Törzskönyv nélküli fajtiszta kiskutyája kinek van még?
Az állatkereskedésekben itthon tilos kutyát árulni,de külföldre viszik Őket, 6 hetesen kamionba.30% az úton meghal másik 20 % az új gazdáknál. 3 napig élten szomjan csempészik a kölyököket ,mert ami itthon 50 000 Ft os buldog az kint ennek akár a 10 * is lehet.
Én sajnálom ha valakinek a lelkivilága összeomlott ettől a kérdéstől,de akkor mit szóljanak ezek az állatok?
Fejedet max a homokba dughatod attól még szenvednek.
Ha nincs rá kereslet nem fognak gyárak üzemelni !!!
NE VEGYETEK SZAPORÍTÓTÓL KUTYÁT !
19ES az eszem áll meg.
Ma az egyik legtöbb mentett kutya puli és keverékei.
Magyar nemzeti kincs a puli .Tokaji bort hamisítanál?
Kereszharapás gond.Ki kell vonni a tenyésztésből,ezt hívják szelekciónak. Ha valaki szereti az adott fajtát nem tesz ilyet.
Egy kutyának ha nincs ára nincs értéke.
Olcsón szerezték hamar túl adnak.
Ha valaki évekig gyűjt egy kutyára azt megbecsüli.
Honnan garantálod hogy az alom nem köt ki szaporítónál , vagy nem triplázod az állományban a harapás hibát...
Nekünk is van egy szaporítótól rémes állapotban kapott,nyomorult szülőgépként ketrecben tartott kutyánk.
Teljesen tönkre volt téve testileg-lelkileg.Nagyon rossz állapotban volt.Azért menesztették a kutyagyárból,mert már nem hozott pénzt.Neki szerencséje volt,hogy jó helyre került.Imádjuk.
2 éve van nálunk,teljesen rendbe jött.A szaporító saját pénzén hozta el hozzánk vagy 400 kilométerről.Egy fillért nem fogadott el érte.
Erre megkaptam a fajtamentőktől,hogy milyen szemét vagyok,hogy szaporítót támogatok,miközben ők az ilyenek ellen harcolnak.
Szerintetek normálisak?Mivel támogattam a szaporítót?Hogy elkölthetett a kutya elhozatalára vagy 10 ezer forintot saját pénzéből?
Igaza van a Kérdezőnek.
És amúgy nem azzal van a baj, ha a kutyát ingyen hozod el, hanem ha FIZETSZ érte!
Teszem hozzá tenyésztő vagyok. De évek óta nem hozok le almot. Van akinél a fajtámban évente 3-4 alom van ... nem divat fajta és mégis.Kiállítási kutyák,vannak DPvel terheltek jócskán.
Az enyém mentes ,eredményei is vannak és dolgozik is . Én nagyon elkeseredek.
1. Szaporítótól ne vegyél kiskutyát.Lásd fent
2. Akármilyen tkv-es tenyésztőtől se
-Nézd meg a szülőket
-kérd el a papírokat
-legyen tenyésszelméje a szülőknek
-EÜ szűrései DP a minimum, és a fajtára jellemző betegségek, PRA, TNS stb...
-legyen szocializált a kölyök
- 2-3 oltás 2 hetente féregtelenítve
-garancia
-szerződés
- tkv és chip chip
akkor az ára 200 000 Ft körül van ( ebből a tkv 5000 - ennyivel kéne olcsóbbak lenni ha szaporítós) Szaporítónál 30 000 Ft a kiskutya - vajon min spórolja le?
3. menhely: tele az ország kidobott kutyákkal ,vannak fajtamentők ,ha már tkv nélküli fajtatiszta kutyát akarsz akkor onnan hozz.
A tkv nem minden de egy minimum. Onnantól még kismillió kritériumnak meg kell felelni.
Kocsit sem vennél papírok nélkül ...
Összefoglaló képsorok a FB on ( a kutyák állapota sokkoló de nincsenek fent a nagyon extrém képek ,gyengébb idegzetűek azért nyomjanak be egy xanaxot mielőtt megnéznék)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!