Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kinek mi a véleménye a tükör...

Kinek mi a véleménye a tükör módszerről?

Figyelt kérdés

Sokat olvastam róla és nézegettem a neten is tükör módszeres tanítást és foglalkozást és arra lennék kíváncsi , hogy ki mit gondol erről, mik a tapasztalatai.

A válaszokat előre is köszönöm.!

2012. dec. 4. 18:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/90 anonim ***** válasza:
És nem kaptál semmilyen tanácsot arra vonatkozóan, hogy hogyan fogja elfogadni a kaját az utcán, meg mit tehetsz, hogy meggyorsítsd a dolgot?
2012. dec. 6. 12:56
 52/90 anonim ***** válasza:
0%

De hát akkor ezért mondták!!!...

A technikát a kezedbe adták, a feladatod az lett volna - gondolom én ennyiből -, hogy általánosíts.

Ezt jóval egyszerűbb a kutyasulin kívül megtenni, ott nincs annyi ember...

Az én agresszív kutyámnál is eljött az a pont, amikor már minden terápiás kutyával jól elvolt, és egyszerűen nem volt hová tovább lépni, mert azokat már egyáltalán nem bántotta.

Ekkor mondták, hogy oké, akkor jöhet az alapfok.

Ott meg már ugye nem terápiás kutyák vannak, és ott is általánosítanunk kellett még a szabályokat, aztán elég magabiztos lettem, hogy séták alkalmával is általánosítani tudjak, oktatói segítség nélkül, és így tovább.

Népszigeten van Mariann, konkrétan nem hiszem el, hogy bármikor bárkinek hülyeséget mondana.

(Mondjuk aláírom, néha kicsit élesnek tűnhet a stílusa, de ha ő nem jött be, érdemes még próbálkozni Őrmezőn Áginál. És egyáltalán nem pénzlesők, egy terápiás foglalkozás ára 5.000 forint szokott lenni, ha megnézed, hogy hány kutya és gazda lehet a pályán, ez nagyon nem sok... De velem mindig is nagyon rugalmasak voltak, részletre is lehet fizetni, sőt olyan is van, hogy ha kivitelezhető, több terápiázandó kutya van a pályán, és így olcsóbb az óra - ha van rá igény...)

(Egyébként most reformálják a rendszert, hogy olcsóbbá tudják tenni az egészet.)

2012. dec. 6. 13:19
 53/90 anonim ***** válasza:
0%
(Inkább pont, hogy nem volt pénzéhes, mert lehúzhatott volna többel is, ha elp.csöltök ott a terápián, ami feleannyit sem ért volna... - engem is lehúzhattak volna, de amikor látták, hogy nincs tovább, akkor nem kellett több alkalomra mennem.)
2012. dec. 6. 13:20
 54/90 anonim ***** válasza:
83%

Én ugy veszem észre, hogy itt ennek a csodaszónoknak fogalma sincs sem a versenykutyákról, sem a szolgálati kutyákról. Egyet hajt mint a pereces. jó oké, a tüköriskola a legszuperebb dolog a világon, te viszont fogadd el, hogy arra alkalmas, hogy a kis családok normálisan megtanuljanak együtt élni a kedvencükkel. (mellesleg megjegyzem igen sok volt diákotok jön át a hagyományos iskolánkba, mert gondok vannak a behivással)

a szolgálati, illetve a versenykutyákat teljesen más ösztönszinten kell tartani, mint egy családi kedvencet. és nagyon meg fogsz lepődni, de az utóbb emlitett kutyák engedelmes képzésénél igen sok a jutalmazás. és a kutyák alig várják, hogy mehessenek dolgozni.

2012. dec. 6. 14:08
 55/90 anonim ***** válasza:
100%

több mint 100 km-re lakok a fővárostól, így nem fogok kimenni kérdezősködni, de nagyon kíváncsian várom a neveket.

Nem a sportkutyázás a kutyázás csúcsa, de nagyobb tapasztalat és tudás kell az ilyen kutyák képzéséhez mint egy családi kutyáéhoz.

Vannak olyan kutyák is mint amit leírtál, de azért nem ez a jellemző. Itt a pályamunka a legmeghatározóbb szempont. Egy példa: a kutyának bátorságpróbán a segéddel szemben teljes magabiztosságot kell mutatnia, és újabb képzési módszereknél már kis kortól belenevelik a kutyába hogy dominálja le a segédet öv alatt(nyilván nem úgy hogy megdugatják a kutyával a segéd lábát). Na most ez a viselkedés kiütközhet más kutyákkal szemben is, de a fontosabb szempont az hogy a pályán teljesítsen a kutya így a többi kutyával szembeni viselkedésének fontossága háttérbe szorul. Valamint az még nagyon fontos, hogy a kutya a gazdájával szeressen játszani, dolgozni és nem az hogy a többi kutyával szaladgáljon önfeledten. ÉS azt az időt amit arra fordítana hogy rendberakja a kutya viselkedését, más számára fontosabb dologra fordítja a gazdája (pl a jó pozíció megerősítésére, korrigálására) De mondom, azért nem ez a jellemző a többségnél mint amit te írtál.

