Törzskönyv nélküli fajtiszta kiskutyája kinek van még?
Egyébként senki nem mondta hogy több százezret ki kell fizetni...el kell menni menhelyre és onnan hozni kiskutyát.
De ha kell a fajta akkor fizessék is ki.
Dp szűrés 25 ezer (nálunk 12) + szemszűrés 30, az 55 ezer forint és tudtommal ezeket nem kell minden alom lehozása előtt megcsináltatni.
Fedeztetés 200 ezer oké, oltás, mondjuk születik 5 kiskutya, 5x15 ezer, ez 70 ezer, féregtelenítésre számoljunk 10 ezer/almot mert az 5-re minimumot írtál. Törzskönyv 6500*5= 32500.
Adjuk össze: 200 ezer (fedeztetés) + 70 ezer (oltás) + 10 ezer (féregtelenítés), 32500 (törzskönyv) = az legyen 312.500 forint. Oké, kapjanak prémium tápot hozzátáplálásnál, meg a mama etetése, orvosi ellátása ellés/szoptatás alatt, számoljunk 350 ezret!
Ha 1-1 kiskutyát 150 ezerért eltudsz passzolni, akkor az 5x150 ezer = 750 ezer, tehát nem kell nagy számításokat végezni ahhoz, hogy rájöjjön az ember, hogy ha a szűréseket beleszámoljuk, még akkor is BŐVEN van haszon egy almon.
Egyébként nem törzskönyves kutyáknál pl nem kell a fedeztetést beleszámolni, ami jócskán megdobja a költségeket, azért a 350-nek majdnem a fele.
Na pont ez a lényeg az a vita rohadt hasznos!
Látjuk h gondolkodik az ember:
A tenyésztőnek van egy szukája, akit szeret. Éljen. DE mindent ami vle kapcsolatos a jövendő kiskutya tulajokkal akar megfizettetni. Ki nem sz.ja le a kiállítási költségeket? Én se fizettetem mással a kedvtelésből űzött hobbijaimat. Ugye. És miért is nekem/nekünk kéne megfizetni a TE klutyád ellátását teljesen?
Ez beteg logika. erre az emberek NEM HAJLANDÓAK áldozni.
Akár tetszik, akár nem, a tenyésztők is felelősek a kutyagyárok létezéséért, és ezt csak az nem látja be, aki nem akarja.
Megfizetem egy fajtatiszta kutya árát. A REÁLIS árát. HA tenyésztő nem adja reálisan, megveszem máshol. ÉS nem nem fogok menhelyről kutyát hozni, ez nem ilyen A-B választás. Mint mondtam tizenpár éve még érdekes módon lehetett normális áron tk.-s kutyát venni, most nem.
Akkor ki a felelős?
Én nem, vagyok felelős a kutyagyárakért, mert onnan nem vennék kutyát. Csak olyan helyről vennék kutyát, ahol megnézhetem a szülőket, a tartási körülményeket stb.
Itt most lepontozhattok a halálig is akár, de sem én sem sok ember nem és nem fog többszázezret adni egy kutyáért, még ha megteheti sem. És nem, nem én vagyok a felelős a menhelyek telítettsége miatt, ugyanis ivartalanítom az állataimat- cicákat is, kutyákat is, vagyis nálam nem lesz több.
Úh lehet szidalmazni, de szerintem ott kéne a megoldást keresni h a kutyagyárakat állatkínzásnak nyilvánítsák, az állatkínzást nmormálisan büntessék, és az emberek végre ivartalanítsák már a kutyáikat, h ne legyenek keverék almok. A keverék kutyák lássuk be, kevesebb embernek kellenek.
És ha épp nincs olyan gazdikereső,amilyet én szeretnék?
Hónapokig hirdettem,hogy bullterriert örökbe fogadnék,kor,nem,esetleges problémák nem számítanak.Lehet "tenyésztésből"kivont,vagy bármilyen.
És egyetlen ajánlatot nem kaptam senkitől.Ennyit arról,hogy vannak fajtatiszta gazdikeresők is a menhelyeken.Akkor épp sehol,senkinél nem volt.
És végül nagy szerencsével sikerült egy szaporító idősebb,kiselejtezett szukáját megszerezni.
Amit ráköltöttünk,abból vehettem volna csilivili kennelből hiperszuper törzskönyves kölyköt,de elvből nem vettem.
Kedves Utolsó!
Már elnézést, értem én, ha valaki tenyésztő-ellenes, azt is, ha valaki elvből nem vesz tőlük kutyát, de a szaporítótól való vásárlást megengedik az elveid?
Ki mondta,hogy vettem?
Ingyen kaptam.Sőt a szemét,gonosz szaporítót még azzal is támogattam azon kívül,hogy megszabadult a "selejt"kutyájától,hogy a saját pénzén elhozhatta vagy 300 kilométerről(nekünk nincs autónk).
A kutya szépen rendbejött itt nálunk testileg-lelkileg.
Az állatorvosra költöttem egy vagyont,mire rendbejött.Bocs,hogy félreérthető voltam.
A kutya olyan állapotban volt,hogy a szomszédok(akiknek a kutyái láncra verve éldegélnek moslékon az udvar hátsó végében)is el voltak képedve rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!