Kinek mi a véleménye a tükör módszerről?
Sokat olvastam róla és nézegettem a neten is tükör módszeres tanítást és foglalkozást és arra lennék kíváncsi , hogy ki mit gondol erről, mik a tapasztalatai.
A válaszokat előre is köszönöm.!
basszus na most tényleg nincs időm válaszolni, de ha hazajöttem, még írok pár sort...
köszi 85%-os, hogy írsz, megnyugtató, hogy van, aki érti is amit írok, nem csak elolvassa.
"A szolgálati kutyákat már sokkal régebben igen sok pozitiv megerősitéssel képezték, mint ahogy a tüköriskola létre jött volna. "
Rendben. Nekem ebből megint az jön le, hogy a tükör módszer és a pozitív megerősítéses tanítás közé egyenlőség jelet tesztek. A tükör módszer nem egyenlő a pozitív megerősítéses tanítással! Ez egy része, nem ők találták ki, de ők is alkalmazzák. A tükör módszer ennél lényegesen több, és összetettebb. Ha azt mondjuk, hogy valaki a tükör módszer szellemében tanítja/neveli a kutyáját, akkor az nem csak annyit jelent, hogy pozitív megerősítéssel tanítja. Ez valóban igaz sok más iskolára is. Én is egy olyan kutyaiskolában kezdtem, ahol pozitív megerősítéssel tanította az egyszem oktató a kutyákat, mégsem mentünk vele semmire sőt, kifejezetten ártalmas volt. A kutya teljesen elveszítette a lelkesedést. Ráadásul a viselkedés problémákat egyáltalán nem kezelték. Meg se próbálták. Ennek ellenére továbbra is járnak oda kutyások és igaz, hogy viszonylag szűk csoport a hosszú távon kitartó kemény mag, de azért mégis vannak akiknek ez bejött és teszik. Viszont ha nekem nem jött be, akkor nem jönne be a hagyományos fojtó nyakörves fenék lenyomós iskola sem. Mivel én nem vagyok az a katonás alkat, ezért nem tudok azonosulni azzal a módszerrel. Ennek ellenére szájtátva figyelem a munkakutyás bemutatókat is, lenyűgöz amit ki tudnak hozni magukból, de nem vágyom rá. Sokkal inkább vágyom a kötetlen, laza, öröm-kutyázásra, amit a póráz nélküli csoportos kutyabemutatókon látni. Amire egy munkakutyás bemutató megnézése után azt mondanánk, hogy a munkakutyákhoz képest fegyelmezetlen és rendezetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!