Nálam nincs ilyen probléma mert kis korától kezdve szocializálva volt a kutyám, így erre nem nagy hangsúlyt kellett fektetnem, talán kétszer próbálkozott azzal hogy piszkálta egy másik kutyát de mindig megtiltottam neki így ma már nem csinálja.

2012. dec. 6. 14:09
 56/90 anonim ***** válasza:
100%
#54-el teljesen egyet értek (kivéve a behívásos dologgal, mert arról nem tudok semmit).
2012. dec. 6. 14:11
 57/90 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként Suszter Feri is igen gyakori vendég tükör iskolákon, és úgy tudom ő vitte be a rendőrségre a klikkert is.

Akiről én tudom,hogy IPO-ban versenyzik, az Arató Peti. Korom Gábor is egyébként régen munkakutyázott, elég sok versenyt is nyert, bár ez még a tükörsuli alapítás előtt volt, és nem véletlenül fordított hátat a sport kutyázásnak.

2012. dec. 6. 15:58
 58/90 anonim ***** válasza:
78%

Igen én is így tudom, és Móricz Mátyás is szokott segíteni ott. De ettől még nem lettek tükörsulisok...

2012. dec. 6. 16:23
 59/90 anonim ***** válasza:
100%

13:19 (gondolom te voltál az aki a többi hosszú választ is írta) Komolyan nem veszed észre magad, hogy milyen gáz a fanatikusságod? Nem a tükörsulival van a baj, hanem hogy szerinted (meg mások szerint) az a világ csúcsa, a tökéletesség, a megoldás a világ bajára, és az ottani emberek mindenkinél jobbak, és sosem tévednek, és a kutyák nevelésében semmi más nem vezethet eredményre. Most komolyan normális így gondolkozni? Nehogymár senkinek se lehessen normális kutyája meg normális kapcsolata vele, csak a tüköriskolás elitnek... Ha másra nem, legalább arra gondolj már, hogy pökhendiségeddel és erőszakosságoddal csak elriasztod az embereket nagy szerelmedtől, a tüköriskolától...

"És NEM, nem fogom tiszteletben tartani, hogy valaki érthetetlen módon ragaszkodik az elképzeléseihez, és nem lát a szemétől." HAHA és ez saját magadra nem vonatkozik?? Ja bocs, tényleg nem, mert neked igazad van, nem úgy mint másnak...

"míg a nem tükörrel képzett kutyák csak pórázon működnek és szájkosárban vannak" Komolyan nem zavar, hogy így lealázod az embereket? Nem is tudom hogy maradhattak életben és vidáman kutyák mielőtt a tüköriskolát feltalálták volna!

11:35 Miért szerinted mi a kutyázás csúcsa? Hogy Fifikét a tüköriskolában megtanítják hogy ne morogjon a nagymamára evés közben? Ez olyan mintha az olpimpikonokat néznéd le, mert te minden nap lefutsz 5 km-t és az sokkal nagyobb szám. A versenykutyákkal azért kell máshogy bánni mert másmilyen a jellemük, a fajtájukból (legtöbbben nem kemény versenykutát vesznek versenyre szelektált alomból családi kutyának, akkor meg minek összehasonlítani?), neveltetésükből, feladatukból adódóan. Az ember nem kaphat meg mindent. Vannak dolgok amikben kompromisszumort kell kötni. Nem lehet 100% tökéletes családi kedvenced és vb nyertes szuperkutyád is. Nem lehet az, hogy hiperszuper kemény terroroista elfogó kutya (tudom, nem sportkutya, de itt most a különbözőség a családikutyáktól a lényeg), miután elfogta a napi adagját, kiszalad a parkba póráz nélkül és édesdeden játszik minden kutyával és kisgyerekkel.. Ezt el kell fogadni. Aki ilyen kutyát akar az tudja és vállalja. Ezeknek a kutyáknak az élete a versenyzés, rá vannak kattanva, egy teljesen más lelkiállapotban vannak. Arra vannak tréningezve, hogy csak a gazdára figyeljenek és szenveélyesen dolgozzanak. Arról nem is beszélve, hogy sokan fajtájukból adódóan egygazdásak, és/vagy nem túlzottan vágynak mások társaságára amúgy sem. Fegyvert sem lóbálhatsz a kezedben az utcán hiába van engedélyed meg tudod tökéletesen kezelni.

Nem igaz, hogy nem tudtok szépen ellenni a saját kis módszereitekkel anélkül, hogy istánkirálynak kellene kikiáltani és mindenki mást módszerét lenézni...

2012. dec. 6. 16:38
 60/90 anonim ***** válasza:
100%
Azért hadd védjem meg egy kicsit a tükrösöket Igaz vannak ilyen fanatisták, mint az itt írogató illető, de szerintem nem ők vannak többségben, csak ők tűnnek ki inkább. A tükörsuli ahova járok, ott sem ilyenek az oktatók vagy a gazdik. Az ilyen gondolkodásmód valóban nem sok jóra vall, és ezzel egy normális szemléletű ember tisztában van. Azzal is tisztában kell lenni, hogy sokaknak baromi jól működik a kutyája tükörsuli- vagy bármilyen suli nélkül is, és nem kell egyből a tanfolyamot rátukmálni, na meg az ilyen szintű fanatizmus tényleg inkább csak ellenérzést szül.
2012. dec. 6. 16:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!