Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kinek mi a véleménye a tükör...

Kinek mi a véleménye a tükör módszerről?

Figyelt kérdés

Sokat olvastam róla és nézegettem a neten is tükör módszeres tanítást és foglalkozást és arra lennék kíváncsi , hogy ki mit gondol erről, mik a tapasztalatai.

A válaszokat előre is köszönöm.!

2012. dec. 4. 18:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/90 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jó módszer csak hajlamosak az emberek túlmisztifikálni és csodaszernek képzelni. Azon kívül rettentően drága. Én nem járnék oda, nekem annyira nem szimpatikus, ráadásul nem látom benne a versenyszellemet, inkább csak hogy neveljünk egy normális caládi kutyát. Bár ez utóbbi pusztán csak az én egyedi igényem.
2012. dec. 4. 19:17
 2/90 anonim ***** válasza:
100%
Bepötyögtem egy tök hosszú választ, de kilépett a gépem:S Szóval csak dióhéjban ismétlem meg: én nagyon problémás kutyával mentem hozzájuk, aki még most sem egyszerű eset, de már tudom kezelni. A kutyák 95 %-ánál középfok elvégzése után megszűnnek a komolyabb problémák. Nekem nagyon tetszik a hozzáállásuk, így most járok hozzájuk megfigyelőnek, illetve a kutyusaimmal klubfoglalkozásra, hamarosan pedig szeretném elvégezni a kiképzésvezetőit. Ha még van kérdésed, írj privit!
2012. dec. 4. 19:23
 3/90 anonim ***** válasza:
81%
Én a módszert nagyon szeretem. Ráadásul eszméletlen mennyiségű tudást, tapasztalatot és kutatási eredményeket halomoztak fel a módszer megalkotói, ráadásul folyamatosan és dinamikusan fejlődik. Az tény, hogy mindezt meg is kell fizeni, de én nem tartom soknak az áraikat. Semmire se jó, szakmailag nulla OKJ-s képzések kerülnek ennek a többszörösébe. Emellett viszont mivel ezt is emberek csinálják, így az emberi tényező is jelen van. Nem mindenkinek szimpatikus minden oktató. Nekem is vannak rossz tapasztalataim konkrét oktatókkal, de ez nem a módszer miatt van. :)
2012. dec. 4. 20:19
 4/90 anonim ***** válasza:
88%
Attól függ, hogy milyen céljaid vannak a kutyával. ha csak simán egy normálisan kezelhető családi kutyát szeretnél, akkor esetleg jó lehet. ha határozott elképzelésed van, pl. sport, akkor olyan sulit keress, ahol ennek megfelelően épitik a kiskutyát. Mondjuk én nagyon drágának tartom, de mindenki annyit fizet, és azért ami neki megéri.
2012. dec. 4. 20:29
 5/90 anonim ***** válasza:
88%
A módszer maga jó, minimum ad egy elég jó alapot, ami alapján lehet fogalmad a kutyák működéséről, csak sajnos sok tükörmódszeres kiképző amúgy egyáltalán nem ért a kutyákhoz, amellett pofátlanul sok pénzt is kérnek érte. Problémás kutyával nagyon lutri, mert vagy jó embert fogsz ki, és bejön, vagy nem, akkor viszont nettó lehúzás. Legalábbis én egyre inkább ezt tapasztalom, első kézből hallok néha olyanokat, hogy nem tudom, sírjak-e vagy nevessek. Persze tagadhatatlan, hogy sok embernek meg tök jól működik, szóval nem lebeszélni akarlak, csak szólok, hogy azért tartsd nyitva a szemed.
2012. dec. 4. 20:45
 6/90 anonim ***** válasza:
100%
Ez minden kutyaiskolára igaz, hogy van akinek bejön és van akinek nem. Olyat is tudok, ahonnan általában menekülnek az emberek, de mégis van egy olyan "kemény mag" ami viszonylag stabilan kitart.
2012. dec. 4. 20:48
 7/90 anonim ***** válasza:
77%
Nekem sokkal szimpatikusabb, mint a régi poroszos kiképző módszer. Mi elsőnek olyan büntetős-keménykedős suliban voltunk, ahol fojtót akartak tenni a tök szelíd kutyára is, na onnan egy foglalkozás után eljöttünk. Nekem a tükör módszer sokkal emberibb, nem olyan brutál keményen korrigál, szóval nekem szimpatikusabb.
2012. dec. 4. 21:20
 8/90 anonim ***** válasza:
100%
21:20 nem csak a két véglet létezik...
2012. dec. 4. 22:50
 9/90 anonim ***** válasza:
100%
22:50: persze, biztos, csak én az első rossz élmény után már tudatosan kerestem valami másféle módszert...
2012. dec. 5. 08:05
 10/90 anonim ***** válasza:
93%

Én sosem akartam kutyasuliba járni, mert nagyon nem tetszenek azok a kutyák, akik teljesen követő üzemmódban élik az életüket, nincs önálló döntésük. Aztán a második kutyám kifogott rajtam, elmérgesedett a viszonyunk, kezelhetetlenné vált a helyzet. Támadott gyakorlatilag mindenre, ami mozog.

A legtöbb kutyasuliban nekem az sem tetszett, hogy pórázon zajlik a képzés, de nekem nem az volt a nehézség, hogy pórázon vezessem, ültessem, fektessem a kutyát, hanem szerettem volna biztos lenni abban, hogy póráz nélkül is tudom irányítani.

Így kerültünk Tükör iskolába. Ahhoz képest, hogy sose akartam kutyasuliba járni, megcsináltuk az alap és a középfokot, felkészültünk egy engedelmes 3-as vizsgára is, és elvégeztem a kiképzésvezetőit, meg kb. az összes szemináriumot.

Nekem a tükör módszer pontosan azt adta, amit én elvárok egy kutyaiskolától. Lett egy olyan kutyám, akiben maximálisan megbízhatok, és ha más kutya kerül hozzám (ideiglenesezem, meg mások kutyáira is szoktam vigyázni) akkor két-három nap alatt teljesen kezelhető, élhető a viszonyunk függetlenül attól, hogy milyen az illető kutya múltja.

Talán komoly sport kutyázást tanulni nem alkalmas, de arra, hogy legyen egy olyan városi kutyád, aki miatt semmilyen helyzetben nem kell szégyenkezned, tud kommunikálni kutyákkal és emberekkel egyaránt, arra tökéletes.

2012. dec. 5. 11:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!