Törzskönyv nélküli fajtiszta kiskutyája kinek van még?
"nem menne át a tenyészszemlén, mert keresztharapása van. Ennek ellenére gyönyörű kutya és nagyon jó géneket hordoz"
Aha, azért egy kis logika legyen abban amit leírsz :)
Hát ez az. Én háziállatok mellől hoztam el a mudimat, ahol nem a törzskönyv volt a fontos, hanem az ösztönök, a munka. Egy olyan gazdának ahol van mindenféle állat, és vesz 1-2 mudit, nehogy már a törzskönyv legyen a lényeg! rokonaimnak is van 2500 juhuk, van hozzá 5 komondor, és kb 10 mudi. A terelés a lényeg. Amellett gyönyörű kutyáik vannak.
Nekem nem lényeg, hogy az én mudim nem törzskönyves. Van benne ösztön, talpraesett egy kan, az biztos. És ez a fő, nem az, hogy legyen papírja. AZ még nem jelent semmit!
'egy kis baki'
Ja...tenyésztésből kizáró baki... Úgyhogy gratulálok, növeld csak a selejtes kutyák számát! Hányok tőled!
Azért ez egy kicsit erős volt...
Amúgy én is a szaporítók ellen vagyok teljes mértékben, én véltem felismerni a videón a saját szaporítótól mentett kutyusomat. De azért szaporítás és szaporítás között van különbség.... Ha egy jó családba születik egy alom, akiket jól tartanak és jó gazdikhoz kerülnek, abban semmi kivetni való nincs.
Ez olyan mintha egy csúnya ember nem szaporodhatna, mert genetikailag selejtes.... A baj azzal van, ahogy ezek a nagy üzemű szaporítók működnek! A tartás módjától, az agyonelletéstől....
Amúgy közben rájöttem hogy mégsem az én kutyusom van ott, csak megszólalásik hasonlít rá. És a videónál 2012, január 14 volt feltüntetve dátumnak, és ő dátumra pontosan akkor került a fajtamentőkhöz, ezért hittem hogy ő az.
De már fb-n is láttam, hogy ez valóban egy tagnapi felvétel, nyilván csak elírták a dátumot.
De mindegy. A lényeg az, hogy ami a kiskutyámmal, és ezekkel a kutyákkal történt, mindenképpen rettenetes...
NEM PROVOKÁCIÓ.AZÉRT LETT FELTÉVE MERT NAPONTA 3 KÉRDÉS VAN HOGY OLCSÓ TKV NÉLKÜLI FAJTATISZTA KISKUTYÁKAT KERESNEK.
NA EZEKNEK AZ EMBEREKNEK FOGALMUK SINCS ERRŐL.
TKV NEM AZÉRT KELL HOGY KIÁLLÍTÁSRA JÁRJ.
ELÉG CSAK A BULDOG VIDEÓT MEGNÉZNI.
REMÉLEM A MODERÁTOR IS EMBERBŐL VAN ÉS ÉRTI ÉRZI HOGY MIÉRT LETTEK MEGSZÓLÍTVA EZEK AZ EMBEREK.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!