Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kinek mi a véleménye a tükör...

Kinek mi a véleménye a tükör módszerről?

Figyelt kérdés

Sokat olvastam róla és nézegettem a neten is tükör módszeres tanítást és foglalkozást és arra lennék kíváncsi , hogy ki mit gondol erről, mik a tapasztalatai.

A válaszokat előre is köszönöm.!

2012. dec. 4. 18:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/90 anonim ***** válasza:
Elkérheti, ha van aki kifizeti. :) A piac diktál. Akinek nem jön be, az úgyis lelép.
2012. dec. 5. 21:44
 22/90 anonim ***** válasza:
78%

És mi van akkor ha oktat? Nyilván szeretné átadni a tudását másoknak is, és ezzel semmi gond sincs. Nem csak tükrösöknek tart előadást, és az illető sem tükrösként gondolkodik ebben biztos vagyok, mivel ha azt a nézetet vallaná ( pl. erőszakmentes képzés) nem tartana ott ahol.

Én ezt a tükör módszert egy hobbikutyának tartott ebnél jónak tartom, viszont még nem láttam (és nem is hallottam) CSAK tükör módszerekkel képzett kutyáról amelyik valamilyen kiemelkedő eredményt ért volna el. Olyanról hallottam (most sajnos nem fog beugrani az illető vagy a kutya neve) aki tükör iskolában tréningezik kutyájával és versenyeznek is, viszont ők nem CSAK tükör módszerrel tanítják a kutyájukat.

Az én szememben egy sportkutyát felépíteni úgy, hogy az imádjon dolgozni sokkal nehezebb feladat, mint egy családi kutyát normálisra megnevelni (és persze a gazdát tanítani). Egy sportkutya felépítéséhez hatalmas szaktudás kell, és amíg nem látok CSAK tükör módszerrel képzett versenykutyát(öv, engedelmes, nyomkövetés ágazatban is), addig én igen is húzom a számat mikor valaki azt mondja hogy a tükör módszer és az iskolái a legjobbak.

2012. dec. 5. 21:47
 23/90 anonim ***** válasza:
73%

#21: Ezt a gusztustalan undorító hozzáállást minden normális ember nevében kikérem magamnak, és legfőképpen a többi kiképző nevében, akikhez viszont a lehúzósok miatt nem mernek aztán elmenni az emberek. A kutyák isszák meg ennek a hozzáállásnak a levét, nem más, de idáig nem jut el az, aki elsősorban a pénzért csinálja, és képtelen elhelyezni magát a szakmában; azt hiszi, hogy kijárt egy-két tanfolyamot, és úgy csinál, mintha ő sz*rta volna a spanyol viaszt.

Objektíven meg kell ítélni, kinek mennyit ér a munkája, és a piacon lévőkhöz viszonyítja belőni. Ha én tudom, hogy nem vagyok még olyan szinten, mint az, aki ötezret kér egy óráért, akkor nem kérek annyit, csak kettőt, vagy hármat. Legfőképpen azért, mert nem az a szakmám, a hivatásom, hogy politikusok zsebéből húzgálom ki a felesleges milliókat, hanem KUTYÁK JÓLÉTÉVEL, néha az ÉLETÉVEL JÁTSZOM. Számomra ez legalább annyira hivatás kérdése, mint az orvoslás, és a fent említett okokból kifolyólag mélységesen elítélek mindenkit, akinek viszont nem az. Mintha egy gyerekorvos sz*rna bele, hogy sikerült a műtét, hiszen megkapta a borítékját. Gusztustalan és irtandó hozzáállás. Ha a tükörsulikban ez dívik, akkor nincs miről beszélgetnünk többet.

2012. dec. 5. 21:52
 24/90 anonim ***** válasza:
47%

Ne akarom kétségbe vonni a szavaidat, én versenyeztem hagyományosan képzett kutyával, majd átmentünk tükör képzésre, mert a kutyát akkor már annyira flusztrálta a versenyekkel járó fegyelmező munka, hogy az egészségét féltettem és a versenyteljesítményben sem mutatta 100%-on ami benne van.

A tanfolyamok segítettek lazítani a kutyán, kevesebb fegyelemmel is elértem amit akartam. Igen, az elején romlott a fegyelmező munka, de azt is vissza tudtuk szintre hozni. Őv-ben is nagyon jó oktatókhoz kerültünk (mellesleg részt vettek a VB-s kutyák felkészítésben is), ott is újra építettünk mindent.

Ha azt veszed, hogy mennyi családi kutya van és hányan akarnak versenyszintű munkát a kutyájukkal akkor egyértelműen a tükör iskoláké a jövő.

