Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Staffi és Német Juhászkutya...

Staffi és Német Juhászkutya bunyóból ki kerülne ki győztesen?

Figyelt kérdés
azért kérdezem mert ma sétáltattam a német juhászom és egy ember járt be nyitva maradt a kapu a staffi meg jött ránk sprintelve még szerencse hogy jó nevelt volt és vissza ment a gazdájához mikor visszahívta , és most is azon gondolkodok hogy mi lett volna ? staffinál 2 szer nagyobb és súlyosabb a német juhászom meg ugye a német juhászok harapás is erősebb mint a staffinak lehet hogy lenyomta volna a német juhászom?
2013. máj. 6. 23:04
 111/132 zsuzsabazsa ***** válasza:
59%

A harci kutyákat is lehet csibészelni kutyákra, nem feltétlenül azt jelenti a csibész szó, hogy emberre.

Munkakutyáknál őrző védő munka van. Azt, hogy kezdő kutyák tanításánál elhangzik a csibész szó azt szoktuk meg.

A csibész szót ugyanúgy használták vagy használják a harci kutyáknál is.

Lehet más szóval is helyettesíteni: fogd meg, vagy harc.

A munkakutyáknál is ha ráfog a karra azt mondjuk fogd!

A csibész szó az csak általános szóhasználat.

2013. máj. 8. 15:28
 112/132 anonim ***** válasza:
100%

Én láttam már olyat, mikor mind a két karon lógott egy németjuhász és a segéd forgatta őket a levegőben.

Amúgy a két fajta között nincs nagy súlykülönbség. Az amstaffok súlya 25-35kg, a németjuhászé 30-40kg között van.

2013. máj. 8. 15:37
 113/132 zsuzsabazsa ***** válasza:
59%

Ha én egy őrző védős pitet ráküldenék egy másik pitre azzal a szóval, hogy csibész feltételezésem szerint tudná mint kellene csinálnia. Támadni.

Elítélendő!

Nekem Németem van. Ezt csak egy példának hoztam fel, hogy egy kutyát bármire rá lehet csibészeltetni.

2013. máj. 8. 15:39
 114/132 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk staffunk van, nem a vékony alkat.

Németjucit szeretnék majd, de ne hidd azt hogy a nj-d padlóra küldene egy staffot, mert szerinted a szuper zsaruk kutyája :)

Tény mind a két fajtában megvan a kellő dolog ahhoz, hogy egymásnak essenek. De egy tapasztalatlan kutya "semmit nem ér" ilyen esetben, illetve kutya függő is a dolog, nem csak a fajtán múlik.

Ha a kutyád kitartó, tapasztaltabb, és nem vézna kutya, esélyes hogy ő nyeri. De mivel írtad hogy a gazdi első szavára ugrott a staff, kétlem hogy olyan hülye kutya lett volna, lehet nem is támadni akart mint azt már írták.

Ha a Te kutyád pedig úgy esett volna neki, akkor az nem a staff "szégyene". Nem a fajtán múlik ki nyert volna. De érthetetlen Te hogy hagytad volna hogy a kutyádnak nekiessen valami másik kutya.

Két-három évvel ezelőtt volt az hogy első körben a csivavánkat vittem el sétálni. Lefáradt, így hazajöttünk. Kapott inni 20 perc után staffira szájkosár, nyakörv, póráz, minden oké sétáltunk. Egyik utcába volt egy csavargó tacsi szuka, nem mert közel jönni hozzánk. Aztán az udvarlója kirontott (persze hátulról futott a kis szemét) és elkezdte tépni a staffot, hát 14 évesen mit kezdhetnék a kis harcias kant lábbal próbáltam el lökni. D e ez nem sikerült, a mi kutyánk két lábbal földre "lökte" a másikat. Na az volt a pont hogy a két kutya közé sikerült állni se azt nem nézem végig hogy az én kutyámat tépik, se azt hogy ez két lábbal tartja a földön a "támadót". Jött a gazdája hazavitte. Egy pasi állt majdnem mellettem, segíteni eszébe nem jutott volna. :)

Érdekes, lány létemre 14 évesen nem menőzésből sétáltattam staffot. És ő is fut bicikli mellett...

És arról nincs valami vélemény h vannak olyan emberek akik kiteszik a kutyát a kocsiból póráz nélkül a kocsival mennek a kutya meg fut a kocsi után?

És kedves kérdező nem tudom hány éves vagy, de jó lenne elfogadni azt, hogy ebből a leírásból 50% esélyt jósolnak.

De a kutyádról szívesen várok/unk szerintem képet, csak az érdekesség kedvééért. :D

2013. máj. 8. 17:06
 115/132 Firestorm ***** válasza:

Nem mondtam azt,hogy buta a német juhász,és ha végig olvasod akkor erre az elfogultságra hoztam fel egy példát,de gondolom nem láttad.Itt konkrétan erről a 2 fajtáról van szó,és a kettő közötti harcról,tehát nem mondhatom azt,hogy a roti ellen egyiknek sem lenne esélye mivel nem ez volt a kérdés.

Bazsee,Te gondolom már csak a cukkolás végett írogatsz össze ennyi badarságot,merthogy se eleje se vége se értelme nincsen egy írásodnak sem az fix.

2013. máj. 8. 17:07
 116/132 Firestorm ***** válasza:

Ki írta azt,hogy staffit testi fenyítéssel nevel?

Én tuti nem pont azon voltam ki,hogy fizikai erő kell egy ilyen fajtához és nem való nőknek,mert nincs meg a fizikai erejük hozzá.

2013. máj. 8. 17:34
 117/132 A kérdező kommentje:
most olvastam hogy a roti rokon fajtája a dobi meg a német juhász ...
2013. máj. 10. 13:30
 118/132 anonim ***** válasza:
100%

Kerdezo!

Miert szitod a tuzet a valaszolok kozott.ez a kerdes mar kiegett es jo lenne ha merlegelned a tiz oldalon leirtakat.annak amit utoljara ide irtal nagyon nincs koze az eredeti kerdeshez.

Ha.konyitanal valamit a kutyakhoz tudnad hogy nagyon sok fajtat 2-3 fajta keresztezesebol hoztak letre.

ez nem ujdomsag es emiatt nem lesz a nemetjuhaszodbol holnapra egy rottweiler.ne is erolkodj ezen....

2013. máj. 10. 14:15
 119/132 A kérdező kommentje:
tehát akkor eldőlt hogy a német juhász nyerne oké !
2013. máj. 10. 14:21
 120/132 A kérdező kommentje:
Nem nagy szám? végül is a 3 dik legintelligensebb kutya a világon ! a tényeknek jobban hiszek ne haragudj mint neked aki azt se tudja hogy a fajta mi fán terem. ellenben a kis staffi a top 10ben sincs benne :)
2013. máj. 10. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!