Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Törzskönyv nélküli fajtiszta...

Törzskönyv nélküli fajtiszta kiskutyája kinek van még?

2013. jan. 15. 06:29
 41/91 anonim ***** válasza:
25%
Az én kutyusom teljesen ingyen volt. És mikor elmentünk érte, kb egy órát ott kutyáztunk az előző gazdinál, elmondta mit esznek, miből mennyit ad nekik, mit kapott az anyakutya, meg mindent. Igaz az apát nem láttuk, de attól függetlenül, megbízhatónak tűnt a család, jól tartott, és jól nevelt kutya volt az anya. Megkaptuk a kutyus oltási könyvéz, benne az állatorvos elérhetőségével. Most 8 hónapos a kutya, és eddig tökéletes. Mármint a jelleme, a külleme, is vizsla, és eddig nem jelentkezett nála semmilyen probléma. Remélem nem is fog. Az amit te linkelsz állatkínzás, de egy csomó normális rendes ember el ad tök egészséges kutyákat, és miért fizetnék 120ezret ha itt van ingyen. Tudom mi a bajotok vele, de nem teljesen értek egyet az állandó szaporítózással, meg ítélkezéssel. Mivel tök különböző esetek állnak fenn. A másik kuyám is tk nélküli puli amúgy, 10 éves, és vele meg aztán tényleg nincs semmi baj, eddig egyetlen egyszer kellett orvoshoz vinni, mikor még kicsi volt, és akkor is kiderült, hogy semmi baja, csak nagyon megijedtünk, mert olyan kis bágyadtnak tűnt.
2013. jan. 15. 15:45
 42/91 A kérdező kommentje:
A kutya pénzbe van , a szaporított kutya is .Jusson eszedbe az érvelésed amikor egész vizsla almokat altatnak el mert még ingyen se kell.Nos arról is Te tehetsz ,ezzel a gondolatmeneteddel együtt.Mert az előző alom is elment ez is el fog. Sőt adtak is el belőle ,a maradék meg mehet ingyen,vagy ha nem kell akkor a levesbe.
2013. jan. 15. 16:03
 43/91 anonim ***** válasza:
25%
Nem értek egyet. Mármint ha nem akar rajta pénzt minek szaporítja szerinted? Lehozott egy almot, nem bűn. valaki jól jár. Szerintem a gazda nem járt jól mivel oltott féregtelenített kutyát ingyen adni sehogy sem hoz bevételt, főleg etetni őket 8 hetes korig. És nem az volt hogy a maradék mehet ingyen, mert hat hetesek voltak a kicsik mikor megtaláltuk a hirdetést. És senkinek semmi baja nem származik ebből, a kutyáknak sem, és az sem igaz hogy "elveszi egy menhelyes kutya helyét". Mert érthető módon a legtöbben kölyköt akarnak. Ha helyes hozzáállás, ha nem, én is jobban örültem a kicsinek, nem egy akármilyen, kitudja milyen természetű keveréknek, kitudja milyen berögződésekkel (és tekintsünk el attól hogy a tk-tól fajtatiszta a kutya, nem kérek megjegyzést arra hogy a miénk is csak fajtajellegű keverék lehet, tudom)
2013. jan. 15. 20:17
 44/91 anonim ***** válasza:
79%

Ha a kutyáért nem fizettem nincs értéke? Ez most komoly?????????? Ha fizetek érte jobban megbecsülöm!?!?!?! Mivaaaaan???

Tudod az ilyen kijelentések miatt érzem provokációnak az egészet, mert ugyan az alap témával egyetértek, ezektől kinyílik a bicska a zsebemben.

Már írtam valahol az elején, hogy van egy kutyám "szaporítótól", ingyen. Náluk egyetlen egy alom született, szimplán csak olyan elven, hogy szerették volna ha a kutyáiknak születnek egyszer kicsinyeik, dajkálni a piciket, látni ahogy nőnek. Nem csak én könnyeztem meg, amikor elhoztuk INGYEN az utolsó kiskutyát, a "szaporító" csaj is. Nekik megért ennyi belefektetett pénzt egy ilyen élmény, én kaptam egy kiskutyát ingyen, ahogy mások is az alomból, ez van.

Van nem egy tenyésztő ismerősöm, azért valljuk be a tényleges költségek visszajönnek bőven és emellett egy-egy kiskutya árából nyereség is akad jócskán, pláne ilyen 150 ezer forintos kölyök árak mellett. Szinte mindegyikőjük ebből él, márpedig hogyan foglalkozhatna valaki "főállásban" ezzel, ha egy csepp nyereség sincs rajtuk?

