Törzskönyv nélküli fajtiszta kiskutyája kinek van még?
Így van!
Nem fogom százezrekkel tömni senki zsebét.
Azt meg ne mondja senki,hogy egy kiskutya felnevelése+oltások,féreghajtás százakárhány ezerbe kerül 8 hetes koráig.Még akkor sem,ha a legdrágább tápot eszik.
Az nem érdekel,hogy a szülőket hány kiállításra vitték el,ugyanis én nem fogom a saját kutyáimat,egy hobby kutyánál ez tökéletesen érdektelen.
Szóval az biztos hogy kamu,hogy még a ráfordított pénz se jön vissza.Egyébként se kötelező csinálni.
Még akkor se jön ki százezrekre a kiskutya ára.
Oké,a szukát etetni kell.Akkor nem etetné a tenyésztő,ha csak házőrző lenne és nem termelné neki a kiskutyákat?Sőt oltatni,féregteleníteni stb.is kéne.
Úgyhogy ez megint rossz duma,hogy ezért kerülnek százezrekbe a kölykök.
Azt nem értem,hogy az átlag kutyatulajdonosok soha nem sipákolnak azon,hogy mennyibe kerül eltartani a kutyájukat,csak a tenyésztők emlegetik folyton.Vállalták,ez van.
Egy átlagos hobby kutya még vissza se hoz a ráfordított pénzből semmit,míg a tenyésztők kutyái pénzt is termelnek.
Ja és mi is életük végéig tartjuk rendesen a kutyáinkat,nem dobjuk ki,mert már nem termel hasznot.
Ez az! Annyi ilyet látni, hogy tenyésztésből kivont kutyát hirdetnek tenyésztők. Törzskönyvvel, mindennel.
Nyilván ők nem az út szélére dobják ki őket, de gyakran megválnak tőlük. Persze nyilván nem mindenki, de van ilyen is.
Akkor átfogalmazom:ha nem anyagi haszonért tartaná,akkor is etetnie kéne.Gyengébbek kedvéért a "nem anyagi haszonért"azt jelenti:kedvencnek,kanapékutyának, agilityzni,sportkutyának,hobbyra stb.A házőrzést csak példának mondtam.
De igazad van:nem is tartaná,mert felesleges lenne,ahogy írtad.
Dp szűrés 25 000, szemszűrés 30 000 ,fedeztetés 200 000 .... ezek csak alapok,nincs benne oltás 15000 kiskutyánként féeregtelenítés minimális 5000 ft /alom, tkv 6500 Ft kiskutyánként.
Az a gáz ha kifizetsz egy fillért is TKV nélküli kiskutyáért ,mert max 6500 annyival kerül kevesebbe....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!