Lehet ezen változtatni? Ha igen, hogyan? Mit kéne tennem? (Kiállítási kutya mozgása)
Figyelt kérdés
Van egy gyönyörű, törzskönyves, fajtatiszta kutyám, akivel kiállításokra járunk. Eddig tulajdonképpen nem rosszak az eredményeink, de én mégis elégedetlen vagyok...a kutyus mozgásával. Persze egyébként nagyon büszke vagyok rá, meg minden, de ezen szeretnék egy kicsit változtatni. Sokan meg is jegyezték már, hogy picikét lomha. Szerintem is túl rövid a lépéshossz, és kedvtelenül fut a kutyám :( Mivel ösztönözhetném lendületesebb mozgásra, nagyobb lépéshosszra? Annyira gyönyörű, mikor egy kutya repül, de én ezt a saját ebzetemmel még nem éltem át. :/ Pedig megpróbáltam mindent. Igaz, még kicsit tapasztalatlan vagyok, talán inkább ebben van a hiba, semmint a kutyában. Ezért is reménykedek, hogy esetleg tapasztaltabb kiállítók segítenek nekem, tudnak tippeket adni. De nem kiállítók is lehet tudnak válaszolni...mindegy ki ír, de ha ír, megköszönöm! :)2013. jan. 10. 15:12
11/16 anonim válasza:
Nálam is volt régebben ilyen probléma a kutyával, de amióta agilityzünk ez valahogy megszűnt. Ringbe lépés előtt húzkodom előtte a kötelét és utána nagyon szépen fut velem a ringben anélkül. A láncos póráz is jó ötlet, az is be szokott válni érzékenyebb nyakú kutyáknál. Vagy ne adj neki enni a kiállítás előtt és húzd az orra előtt a jutalomfalatot, akkor is jobban fog dolgozni érte.
12/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, hasznos tippeket! :)
2013. jan. 12. 11:29
13/16 anonim válasza:
Sajnos itthon show aussiek vannak,medvék - lomhák ...
A lépéshossz egy adott dolog ,ezért is fontos mert ezzel mérhető a testfelépítés.
Érd el amit lehet ,és inkább sportolj vele. A kutya is boldogabb lesz.
14/16 anonim válasza:
Theia neked milyen fajta kutyusod van?
15/16 anonim válasza:
Hosszú szőrű colliem van(skót juhász).
16/16 anonim válasza:
Próbáld mindig ösztönözni a kutyát! :) Mindig hangozzanak el olyan szavak futás közben, hogy: okos, ügyes, bravó, stb. Sokat jelent egy kutyának, ha a gazdija megdicséri. A handleres dolgon is jó elgondolkodni, mert egy kutya teljesen másképp viselkedik egy idegen emberek mint a gazdijával. Én is handler vagyok. :) Ha kell a segítségem vagy bármi akkor ezen az e-mail címen megtalálsz: sasi.kira@freemail.hu :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!