Kutyások! Ti nem tartjátok gusztustalannak, hogy ilyenkor a hóban mindenhol sárga foltok lesznek az ebjeitek vizelése miatt?
Hát persze kérdező, itt egyedül csak neked van diplomád. Mi mind csak a 8 általánost végeztük el, és mind irigyek vagyunk rád.
Nem gondolhatod komolyan!
Akkor elmagyarázom a te szinteden ezt IS. Azért nem kellett volna elárulnod hogy diplomás vagy, mert ezzel baromi nevetségessé tetted magad, ráadásul mégjobban lehúztad az emberek szemében a felsőoktatás színvonalát, de ez már csak egy mellékszál.
Ha ennyire ostoba egyének is kapnak diplomát, akkor nagyobb a baj mint gondoltuk.
mint már egy korábbi hozzászólásomban leírtam, ma sok embernek diplomája van, de tudása nem.
Én nem vonom kétségbe azt, hogy amiből diplomád van, ahhoz nem értesz, de úgy néz ki, hogy te csak ahhoz értesz. Szerintem nevetségesebb dolog nincs, annál, amikor egy bizonyos témához nem értő ember elkezdi kioktatni azokat, akik (bizonyos mértékben) értenek hozzá.
A kutyás oldal rendszeres hozzászólói legalább egy pár éves tapasztalattal rendelkeznek, lehet, hogy nincs hozzá papír,(legalábbis nem mindenkinek) de azért valljuk be, hogy ezekhez a témákhoz a gyakorlat sokkal többet ér...
Jómagam is nem egy éve foglalkozok kutyákkal, nem egy kutyák képeztem ki, és felháborítónak tartom azt, amikor valaki, csak úgy egy légből kapott ötlettől vezérelve beír ide valamit.
én nem értek az atomfizikához, ezért nem is fejtek ki véleményt, sőt, csendben meghallgatom azok társalgását, akik értenek hozzá, és próbálok megjegyezni egy-két dolgot, hogy bővítsem a tudásomat.
Neked se azt kéne csinálni, hogy majd egyedül a világ ellen kioktatod azokat, akik konyítanak is a témához, hanem ha ennyire zavar a dolog, menj el szerezz egy diplomád környezetvédelemből, és utána, amikor kinyitják a szemed, ráfogsz jönni arra, hogy mekkora egy hülyeséget mondtál, és örülni fogsz annak, hogy itt név, és arc nélkül jelentél meg,és hogy senki se fogja tudni azt, hogy régebben mivel próbáltál érvényt szerezni a szavaidnak. Amúgy, már megbocsáss de te miért is vagy ennyire büszke a diplomádra? 26 éves vagy azt írtad... az elmúlt 10 évben csak az nem szerzett diplomát, aki nem akart.
Van egy pár ismerősöm, akiknek én érettségit se adtam volna.
Egy lány, a gimnázium 4 évét 8 év alatt járta ki, minden évet kétszer járt, és amikor befejezte felvették az ELTE-re, és azóta is ott folytatja tanulmányait.
Egy másik ismerősöm Miskolci Egyetemen tanult Földrajzot, majd Szociológiát, és van diplomája...kettő is, de egy mondatot nem tud rendesen leírni, olyan buta, hogy inkább nem is társalgok vele, nyávog, beszélni se tud, és a két diplomájával egy felszolgáló.
Egy másik ismerősöm elment valamilyen mérnöknek, de nem tud megoldani egy két ismeretlenes egyenletet.
Nekik mindnek van/lesz diplomája, és mégis buták...
ezért nem értem, hogy a mai Magyarországon miért vannak olyan nagyra az emberek a diplomáikkal, amikor nem egy ember van, akik diploma nélkül kenterbe verik a "tanultakat"
Nézzük a másik tábort az ismerőseim közül.
Egyik srác, nincs diplomája, nem is tud szerezni, mert nincs pénze elkezdeni, de minden témához értelmesen hozzátud szólni, és történelemből nincs olyan évszám, amihez kb egy msp-n belül ne tudná mondani, hogy i történt akkor, hol és kivel. egy élő történelemkönyv.
szóval semmit se ér ma egy diploma, úgyhogy ne ez legyen a legerősebb érved magad mellett, mert sajnos ezzel semmit se érsz el.
