Miben kell változtatni a kutyákkal való viselkedésnél ha jön a baba?
Februárban fog megszületni a kicsi, a kutyám pedig nem szereti a gyerekeket...főleg a kicsiket(ha a tv-ben írnak már attól ugató rohamot kap, szerintem az hiszi bántják őket)....de nem szeretnék tőle megválni hisz az enyém 6 éve.
Megelőző "feladatok, lehetőség van" van?
Sajnos falun lakok legközelebbi kutyaiskola 30km van a jelenlegi állapotomban nem tudom elvinni, más kutyásokkal nem nagyon tudok összejárni mert errefelé szinte csak hamis, és kóbor kutyák vannak....
Unokatesómék chihuahuáival szokott talizni havonta, viszonylag jól megvannak....
Normális esetben semmit, nektek viszont ha ennyire aggódsz, akkor valószínű baba nélkül is kellene változtatni.
A falkavezérségnek olvass utána alaposan, és vedd fel a kapcsolatot olyan kiképzővel, aki ezzel foglalkozik, és tud segíteni, hogy minden biztonságos legyen. Ha ki nem is tud menni, néhány jótanácsot biztosan tudnak adni. Ha minden kétséget kizáróan a kutya van otthon a rangsor legalján, esze ágában nem lesz belemagyarázni abba, hogy van-e gyerek vagy nincs, és a ti viselkedéseteket fogja alapul venni a vele való kapcsolatában, tehát alapból egyfajta szimpátiával indít, meg persze tisztelettel, ha jól csináljátok.
Köszönöm....
Persze azzal tisztában vagyok hogy kettesben nem hagyok állatot kisgyerekkel, mindkét fél érdekében :)
A babruha nagyon jó ötletnek tűnik, és mindenképpen megkeresek valaki "szakértőt"
Igazából nem hiszem hogy nagy aj lenne a falkavezérséggel, a rossz példa van előttem, egyik ismerősöméknél teljesen bekattant a kutya megharapta az anyukát is...és nagyon szeretem, nekem a boldog családi kép csakis a kutyámmal teljes....még ha ezt sokan nem is értik meg...
Jelezd a kutyának, hogy a baba feljebb van a rangsorlétrán, mint ő!
Körülbelül kétévesen elutaztunk nagyszüleimhez Székelyudvarhelyre. Volt ott két óriás schnauzer, velük semmi gond nem volt. (Hagyták, hogy "kutyagoljak" rajtuk, ültem az egyiken, a másikba kapaszkodtam, végigbarangoltuk a kertet, és amikor sírtam, ott toporogtak mellettem, hogy mi a baj, mit kéne tenniük) A gond a németjuhásszal volt. Rám is mordult. Nagyszüleim leküldték a pincébe. Összesen három alkalommal dekkolt odalent, utána felfogta, hogy "alattam van", és azóta kísérgetett engem, vigyázott rám :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!