Kinek mi a véleménye a tükör módszerről?
Sokat olvastam róla és nézegettem a neten is tükör módszeres tanítást és foglalkozást és arra lennék kíváncsi , hogy ki mit gondol erről, mik a tapasztalatai.
A válaszokat előre is köszönöm.!
Én sosem akartam kutyasuliba járni, mert nagyon nem tetszenek azok a kutyák, akik teljesen követő üzemmódban élik az életüket, nincs önálló döntésük. Aztán a második kutyám kifogott rajtam, elmérgesedett a viszonyunk, kezelhetetlenné vált a helyzet. Támadott gyakorlatilag mindenre, ami mozog.
A legtöbb kutyasuliban nekem az sem tetszett, hogy pórázon zajlik a képzés, de nekem nem az volt a nehézség, hogy pórázon vezessem, ültessem, fektessem a kutyát, hanem szerettem volna biztos lenni abban, hogy póráz nélkül is tudom irányítani.
Így kerültünk Tükör iskolába. Ahhoz képest, hogy sose akartam kutyasuliba járni, megcsináltuk az alap és a középfokot, felkészültünk egy engedelmes 3-as vizsgára is, és elvégeztem a kiképzésvezetőit, meg kb. az összes szemináriumot.
Nekem a tükör módszer pontosan azt adta, amit én elvárok egy kutyaiskolától. Lett egy olyan kutyám, akiben maximálisan megbízhatok, és ha más kutya kerül hozzám (ideiglenesezem, meg mások kutyáira is szoktam vigyázni) akkor két-három nap alatt teljesen kezelhető, élhető a viszonyunk függetlenül attól, hogy milyen az illető kutya múltja.
Talán komoly sport kutyázást tanulni nem alkalmas, de arra, hogy legyen egy olyan városi kutyád, aki miatt semmilyen helyzetben nem kell szégyenkezned, tud kommunikálni kutyákkal és emberekkel egyaránt, arra tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!