Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet ezen változtatni? Ha...

Lehet ezen változtatni? Ha igen, hogyan? Mit kéne tennem? (Kiállítási kutya mozgása)

Figyelt kérdés
Van egy gyönyörű, törzskönyves, fajtatiszta kutyám, akivel kiállításokra járunk. Eddig tulajdonképpen nem rosszak az eredményeink, de én mégis elégedetlen vagyok...a kutyus mozgásával. Persze egyébként nagyon büszke vagyok rá, meg minden, de ezen szeretnék egy kicsit változtatni. Sokan meg is jegyezték már, hogy picikét lomha. Szerintem is túl rövid a lépéshossz, és kedvtelenül fut a kutyám :( Mivel ösztönözhetném lendületesebb mozgásra, nagyobb lépéshosszra? Annyira gyönyörű, mikor egy kutya repül, de én ezt a saját ebzetemmel még nem éltem át. :/ Pedig megpróbáltam mindent. Igaz, még kicsit tapasztalatlan vagyok, talán inkább ebben van a hiba, semmint a kutyában. Ezért is reménykedek, hogy esetleg tapasztaltabb kiállítók segítenek nekem, tudnak tippeket adni. De nem kiállítók is lehet tudnak válaszolni...mindegy ki ír, de ha ír, megköszönöm! :)

2013. jan. 10. 15:12
1 2
 1/16 tücsök500 ***** válasza:
szerintewm lehet. a kutyussal fuss csak úgy összevissza (pórázon vezeteve) ne keljen figyelnie rád... akkor kedvet fog kapni...ezt többször csináld... meg jutalomfalat :)
2013. jan. 10. 15:14
 2/16 A kérdező kommentje:

Hát, járunk futni, ha erre gondoltál :D

De szerintem ez nem sokat segít...de természetesen köszönöm a válaszod, és hogy szántál időt rám! :)

2013. jan. 10. 15:18
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Milyen fajta? Az úsztatás nagyon jó lenne erre! Tudom, hogy a szőrének nem feltétlenül tesz jót, de a mozgása ezerszer szebb lesz és az izomzata is fejlettebb lesz tőle. Emellett valamilyen sportot nem akartok űzni? Attól jobban pörögne, sokkal több energiája lenne. És nem a kiállításnak kell lennie az elsőnek az életében, hanem az, hogy fizikailag és szellemileg is levezesd az energiáit, illetve hogy jó legyen a viszonyotok.
2013. jan. 10. 15:21
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
motiváld a kutyát vagy jutalomfalattal vagy játékkal! Te is fussál lendületesen hosszabban ! Milyen fajta kutya?
2013. jan. 10. 15:22
 5/16 A kérdező kommentje:

Természetesen nem a kiállítás az első, csak egy hobbi :)

Sportolunk, dog dancingelünk és frizbizünk, aglityn is elgondolkodtam már. Aussiem van. :) Furcsa mi, hogy egy aussie lomha...:D De otthon nem az, csak a kiállításokon...de talán nem is a lomha a legjobb szó, inkább csak nem olyan lendületes, vagy nem tudom.

2013. jan. 10. 15:26
 6/16 A kérdező kommentje:
Motiválom :) Jutifalattal és játékkal is, mert mindkettőért odáig van :)
2013. jan. 10. 15:27
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

az aussik elég mozgékony kutyák :-) jól motiválhatók!

Mással, hogy viselkedik? Ki kell próbálni mással a kutyát lehet, hogy egy handlerrel jobban működik . Sok kutya van, hogy a gazdájának nem mutatja magát. Egy jó handler sokat kitud hozni a kutyából!

2013. jan. 10. 15:30
 8/16 A kérdező kommentje:

Elgondolkoztam ezen, de imádok felvezetni...:D

Mindenesetre jobban fontolóra veszem a profi handler-dolgot.

Amúgy tényleg aktív, habár szerintem a fajtatársai között nem számít túl mozgékonynak, olyan közepes :)

2013. jan. 10. 15:34
 9/16 anonim ***** válasza:
tulajdonképpen csak meg kell nézni, hgy egy handlerrel , hogy viselkedik :-) és ha vele jobban működik akkor azt kell neked is elérni :-)
2013. jan. 10. 16:06
 10/16 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

Ismerősöm aussiekkal jár kiállításra. Profi handlernél gyakorolnak. Én is futottam a fiatal kutyájával, érdekes volt :D

A gazdi megmutatta, hogy kell: ha azt akarod, hogy a kutya szép hosszú lépésekkel fusson, akkor Te magad is nyújtsd meg a lépteidet, tehát ne gyorsan szedd a lábaidat rövid léptekkel, hanem elnyújtva fuss...ezt így nem lehet leírni :D

De a lényeg, hogy én is megpróbáltam ezen a módon futni a kutyussal, a különbség pedig ég és föld volt :O nem hittem volna.

Játékkal, kajával motiváld és keltsd fel a figyelmét!

2013. jan. 10. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!