Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért van az, hogy egy jólneve...

Miért van az, hogy egy jólnevelt kutya is megharaphatja az embert?

Figyelt kérdés
Ha olyan a szitu bizony megharapja, de a macskák ha törődés mellett nőttek fel, soha nem lennének képesek durván megharapni.
2013. ápr. 9. 22:45
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/178 anonim ***** válasza:
83%

nincs macskám nem is akarok, valahogy nem látom értelmét..

A harapásra meg a hülye példáidra annyit hogy a kissebbik kutyám valamelyik nap egy kaktusszal játszott.. az arca és a szája belül is tiszta tüske volt. Vagy negyed óra volt mire mindet kiszedtük belőle. Nyüszögött, meg minden baja volt de eszébe se jutott hogy amit én vagy a barátnőm csinálunk az rossz neki..

Harapás nálam labdánál se fordul elő.. vagyis egyszer előfordult azóta nem a labdához többnyire csak akkor nyúl ha már eldobtam.. Jutalomfalatoknák előfordul hogy megszúrja az ujjamat a hegyes fogával..

2013. ápr. 10. 10:09
 72/178 anonim ***** válasza:
93%

Mikor harapja meg? Nagyon jó példa,ha nézel youtubon állatorvos videókat. A macskákhoz szabályosan védőfelszerelésbe kell öltözni egy egyszerű oltásnál is :D (van macskám,és nem szivesen lennék a doki helyében ilyenkor:D) kutyám is van,ha fél valamitől (az állatorvostól pont nem) ,behúzodik mögém,vagy nyüszít kicsit,hisztizik,de nem vadul és nem is harap.

Az oka szerintem baromi egyszerű: a macskák még mindig sokkal közelebb állnak viselkedésükben egy vadállatéhoz,mint a kutyák akiket szinte teljesen iskerült háziasítani. A macska egy csúcsragadozó,kib@szod egy puszta közepén és kis túlzással bármit túlél .Persze én sem így tartom:D Ha egy macska nem harap karmol,és menti az életét ahogy tudja egy olyan szituációban,ahol fenyegetve érzi magát,az full életképtelen. A kutyát a falkaösztöne miatt sokkal könyebb irányítani,ha látja,hogy te is nyugodt vagy,egy kis hisztin kivül (temperamentumtól függően) nem kell számítani stresszhelyzetben sem. Eszébe sem jut megharapni. Még a rosszul nevelt kutya sem harap,csak jelzésértékűen odakap,morog,stb.

Nagyon-nagyon ritka,hogy egy kutya emberre komolyan életveszélyes. Ideggyengeség/és vagy/ nagyon nagyon rossz tartás következménye .

2013. ápr. 10. 13:34
 73/178 anonim ***** válasza:
93%

Világ életemben kutyák körül forogtam. soha nem haraptak meg, pedig yorkietól a kaukázusiig mindennel volt "dolgom".

A nagyszüleimnél régebben voltak cicák. Őket is szeretem, de csupa játékból úgy össze-vissza tudnak karmolni, hogy csak ihajj!

Hogy mi történne ha kihúznék valamelyik kutyámból egy tüskét? Volt erre példa. Csendben tűrte, majd kétszer megnyalintotta a helyét, majd mentünk tovább a dolgunkra.

Egyébiránt itt te provokáltad a kutyásokat, így hiába bőgsz most, "megkaptad a magadét" és máskor megtartod a véleményedet.

2013. ápr. 10. 13:51
 74/178 Szilvi & Argos ***** válasza:
77%

Kérdező, hány éves vagy?

Annyi marhaságot összehordtál, már elnézést...

Kutya a szájával tapasztal dolgokat, macska a mancsával/karmával, ergó a kutya nagyobb valószínűséggel harap, ha akar. Már leírták, hogy mikor hajlamos harapni egy kutya, nem ismételnék.

Tök más a két állatfaj, nem lehet kijelenteni, hogy egyik okosabb, mint a másik!

Rokonoknál volt macska, gyerekként el voltam velük :D

Most, felnőtt fejjel néha megsimizem a szomszéd cicáját, de nekem nem kellene...és nem azért, mert nem szeretem!

Véleményem szerint csak lakásban tartani állatkínzás, szükségük van a környezetük felderítéséhez. Viszont kiengedni meg nem igazán szeretném, hiszen számos komoly veszély leselkedik rájuk: autók, kutyák, idióta emberek, mérgezés, stb-stb.

2013. ápr. 10. 13:51
 75/178 Szilvi & Argos ***** válasza:
91%

Jól nevelt, saját kutyám soha nem harapott meg. Tüskét bármikor kiszedem a lábából, megáll, rám néz és emeli, hogy lássam, szúr :)

Játék közben madzagos labdával már fogta meg a kezemet, odakapásból származó apró lyukak voltak már a kezemen...de ez vele jár.

Idegent sem harapott, pedig jó házőrző!

2013. ápr. 10. 13:53
 76/178 anonim ***** válasza:
75%
Ne írjátok már hogy nem harap akkor hogy eszik mind két faj XD :)
2013. ápr. 10. 14:19
 77/178 anonim ***** válasza:
91%

[link]

Ennyire nem értenek az emberek hozzá, hogy értelmezni tudják a kutya jelzéseit.

2013. ápr. 10. 16:23
 78/178 A kérdező kommentje:

Még mindig nem én provokáltam, hanem feltettem egy kérdést, amire provokatív macskaellenes válaszokat kaptam. Vagy úgy nem működik, hogy csak a kutyáról írjanak?? Bocs, hogy nem tudtam... Egyébként is vannak olyan emberek, akiknek lételeme a gyűlölet én ezzel tisztában vagyok. Gyűlölj, gyűlölj, gyűlölj! Gyilkolj! igen, gondolatilag gyilkol az, aki gyűlölködik. Persze miért is kérnének bocsánatot a gyűlölködők?? Azért se kérnek bocsánatot, mert azt hiszik ők a világ... nekem jött múltkor valaki, hogy mi az, hogy én kérem hogy kérjenek bocsánatot... És akkor viszakérdezek, mi az, hogy ők meg nem képesek rá? Kétoldalú a dolog.

És engem senki ne próbáljon rávenni arra, hogy ezentúl utáljam a macskákat és a kutyákat, vagy bizalmatlan legyek a macskákkal. Nem fogjátok elérni, ne akarjatok befolyásolni.

2013. ápr. 10. 20:12
 79/178 A kérdező kommentje:
A normális, szitokmentes válaszokat köszönöm.
2013. ápr. 10. 20:13
 80/178 A kérdező kommentje:
még egyszer mondom, én nem provokáltam! persze állandóan mindenért sak én vagyok a hibás... Azt senki se veszi figyelembe, hogy kb a 2. választól kezdődően mindenki olyanokat mondott. Ja, és az is tudom, hogy oltári élvezese volt, valószínűleg tiszta szívből kacagtatok amikor utána már engem is bántottatok, nem csak más élőlényeket!
2013. ápr. 10. 20:15
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!