használod akkor valóban meg is tapasztalod milyen ha a kutya ráncigál. ha kimegyünk hárman a prtra és mondjuk tüzelő szukával, másik kutyával akármivel találkozunk szerinted ki szokta megrendszabályozni? bizony én mert rám első szóra hallgat. a páromat lazán körberöhögi. tény nincs megengedve neki hogy veréssel érje el a tekintélyt amit amúgy sem tudna. szépen tegye le ugyanazt az asztalra amit én így nem lesz problémája. bár hogy őszinte legyek kissé el is van kényelmesedve hiszen mindig ott vagyok én.
tudod a "kemény" kutyákat nem fizikai erővel kell nevelni hanem ésszel és hidd el a kutya nem fog ráncigálni semerre.
lefárasztás: meg tudnád magyarázni nekem hogy a kutyának mióta elég ha te mint férfi (amire nem mellesleg a nő is képes) sportolás címszóval futsz egy két kört? am nem mellékesen mi is túrázunk a kutyával, megy az úszás ezerrel, tengerbe apportozás, agyi munka. és talán szeptemberben (nyáron marad az úszás) elkezdjük a súlyhúzást. a párom szokott vele rongyozni én meg jókat bírkózok vele. hidd el bőven elég a kutyának. de nem mellékesen mutass már olyan sportot vagy bármilyen tevékenységet ami a kutyát lefárassza és a nő nem tud hellytállni benne? tehát pl. futásban nem léteznek nők vagy mi?
hidd el bárki ilyen típusú kutyát választ nem a testi adottságokon van a hangsúly hanem azon hogy mi van fejben. tudod: dávid és góliát...
A fizikai erő csak néhány keményebb pásztorkutyánál kell, amikor bepróbálkoznak. Ott is ritkán, mert a mentális erő sokkal többet nyom a latba.
Én rendszeresen bicikli mellett futtatom a kutyáimat. Bizonyos helyeken pórázzal, van ahol elengedve jön.
Az agárral heti 3-5 alkalommal 10-15km, a komondorral olyan 1,5-2km.
bazsika te elhozod hozzánk csibészelni a két nj-od? :)
nyugodtan lehet 2 az 1 ellen;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!