Törzskönyv nélküli fajtiszta kiskutyája kinek van még?
5. válaszoló vagyok, aki felismerte a kiskutyáját.
Az ő története:
Ki lett mentve a szaporítótól, ahol éveken keresztül egy pincébe bezárva élt, ahonnan sose engedték ki. Két parancsot tudott, de azt a kettőt tökéletesen. Kifelé és nem szabad.
Volt egy szemgyulladása, amit éveken keresztül nem kezeltek, emiatt később 2x kellett műteni. A szeme már sosem lesz az igazi, nagyon csúnyán néz ki, nincs könnycsatornája így folyton száraz, ami igen kellemetlen, ezért műkönnyel kell már örökre kezelni napi 2x. Valamint olyan szörnyen csipásodik, hogy néha az egész szemgolyóját beteríti... Bár ezen most segített kicsit hogy borvízzel mosom, szintén minden nap 2x. De legalább valamennyire lát vele.
Úgy hozták el a fajtamentők a kutyust, hogy egy 8 éves kutya oltási könyvét adták hozzá. Az én dokim szúrta ki, hogy nem lehet annyi, maximum 4-5 éves. Tehát valószínűleg direkt egy öregebb állat papírjait adták oda, hogy az ő fiatalabb oltási könyvével jobban eladható legyen egy másik kutya.
Ennyit a szaporítókról....
Szerintem ez a kérdés színtiszta provokáció. Már jelentve is lett moderátor felé, nem én jelentettem ugyan, de nem értem miért nem vették le...
Jogunk van elítélni azokat akik ezt teszik kutyákkal, de senki mást.
én a magam nevében nyilatkozhatok csak a kérdésről:
bár valóban kissé olyan a kérdés hangsúlya ennek ellenére bizony nekem ez alaposan kijózanította a fejemet. szörnyen sajnálom azokat a kutyákat, de az tuti hogy felé sem fogok nézni semmilyen szaporításból származó kutyának.
én megmondom őszintén az enyémet állatkereskedésben vettem ráadásul nem 15-50ezrekért. ma már rájöttem hogy a kutyám ugyanúgy szaporítótól származik. 6 hetes sem volt a kutya amikor már az üzletben volt. igen satnya állapotban is volt kölyök létére. bár a támadást és a szidalmazást nem díjazom azok iránt akik belesenek ilyen jellegű hibákba ettől függetlenül a videóval történő sokkterápia szerintem sokaknak igen hatásos lehet. hiszen nézzük az én esetemet, ki gondolná hogy egy állatkereskedésben is ugyanúgy a szaporítót támogatjuk. jó igaz, alaposan belegondolván a kennelek nem adnak állatkereskedésekbe kutyát , főleg nem idő előtt.
Én is provokációnak érzem a kérdést, mivel nekem is van egy szaporított kutyusom és köszönöm szépen gratulációdat nagyon jól megvagyunk!
Csak hogy elmeséljem az én történetemet... Egy faluban élek a családommal, és 2 évvel ezelőttig egy kutya társaságában. Házikedvenc, körül volt rajongva mindig is, törzskönyves még is annyi nyavajája volt és van, hogy azt el nem tudod képzelni! Megöregedett, levert lett, télen szomorú és depressziós volt mindig, mire dokitól és kutyás ismerősöktől jött az ötlet, hogy talán egy fiatal társ jót tenne neki.
Pár hónapja gondolkodtunk azon, hogy szerzünk neki egy "havert" (erről senki nem tudott), amikor egy ismerős házaspár becsöngetett hozzánk, hogy van egy almuk ugyan olyan fajtából, mint amilyen a mi kutyánk és megmaradt egy kan kiskutyus, nem tudnak mit csinálni vele, ha elfogadjuk, akkor ők minden ellenérték nélkül nekünk adják őt.
Elmentünk megnézni, egy karakán kis kölyök volt, láttunk képeket az ellésről (nem a szaporító mutogatta), láttuk a mamát és a papát is, gyönyörű, egészséges nagy kutyák. Láttuk hogyan élnek, mennyire becsben vannak tartva, milyen tápot esznek. Semmit nem kértek, egy fillért sem. 8 hetes korában érte mentünk, a kezünkbe nyomták és már itthon is volt. Azóta sem született másik alom... tehát nem gondolom, hogy mindig minden esetben elítélendő az, hogy valakinek törzskönyv nélküli, de gyönyörű fajtatiszta kutyája van!!!
Nyilván nem minden esetben elítélendő, ezért nem feltétlenül jó a kérdésfeltevés.
Pl nővéremnek gyönyörű tk-s fajtatiszta pulijai vannak.
A fiatalabb kan nem menne át a tenyészszemlén, mert keresztharapása van. Ennek ellenére gyönyörű kutya és nagyon jó géneket hordoz, hiszen az anyja néhány évvel ezelőtt az év tenyészszukája címet is elnyerte.
Annak ellenére hogy a szemlén nem menne át, nővérem nagyon szeretné egyszer fedeztetni. Lesz egy alom kiskutya, akik egészen biztos hogy mind jó helyre fognak majd kerülni, bár törzskönyvük nem lesz. Pénzt sem fognak kérni értük, max az oltási is chipezési költségeket. És igazán jó minőségi kiskutyák lesznek.
A baj az ilyen futószalagon kiskutyákat gyártó szaporítókkal van, de attól még jöhetnek tk nélküli kiskutyák jó helyről is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!