Ja, és még hozzáfűzöm, hogy én eddig se toleráltam a másságot, pedig sokszor próbáltam magam meggyőzin,de ha a véletlen úgy hozta hogy sajnos társalgásba kellett kezdenem egy meleggel, kb 3 msp volt, míg magamtól rájöttem, és kb 5 perc, míg ő mondta, hogy meleg, mintha ez egy követendő példa lenne. és te még csak tetézed azzal, hogy ilyen sületlenségeket mondasz, utána meg hozzáfűzöd, hogy amúgy te meleg vagy. én a helyedben szégyelném magam.
"Mit gondoltok, véletlenül terjedt el ez a kutyamizéria a 90-es évektől kezdve? Egyes csoportoknak érdekükben állt ezt elterjeszteni. El kell adni a kutyakaját, el kell adni a kiegészítőket, kutyasamponokat, működtetni kell a kutyakozmetikákat. És ezek a bizonyos csoportok nagyon jól megélnek belőletek, fanatikus kutyarajongókból. De a magyar embernek ez kell, sír mindenki, hogy így nincs pénz semmire, meg úgy nincs pénz semmire, kutyát persze tart a prolik 80-90%-a, arra semmi sem drága. Közben pedig egyre fokozódik az igénytelenség a közterek tisztaságával és rendezettségével kapcsolatban."
Kedves Kérdező!
Az ember és a kutya kapcsolata nagyon hosszú évekre nyúlik vissza! (Bár ezt nyilván tanultad az általános suliban) Előbb létezett ez a kapcsolat mint azok a termékek amiket a kutyáknak gyártanak! De ahogyan megjelentek a kutyáknak ezek a termékek, ugyanúgy megjelentek a macskáknak is. Vagy te olyan igényes ember lévén pl. nem foglalkozol a macskáddal? Csak ki van hajítva az udvarra és kész is mi? Hát akkor jó kis gazdi vagy mondhatom. Szóval nyilván be sem teszi a lábát a lakásban mert ugye kint azért összeszedhet bolhát, mocskot, bármit és te nem fürdeted, vagy veszel terméket amivel megóvod a macskáid tisztaságát, egészségét. Sőt még kaját sem veszel nekik bizonyosan kint egerésznek. Ezek ugyanúgy belőletek macskásokból is jól megélnek!
Úgy van, ahogy írtad, az én cicáim a kertben vannak, a házba valóban nem jönnek be. És igen, megveszem nekik a macskakaját, de én nem siránkozok, hogy nincs pénzem semmire. Ha nem lenne rá való, valószínűleg ezen a kiadáson is csökkentenék. Egyébként ha már említetted, a saját szememmel láttam, hogy elkapják az egeret is. Mondhatnak akármit az "állatvédők", szerintem a hatalmas kertben sokkal jobban érzik magukat, mint a négy fal közé bezárva. Szabadon járhatnak, kelhetnek, ha úgy van kedvük, felmásznak egy fára stb. És ami a legfontosabb, a végterméküket gond nélkül el tudják tüntetni, mert bőven van hely rá.
Az pedig igaz, hogy az ember és a kutya kapcsolata évszázadokra nyúlik vissza, de az élet ebben a tekintetben is rengeteget változott. Írtad, hogy korábban minden ház "tartozéka" volt a kutya, de "tartozéka" volt a disznó, a tehén, a tyúk, a kacsa stb. Akkor most kezdjen el a városban mindenki tehenet tartani, mert a szürkemarha-tartásnak hazánkban évszázados hagyománya van?
A kutyát is korábban elsősorban az értékek őrzésére használták. Ma már sokkal megbízhatóbb és tisztább, ha korszerű riasztó-rendszert telepít valaki a tulajdona védelme céljából.
Végül pedig régebben valóban természetes volt, hogy egész településeket lepett el a trágyaszag, de ma már nem annak kellene természetesnek lenni, hogy lépten-nyomon kutyaürülékbe és kutyapisibe lép az ember.
"És a macskáid szabadon megehetnek mérgezett állatot, ehetnek ők maguk is mérget, sőt, beleszaladhatnak önként egy kuyta szájába vagy direkt lefeküdhetnek egy kocsi kereke alá is, ugye?"
Az én kertemben nincs se mérgezett állat, se méreg, se kutya, arra pedig figyelünk, hogy nehogy elüssük őket valamelyik autóval. A kerítés pedig végig betonból van, így nem hinném, hogy kiszöknének, vagy más állat jönne be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!