Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kinek mi a véleménye a tükör...

Kinek mi a véleménye a tükör módszerről?

Figyelt kérdés

Sokat olvastam róla és nézegettem a neten is tükör módszeres tanítást és foglalkozást és arra lennék kíváncsi , hogy ki mit gondol erről, mik a tapasztalatai.

A válaszokat előre is köszönöm.!

2012. dec. 4. 18:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/90 anonim ***** válasza:
64%
# 59, úgy látom, hogy a tükör módszer általános leszólása odáig szelidült, hogy "alapvetően jó, csak nem VB győztes sport kutyáknak való". Holott a kérdező nem is mondta, hogy ez lenne a célja. Mint ahogy a többi hasonló kérdésnél sem, de mindig megjelennek azok, akik szerint a hagyományos módszer jobb. Csak azt felejtjük el mindig a nagy vitatkozásban, hogy az aktívan versenyző sportkutyások a teljes kutyás társadalom fél százalékát ha kiteszik. De ezek szerint a lenézett maradék 99,5%-nak megfelel a lenézett tükör módszer is. Jönnek a vagdalkozások, hogy nem tudnak mit kezdeni a viselkedés problémás kutyákkal, a nem kajás kutyákkal, az ilyen kutyákkal meg az olyan kutyákkal, hogy nincs mögötte se tapasztalat se szakmai tudás. Mindre volt példa az előző hozzászólásokban. Csodálkoztok, ha lesznek a másik oldalról olyanok, akik ezekre a kijelentésekre ráugranak és megpróbálják megvédeni a mundér becsületét? Ezek általában nem az érintett szakemberek akiknek a munkáját megkérdőjelezitek, hanem egyszerű, elégedett gazdik, akik esetleg már egy-két hagyományos kutyaiskolán is túl vannak és a tükör módszerben találták meg amit kerestek. Akik valóban kompetensek lennének a védekezésben, azok szerintem idáig nem alacsonyodnak le. Van elég dolguk, kapnak elég visszajelzést a való életben ahhoz, hogy tudják merre kell még fejlődniük, mit csinálnak rosszul és mit jól, szóval nem fognak idejönni és online vitatkozni a semmiről.
2012. dec. 6. 17:03
 62/90 anonim ***** válasza:
82%
Ti vagytok akik vagdalkoztok, én alig írtam pár választ és mindegyikben azt írtam, hogy a tüköriskolával semmi baj, a baj a fanatikusokkal van, és azzal aki azt hiszi hogy azon kívül más nem működik. És noha én említettem először a sportkutyázást, azt egy szóval sem mondtam, hogy a hagyományos kiképzés alkalmazom, csak azt, hogy a tükörmódszer nem mindenható. A szakértők meg azért nem jönnek ide, mert (REMÉLHETŐLEG) ők képesek elfogadni, hogy nem csak tüköriskola létezik és, hogy ők sem tökéletesek.
2012. dec. 6. 17:09
 63/90 anonim ***** válasza:
69%
"Csodálkoztok, ha lesznek a másik oldalról olyanok, akik ezekre a kijelentésekre ráugranak és megpróbálják megvédeni a mundér becsületét?" Igen csodálkozunk, ugyanis normális ember képes felfogni, hogy ha valakinek nem jön be az iskola az nem valami hatalmas sértés és tévedés ami miatt védeni kell a becsületet, csupán az élet velejárója, semmi sem lehet mindenkinek jó.
2012. dec. 6. 17:11
 64/90 anonim ***** válasza:
65%
Érdekes, én is mindig azt mondom, hogy egyénfüggő, hogy kinek mi jön be. Ez valóban nem sértés. De itt ti kezdtétek konkrétan a tükör módszert szapulni, ami már túlmegy azon, hogy kinek milyen az ízlése.
2012. dec. 6. 17:39
 65/90 anonim ***** válasza:
85%
ez nem igaz, mert senki nem kezdte el szapulni. csak a kedves kommentelő már rá akarta huzni mindenre. Nem tudom idézni pontosan, de ő szólta le a sportkutyákat, hogy huznak a pályán kivül, illetve miért nem játszanak más kutyákkal. csak azért mert ők mások. Ki van vetitve, hogy hű, mert a szolgálati kutyáknál már tükörmódszer van. hát el kell, hogy keseritselek. A szolgálati kutyákat már sokkal régebben igen sok pozitiv megerősitéssel képezték, mint ahogy a tüköriskola létre jött volna. Mert az a kutya akit kényszerrel akarnak megtanitani keresni, az sosem lesz jó keresőkutya. ennek a játék az alapja. és miért játszana más kutyákkal? Neki a gazdája a legfontosabb, és a gazdának pedig ő, hiszen az életét bizza rá. A versenyzők sem kényszerrel tanitanak, hisz a legfontosabb, hogy a kutya jó kedvvel, és vidáman dolgozzon együtt a gazdájával. néztél már biztosan videokat versenyekről. Akkor azt is láttad, hogy mindegyik kutyának égnek áll a farka, és csóválja. Mert élvezik. Fogadd el, amit már százszor leirtunk. A tüköriskola nagyon jó segitség lehet a családi kutyák megneveléséhez. De nem minden helyzetben, és nem mindenkinél működik. mellesleg megjegyzem, ha az emberek több időt forditanának arra, hogy megismerjék a kutyáikat, tudják a reakciókat, és utánanéznek, hogyan tudják az esetleges hibákat orvosolni, valamint ha nem ugy választanak társat, hogy ilyen kell, mert tetszik, akkor sokkal kevesebb problémás kutya, és hozzánemértő gazda lenne.
2012. dec. 6. 18:04
 66/90 anonim ***** válasza:
0%

