Törzskönyv nélküli fajtiszta kiskutyája kinek van még?
Ha a kutyáért nem fizettem nincs értéke? Ez most komoly?????????? Ha fizetek érte jobban megbecsülöm!?!?!?! Mivaaaaan???
Tudod az ilyen kijelentések miatt érzem provokációnak az egészet, mert ugyan az alap témával egyetértek, ezektől kinyílik a bicska a zsebemben.
Már írtam valahol az elején, hogy van egy kutyám "szaporítótól", ingyen. Náluk egyetlen egy alom született, szimplán csak olyan elven, hogy szerették volna ha a kutyáiknak születnek egyszer kicsinyeik, dajkálni a piciket, látni ahogy nőnek. Nem csak én könnyeztem meg, amikor elhoztuk INGYEN az utolsó kiskutyát, a "szaporító" csaj is. Nekik megért ennyi belefektetett pénzt egy ilyen élmény, én kaptam egy kiskutyát ingyen, ahogy mások is az alomból, ez van.
Van nem egy tenyésztő ismerősöm, azért valljuk be a tényleges költségek visszajönnek bőven és emellett egy-egy kiskutya árából nyereség is akad jócskán, pláne ilyen 150 ezer forintos kölyök árak mellett. Szinte mindegyikőjük ebből él, márpedig hogyan foglalkozhatna valaki "főállásban" ezzel, ha egy csepp nyereség sincs rajtuk?
Na de nem akarok én kötekedni, a másik kutyám törzskönyves, szűrt, champion felmenőkkel, láttunk orvosi papírokat, engedélyeket, kaptunk szerződést. Az én kutyám még is diszpláziás lett és évek után kaptuk az e-mailt, hogy egy szembetegség hordozója is. Így imádjuk, de míg ő rendszeres "ellátást", fájdalomcsillapítást, étrend kiegészítőket és speciális tápot igényel (ami nem kevés pénz), addig a "szaporított" ingyen kutyusom eddig még csak nem is tüsszentett komolyabbat. Tehát az sem jelent semmit, hogy láttam papírokat és megbízható tenyésztőtől hoztam el.
Még azt is hozzátenném, hogy a tenyésztő majdnem elküldött, amiért az amúgy "színhibás" kutyát hobbi állatnak szerettem volna tartani és ezt be is ismertem. Majdnem leborult a székről, amikor elmondtam hogy se agility, se terelés, se kiállítások, se SEMMI, nekem csak egy társ kell, méghozzá ilyen fajta társ! Azt mondta ő erre nem ad kutyát... Csak azért kaptam meg, mert színhibás volt és egyedül ő nem kelt még el 9 hetesen.
Akkor most ha én nagyon kedvelek egy fajtát, de tenyésztő hobbira nem ad, menhelyen pedig nem találok olyat, akkor alkalmazkodjak és soha ne legyen olyan kutyám?
Ha nincs 200 ezrem egy kutyára, de örökbefogadok egyet, akkor én sosem fogom megbecsülni mert nem fizettem érte? Gáz vagyok, mert csóró vagyok és nem tudom prémium tápokkal etetni?
Ezek csak indokok, ettől természetesen NEM értek egyet a kutyagyárakkal és az észvesztett szaporítással! Szimplán csak azt mondom, hogy nem minden fekete és fehér.
Kedves utolsó! Ezt akár én is írhattam volna, mélységesen egyetértek. :)
Engem is jól lepontoztak már, mert megírtam, hogy a nővérem szeretne egy alom kiskutyát a pulijának, akiket oltva chipezve, ingyen adnának majd örökbe. Micsoda rettenetes állatkínzó....
Egyrészt a kan kutyáját szeretné fedeztetni, egy közelben lakó pulival. Imád kiskiutyázni. Sokáig tenyésztett, a másik kutyája (aki egyébként az említett kan anyja, az év tenyésszukája volt 2009-be), de már kiöregedett.
Egyszerűen csak nagyon hiányzik neki az az élmény. A kutyusoknak, meg biztos jó sora lesz. Azon is gondolkodik hogy megtart egyet.
Tapasztalat hogy ingyen kutyának nincs értéke ha dönteni kell a feje fölött ( márpedig bárki kerülhet ilyen helyzetbe).Egy tkv-ezett jó vérvonalú ,kiváló idegrendszerű kutyának seperc alatt van gazdája.Nézzétek csak meg hány tkv-es kutya keres SOS gazdát és hány "csak egy almot szeretnék ,ingyen kiskutya ...
tények makacs dolgok
az a baj hogy mindenki magából indul,nekem is van 4 mentett kutyám 3 mix és egy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!