Staffi és Német Juhászkutya bunyóból ki kerülne ki győztesen?
Még mindig semmi köze a beszédstílusomnak a kutya neveléshez.
Ezért tart itt Magyarországon a kutyatartás ott ahol.
Hol írtam olyat,hogy külsőre választok kutyát?Olvass már egy picit és értelmezd is...Te állítottad,hogy kutyát nem külsőre kell választani és ami kemény kutya nem való nőnek.
Tehát magyarul,ami szerinted izmos vagy nagy súlyú kutya az nem való nőnek (és ez külsőség),annak fizikailag erős gazdára van szüksége.
De mi van akkor,ha az életvitelem miatt egy ilyen kutya megfelelő?Ne válasszak ilyet,mert kemény legénynek kell hozzá lenni?
És egy kutyát nem csak az ilyen életvitelek miatt kell nézni,hanem a környezet miatt is,hogy mit tudsz neki nyújtani.
Még mindig értsd meg,hogy a 72%-os nem viadalról beszél.Próbálj meg különbséget tenni a csibészelés és a viadal között egy nagyon vastag vonalat húzni,mert a kettő nem ugyanaz.
A viadal 2 kutya harca,akár a végsőkig.
A csibészeltetés pedig a valamilyen tárgyra esetleg egy beöltözött emberre való ráuszítás.
Csak egy kis bemutató,hogy megvilágosodj:
Igazad van,csak nem szeretem,ha valaki semmit nem konyít a kutyákhoz és úgy próbál okoskodni.
Én nem szoktam olyanba bele okoskodni amihez nem értek.
Imádom az autókat van is kocsink még sem megyek be az autós részlegbe,hogy az Én általam nagyra becsült Nissan skyline odaver minden kocsit,mert olyanunk van (Nem ilyenünk van csak egy elég buta példa).Úgy hogy nem értek a többi kocsihoz,csak egy fajtára vagyok szakosodva amiről majdnem mindent tudok.
nézd ha uszkárjuk lenne akkor az lenne a sztár. nem akarom mentegetni őket (mert ilyen sutaságra nincs is mentség) de azért esetleg lehet ezt az elfogultság számlájára írni. a többi kutyát nem ismerik csak a saját nj-ukat és ezért akörül forog a világ. azt persze már sokszor leírtam hogy a nj egy remek kutya és ehhez tartom is magam. viszont éppen ezért a gazdáik (tisztelet a kivételnek) azt hiszik hogy ez a fajta sz*rta a spanyolviaszt... az amstaffok meg hülyék! és nem tudod őket meggyőzni arról hogy az amstaff nem hogy nem hülyék de ha lehet még okosabb is mint egy nj. arról a kijelentésről meg ne is beszéljünk hogy egy nj legyőzne egy staffot... eldobom az agyam:D
a lényeg: hagyd rájuk!
Igazad van!Rájuk kell hagyni :)
Én léptem is barangolni a kutyával :)
Sziasztok!
én sem értem bocsi ezt a csibészelés dolgot ! mert a csibészelés ez: [link]
te meg azt írod hogy vigye a 2 német juhászát a satffid ellen , ott nem csibészelés történne hanem kemény viadal :) vagy rád engedje a kutyáit mert az más bocsi akkor félreértettem :D szal magyarázd el légyszi
Hát én csak a bicajozásra reagálnék meg a testi fenyítésre.
Ad1. Staffinál szerinted mit érsz el a testi fenyítéssel? de most komolyan? Amikor én játszok a kutyámmal akkor ő nem nagyon néz semmi mást voltak is apróbb balesetek pl a feje búbját felsértette valami vagy a háta akadt be mert neki pont az utánfutó alatt kellett átfutnia persze abbahagytuk azonnal a játékot de ő meg se érezte azt...
Ha nevelési célzattal kicsit rácsapok a fenekére vagy az orrára akkor sem azért érzi szarul magát mert annyira fáj amit csináltam...
Meg sem érzi ezeket...
A Bivajozásról mi most kezdtük el az első 10-20 méteren még húz mert annyira menne ki a világból, de rövid pórázon van tartva szigorúan kitartott kézzel hogy véletlen se tudjon a bicaj alá menni, elhúzni meg nem fog mert leszarja a többi kutyát, örül hogy futkározhat, pedig nem egyszer volt már hogy valamelyik idióta nyitva hagyja a kaput szerencsére csak kis tacskói vannak de azok is támadólag mennek emberre állatra... mégse foglalkozott velük... Ha normálisan van szocializálva meg nevelve (lehetőleg nem veréssel) akkor nincs a kutyával semmi gond sem... De gondolom feleslegesen írtam le ezt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!