Kinek mi a véleménye a tükör módszerről?
Sokat olvastam róla és nézegettem a neten is tükör módszeres tanítást és foglalkozást és arra lennék kíváncsi , hogy ki mit gondol erről, mik a tapasztalatai.
A válaszokat előre is köszönöm.!
Elhiszem hogy ösztönerős a kutyád, de hidd el sokszor nem elég a tekintély. Pl láttam olyan kutyát, akinél elektromos nyakörvvel tanították az eresztést, és max fokozaton sem eresztett a kutya. Nem azon kezdték el használni a nyakörvet, de felmentek a legerősebb fokozatra és még ennek ellenére sem eresztett a kutya. Tudom hogy ez is egy véglet, és hogy az is kérdéses a dologban hogy hogyan alapozták a kutyát, de ettől még előfordul ilyen eset is.
Mi egyébként éppen hogy nem lefeszítjük a kutyát a karról ha nem ereszt, hanem ráfeszítjük a karra (ezt a módszert sajnos leírni nem tudom, látni kellene hogyan működik).
Az öv milyensége pedig idegen segédeknél fog eldőlni, ugyanis a kutyák nem egyformán reagálnak minden segédre. Az sem igaz, hogy az idő miatt használnak kényszert a versenykutyások.
Terápiázással kapcsolatban ismerek olyan 3-as kutyát akiről el tudnám képzelni hogy alkalmas lett volna terápiázni ha úgy lett volna felépítve, de mivel ez nem így volt ez már sohasem fog kiderülni. De általánosságban igaz az állításod, hogy a 3-as kutyák nem alkalmasak terápiázni, mondjuk nem is erre lettek tenyésztve és nevelve.
A kérdésre még mindig nem kaptunk választ. Viszont egy szónak is száz a vége. A tüköriskola nem a versenykutyásoknak lett kifejlesztve, hanem a lakosság részére. Ezt el kell fogadni. Egy versenykutya is nagyob boldog a gazdájával, és ti nem ismeritek fel azt a szoros köteléket, ami kettőjük között van.
Jó lehet, hogy ti nem alkalmaztok fizikai ráhatást, ill. büntetést, viszont alkalmaztok olyan pszichés ráhatást, amivel egy érzékenyebb lelkű kutyát azonnal hazavágtok.
"egy családi kutyát kényszer nélkül is meg tudnak tanítani a normális viselkedésre"
Itt megint fogalomzavar van, ami megint abból ered, hogy nem ismered azt, amit kritizálsz, de végülis mindegy.
Tanítani feladatokat szokás. Ül, áll, előre küldés, nyomkövetés stb. Az, hogy ne húzzon, ne egye meg a vendéget, jól kijöjjön a szomszéd kutyával, ne lopja el a félkész ebédet NEM TANÍTÁS (remélem hatásos volt a kiemelés) kérdése. Ez nevelés, ösztönkezelés. Itt már lehet büntetni is.
"viszont alkalmaztok olyan pszichés ráhatást, amivel egy érzékenyebb lelkű kutyát azonnal hazavágtok"
Nem, nem alkalmazunk olyat. Sőt, mivel volt ilyen nagyon érzékeny kutya a csoportban amikor mi jártunk, ezért kifejezetten figyeltek rá az oktatók, hogy más kutyákkal szemben alkalmazva se vegye magára ez az érzékeny kutyus, még véletlenül se.
"viszont alkalmaztok olyan pszichés ráhatást, amivel egy érzékenyebb lelkű kutyát azonnal hazavágtok"
"Nem, nem alkalmazunk olyat".
Akkor ő gyakorlatilag azt csinál amit akar? Akkor egy ideggyenge, vagy egy érzékeny kutyánál mit csináltok??? Ha sem fizikai, sem lelki bünti nem lehet. valami azért csak kell.
Még mindig kíváncsian várom azokat a neveket(és hogy milyen versenyt nyertek meg), akik csak tükör módszerrel tanított kutyájukkal nyernek sorozatosan , már ha egyáltalán ezek az emberek valós személyek és nem csak a te képzeletedben léteznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!