basszus na most tényleg nincs időm válaszolni, de ha hazajöttem, még írok pár sort...

köszi 85%-os, hogy írsz, megnyugtató, hogy van, aki érti is amit írok, nem csak elolvassa.

2012. dec. 6. 20:19
 67/90 anonim ***** válasza:
100%

"A szolgálati kutyákat már sokkal régebben igen sok pozitiv megerősitéssel képezték, mint ahogy a tüköriskola létre jött volna. "

Rendben. Nekem ebből megint az jön le, hogy a tükör módszer és a pozitív megerősítéses tanítás közé egyenlőség jelet tesztek. A tükör módszer nem egyenlő a pozitív megerősítéses tanítással! Ez egy része, nem ők találták ki, de ők is alkalmazzák. A tükör módszer ennél lényegesen több, és összetettebb. Ha azt mondjuk, hogy valaki a tükör módszer szellemében tanítja/neveli a kutyáját, akkor az nem csak annyit jelent, hogy pozitív megerősítéssel tanítja. Ez valóban igaz sok más iskolára is. Én is egy olyan kutyaiskolában kezdtem, ahol pozitív megerősítéssel tanította az egyszem oktató a kutyákat, mégsem mentünk vele semmire sőt, kifejezetten ártalmas volt. A kutya teljesen elveszítette a lelkesedést. Ráadásul a viselkedés problémákat egyáltalán nem kezelték. Meg se próbálták. Ennek ellenére továbbra is járnak oda kutyások és igaz, hogy viszonylag szűk csoport a hosszú távon kitartó kemény mag, de azért mégis vannak akiknek ez bejött és teszik. Viszont ha nekem nem jött be, akkor nem jönne be a hagyományos fojtó nyakörves fenék lenyomós iskola sem. Mivel én nem vagyok az a katonás alkat, ezért nem tudok azonosulni azzal a módszerrel. Ennek ellenére szájtátva figyelem a munkakutyás bemutatókat is, lenyűgöz amit ki tudnak hozni magukból, de nem vágyom rá. Sokkal inkább vágyom a kötetlen, laza, öröm-kutyázásra, amit a póráz nélküli csoportos kutyabemutatókon látni. Amire egy munkakutyás bemutató megnézése után azt mondanánk, hogy a munkakutyákhoz képest fegyelmezetlen és rendezetlen.

2012. dec. 6. 22:26
 68/90 anonim ***** válasza:
56%
akkor rosszul fogalmaztam. Más szemlélet. De ez már megtalálható volt már régebben is a szolgálatisoknál. De akkor is azt mondom, teljesen felesleges ezen vitatkozni. van akinek nem jön be, van akinek igen. Én nem fogok megsértődni azon, és kiborulni, ha neked nem tetszik az ami nekem. És forditva. Én sportolni szeretnék, a másik segitséget kér, a harmadik unatkozik. Mindenki oda megy ahova akar. Mondjuk ezeket a nagy árbeli különbségeket nem értem, és ha már ilyen komoly ez a dolog, akkor miért nem ad hivatalos MEOE által elismert vizsgát ?. Nyilván ma már a sima kutyasulizásból nem lehet megélni, minden tiszteletem azoké, akik kitalálták ezt a jó pénzszerzési módot.
2012. dec. 7. 06:46
 69/90 anonim ***** válasza:
Évekig reménykedtem, meg matekoztam, de sajnos megélni ebből sem lehet:( oktatóként semmiképpen, de suli tulajdonosként se nagyon, mert iszonyatosan nagy a befektetés, és borzasztó drágák az eszközök. A tanfolyamokból származó bevétel nagy részét elviszi a klub, mert az viszont már nagyon olcsó, mert olyan a rendszer, hogy a klubosokat támogatja, mert ugye onnan jön a szakmai fejlődés. Azt meg hadd ne magyaráztam el, hogy mennyibe kerül egy ŐV kar, meg egy agility akadály. Ha ebből meg lehetne élni, èn lennék az első aki vidékre költözik sulit nyitni.
2012. dec. 7. 07:40
 70/90 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, sok érdekességet olvastam, látszik, hogy a vélemények megoszlanak. Alapvetően tehát annyi gond van vele, hogy nem versenykutyák képzésére való módszer és hogy drága.
2012. dec. 7. 21:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!