Na de nem akarok én kötekedni, a másik kutyám törzskönyves, szűrt, champion felmenőkkel, láttunk orvosi papírokat, engedélyeket, kaptunk szerződést. Az én kutyám még is diszpláziás lett és évek után kaptuk az e-mailt, hogy egy szembetegség hordozója is. Így imádjuk, de míg ő rendszeres "ellátást", fájdalomcsillapítást, étrend kiegészítőket és speciális tápot igényel (ami nem kevés pénz), addig a "szaporított" ingyen kutyusom eddig még csak nem is tüsszentett komolyabbat. Tehát az sem jelent semmit, hogy láttam papírokat és megbízható tenyésztőtől hoztam el.

Még azt is hozzátenném, hogy a tenyésztő majdnem elküldött, amiért az amúgy "színhibás" kutyát hobbi állatnak szerettem volna tartani és ezt be is ismertem. Majdnem leborult a székről, amikor elmondtam hogy se agility, se terelés, se kiállítások, se SEMMI, nekem csak egy társ kell, méghozzá ilyen fajta társ! Azt mondta ő erre nem ad kutyát... Csak azért kaptam meg, mert színhibás volt és egyedül ő nem kelt még el 9 hetesen.

Akkor most ha én nagyon kedvelek egy fajtát, de tenyésztő hobbira nem ad, menhelyen pedig nem találok olyat, akkor alkalmazkodjak és soha ne legyen olyan kutyám?

Ha nincs 200 ezrem egy kutyára, de örökbefogadok egyet, akkor én sosem fogom megbecsülni mert nem fizettem érte? Gáz vagyok, mert csóró vagyok és nem tudom prémium tápokkal etetni?

Ezek csak indokok, ettől természetesen NEM értek egyet a kutyagyárakkal és az észvesztett szaporítással! Szimplán csak azt mondom, hogy nem minden fekete és fehér.

2013. jan. 15. 23:47
 45/91 anonim ***** válasza:
54%

Kedves utolsó! Ezt akár én is írhattam volna, mélységesen egyetértek. :)

Engem is jól lepontoztak már, mert megírtam, hogy a nővérem szeretne egy alom kiskutyát a pulijának, akiket oltva chipezve, ingyen adnának majd örökbe. Micsoda rettenetes állatkínzó....

2013. jan. 16. 09:21
 46/91 anonim ***** válasza:
100%
De mégis minek? A kutyának biztos nem jó.
2013. jan. 16. 09:30
 47/91 anonim ***** válasza:
43%

Egyrészt a kan kutyáját szeretné fedeztetni, egy közelben lakó pulival. Imád kiskiutyázni. Sokáig tenyésztett, a másik kutyája (aki egyébként az említett kan anyja, az év tenyésszukája volt 2009-be), de már kiöregedett.

Egyszerűen csak nagyon hiányzik neki az az élmény. A kutyusoknak, meg biztos jó sora lesz. Azon is gondolkodik hogy megtart egyet.

2013. jan. 16. 09:35
 48/91 anonim ***** válasza:
100%
Azért az megnézném amikor a kankutyát befedezik ...
2013. jan. 16. 11:59
 49/91 A kérdező kommentje:

Tapasztalat hogy ingyen kutyának nincs értéke ha dönteni kell a feje fölött ( márpedig bárki kerülhet ilyen helyzetbe).Egy tkv-ezett jó vérvonalú ,kiváló idegrendszerű kutyának seperc alatt van gazdája.Nézzétek csak meg hány tkv-es kutya keres SOS gazdát és hány "csak egy almot szeretnék ,ingyen kiskutya ...

tények makacs dolgok

az a baj hogy mindenki magából indul,nekem is van 4 mentett kutyám 3 mix és egy

2013. jan. 16. 12:31
 50/91 A kérdező kommentje:
fajta jellegű .Egyiket sem dobnám ki , és gondoskodnék róla.De ezeknek a kutyáknak volt 4-8 alom testvérük és Én nem tudok kezességet vállalni értük .Gondolom Ti sem a saját kutyátok tesóijaiért.Persze könnyű azt mondani hogy ti sohaaaaa, de nem csak Ti léteztek.És a környezetetekben hasonló kvalitású emberek élnek, lehet Ők sem. Ez azért kevés ahhoz hogy mindki így gondolkodjon,akkor nem lenne annyi SOS menteni való kutya.Ha csak kicsit is kinyitnátok a szemeteket és túl látnátok a korlátaitokon rájönnétek.
2013. jan. 16. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!