2012. dec. 5. 21:55
 25/90 anonim ***** válasza:
39%

Boccs akumi de mait írtál az egy hülyeség. Ha nem vagyok olyan szinten akkor nem olcsóbban nyújtok egy szar szolgáltatást hanem nem nyúlok a kutyához.

Amit írtál arról az alábbi vicc jut eszembe:

- Professzor úr mennyiért csinálja meg a vakbélműtétemet?

- 200 000.- Ft

- és az asszisztense?

- ő 150 000.-

- és a rezidens?

- ő 100 000, de ha megkeresi a takarítónőmet ő 20 000.- Ft-ért is megoperálja magát.

2012. dec. 5. 21:58
 26/90 anonim ***** válasza:
30%

Kedves akumi! Gusztustalan és undotító Te vagy az idióta gondolkodásmódoddal és a büdös nagy pofáddal!

"úgy csinál, mintha ő sz*rta volna a spanyol viaszt. "

Most magadról beszélsz? Hónapok óta figyelem a hozzászólásaidat és nekem ez jön le belőle!

Mit érdekel téged, hogy ki mennyiért dolgozik?! Én a Te általad sztárolt idióta bagázshoz akkor se viném a kutyámat, ha ők fizetnének érte nekem! Csak elrontani tudnák, láttam mit művelnek. Dilettáns banda. Erről ennyit.

2012. dec. 5. 22:01
 27/90 anonim ***** válasza:
69%

Nem, akkor nem vállalok el olyat, amihez nem értek, és ha mégis olyannal jönnek hozzám, akkor azt mondom, hogy bocs, ehhez én kicsi vagyok, keressétek XY-t, az átirányítás meg ingyen volt. De saját tapasztalatból elmondom, miről beszélek konkrétan.

Egy ideje elkezdtem problémás kutyákkal foglalkozni, mert úgy érzem, a tudásom van már olyan szinten, amit érdemes átadni (és hálisten a visszajelzések is igazolnak), a piachoz képest minimális pénzért. Azért kezdtem olcsón, mert ugyan azt tudtam, hogy ha a kutya hozzám kerül, akkor helyreteszem, de például abban nem vagyok még rutinos, hogy az információkat hogyan a leghatékonyabb átadni, ezt még ki kell tapasztalnom, magyarul előreláthatólag több alkalomra lesz szükség, mint azoknál, akik ugyan elkérnek óránként tízezret, viszont két óra alatt megmondják a frankót úgy, hogy meg is érted meg be is gyakoroltad. Egy csomó dolgon nekem otthon gondolkodnom kell, összerakni a képet, és majd másnap jövök rá a megoldásra, nem ott helyben reflexből. Ezért nem kérek annyit, mert bár a problémát biztosan megoldjuk, több időbe telik, mint egy rutinosabbnál. Szerintem így korrekt.

2012. dec. 5. 22:03
 28/90 anonim ***** válasza:
69%
Na már meg is mutatják a fanatikusok, hogy miről beszéltem, és miért nem szeretem őket xD
2012. dec. 5. 22:04
 29/90 anonim ***** válasza:
Amúgy meg nem sztárolok senkit, talán Cesar Millant kivéve; ha tőle tanulhatnék, azért kezet-lábat csókolhatnék bárkinek.
2012. dec. 5. 22:04
 30/90 anonim ***** válasza:
67%

Nem tudom hova járhattál, így erre csak azt tudom írni hogy nem csak végletek vannak ám mint ahogyan itt sokan gondolják 1. tüköriskola 2. "hagyományos képzés" és pont, semmi több. Nos hát nagyon nem így van.

És abban igazad van hogy nagyobb jövője lehet a hobbikutyásoknak, viszont a válaszodból ítélve szerintem nem értetted meg az írásom lényegét: nem arra próbáltam utalni hogy most minek van nagy jövője, hanem arra hogy mihez kell a nagyobb szaktudás. És mivel a tükrösöknél jelenleg még nincs meg ez a szaktudás, ezért egyáltalán nem tartom őket a legjobbaknak.

A másik dolog, hogy nem hiszem ha mondjuk Marika néni kimenne fifikutyával öv-ni, akkor a vb-s segédekkel csinálnátok a kutya öv-jét. Innentől kezdve meg kár ezt a témát feszegetni. Az én kutyámat is csinálta már nem egyszer vb-s segéd mert kíváncsi voltam rá mit tanácsolna még az öv-höz. Ha meg tudod fizetni akárkit el lehet hívni 1-1 segédelésre, szemináriumra de ettől még ezek az emberek nem lesznek tükrös oktató.

2012. dec. 5. 22:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!