Miért van az, hogy egy jólnevelt kutya is megharaphatja az embert?
nincs macskám nem is akarok, valahogy nem látom értelmét..
A harapásra meg a hülye példáidra annyit hogy a kissebbik kutyám valamelyik nap egy kaktusszal játszott.. az arca és a szája belül is tiszta tüske volt. Vagy negyed óra volt mire mindet kiszedtük belőle. Nyüszögött, meg minden baja volt de eszébe se jutott hogy amit én vagy a barátnőm csinálunk az rossz neki..
Harapás nálam labdánál se fordul elő.. vagyis egyszer előfordult azóta nem a labdához többnyire csak akkor nyúl ha már eldobtam.. Jutalomfalatoknák előfordul hogy megszúrja az ujjamat a hegyes fogával..
Mikor harapja meg? Nagyon jó példa,ha nézel youtubon állatorvos videókat. A macskákhoz szabályosan védőfelszerelésbe kell öltözni egy egyszerű oltásnál is :D (van macskám,és nem szivesen lennék a doki helyében ilyenkor:D) kutyám is van,ha fél valamitől (az állatorvostól pont nem) ,behúzodik mögém,vagy nyüszít kicsit,hisztizik,de nem vadul és nem is harap.
Az oka szerintem baromi egyszerű: a macskák még mindig sokkal közelebb állnak viselkedésükben egy vadállatéhoz,mint a kutyák akiket szinte teljesen iskerült háziasítani. A macska egy csúcsragadozó,kib@szod egy puszta közepén és kis túlzással bármit túlél .Persze én sem így tartom:D Ha egy macska nem harap karmol,és menti az életét ahogy tudja egy olyan szituációban,ahol fenyegetve érzi magát,az full életképtelen. A kutyát a falkaösztöne miatt sokkal könyebb irányítani,ha látja,hogy te is nyugodt vagy,egy kis hisztin kivül (temperamentumtól függően) nem kell számítani stresszhelyzetben sem. Eszébe sem jut megharapni. Még a rosszul nevelt kutya sem harap,csak jelzésértékűen odakap,morog,stb.
Nagyon-nagyon ritka,hogy egy kutya emberre komolyan életveszélyes. Ideggyengeség/és vagy/ nagyon nagyon rossz tartás következménye .
Világ életemben kutyák körül forogtam. soha nem haraptak meg, pedig yorkietól a kaukázusiig mindennel volt "dolgom".
A nagyszüleimnél régebben voltak cicák. Őket is szeretem, de csupa játékból úgy össze-vissza tudnak karmolni, hogy csak ihajj!
Hogy mi történne ha kihúznék valamelyik kutyámból egy tüskét? Volt erre példa. Csendben tűrte, majd kétszer megnyalintotta a helyét, majd mentünk tovább a dolgunkra.
Egyébiránt itt te provokáltad a kutyásokat, így hiába bőgsz most, "megkaptad a magadét" és máskor megtartod a véleményedet.
Kérdező, hány éves vagy?
Annyi marhaságot összehordtál, már elnézést...
Kutya a szájával tapasztal dolgokat, macska a mancsával/karmával, ergó a kutya nagyobb valószínűséggel harap, ha akar. Már leírták, hogy mikor hajlamos harapni egy kutya, nem ismételnék.
Tök más a két állatfaj, nem lehet kijelenteni, hogy egyik okosabb, mint a másik!
Rokonoknál volt macska, gyerekként el voltam velük :D
Most, felnőtt fejjel néha megsimizem a szomszéd cicáját, de nekem nem kellene...és nem azért, mert nem szeretem!
Véleményem szerint csak lakásban tartani állatkínzás, szükségük van a környezetük felderítéséhez. Viszont kiengedni meg nem igazán szeretném, hiszen számos komoly veszély leselkedik rájuk: autók, kutyák, idióta emberek, mérgezés, stb-stb.
Jól nevelt, saját kutyám soha nem harapott meg. Tüskét bármikor kiszedem a lábából, megáll, rám néz és emeli, hogy lássam, szúr :)
Játék közben madzagos labdával már fogta meg a kezemet, odakapásból származó apró lyukak voltak már a kezemen...de ez vele jár.
Idegent sem harapott, pedig jó házőrző!
Még mindig nem én provokáltam, hanem feltettem egy kérdést, amire provokatív macskaellenes válaszokat kaptam. Vagy úgy nem működik, hogy csak a kutyáról írjanak?? Bocs, hogy nem tudtam... Egyébként is vannak olyan emberek, akiknek lételeme a gyűlölet én ezzel tisztában vagyok. Gyűlölj, gyűlölj, gyűlölj! Gyilkolj! igen, gondolatilag gyilkol az, aki gyűlölködik. Persze miért is kérnének bocsánatot a gyűlölködők?? Azért se kérnek bocsánatot, mert azt hiszik ők a világ... nekem jött múltkor valaki, hogy mi az, hogy én kérem hogy kérjenek bocsánatot... És akkor viszakérdezek, mi az, hogy ők meg nem képesek rá? Kétoldalú a dolog.
És engem senki ne próbáljon rávenni arra, hogy ezentúl utáljam a macskákat és a kutyákat, vagy bizalmatlan legyek a macskákkal. Nem fogjátok elérni, ne akarjatok befolyásolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!