Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kik azok a szaporítók?

Kik azok a szaporítók?

Figyelt kérdés

Pl van egy osztálytársam. Vett egy beagle kölyök szuka kutyát. Szerette, aranyos volt stb. Aztán 1 évvel később vett mellé egy kan kutyát is, hogy majd legyenek kölykök. 2 alom lett neki már, kb 1-1,5 év alatt. Azt tervezi idén valamikor megint akar majd. Darabját eladja X ezer ft-ért.

Ő már szaporítónak számít?

2012. febr. 20. 21:48
 141/159 anonim ***** válasza:
59%
És? Onnan van és nem bántam meg. Ha neked nem kell tőlük kutya, az a te dolgod. Nem kényszerít rá senki, de te se erőltesd rám az akaratodat! Leírtam a tényeket, ez ellenkezik a te nagy elveiddel. Hogy merészel az én 8 éves kutyám egészséges lenni? Mit képzel magáról? Igaz?
2012. febr. 21. 16:50
 142/159 anonim ***** válasza:
21%

Mikor erőltettem rád az akaratomat? :D

Leírtam, hogy miért vagy ellenszenves nekem és valószínűleg másoknak is. Ennyi.

2012. febr. 21. 16:52
 143/159 anonim ***** válasza:
0%

Nem azzal van a gond, ha valaki vesz egy akár egészséges, akár beteg kutyát szaporítótól, ez önmagában semmit nem jelent. Azzal van a gond, hogy azzal, hogy ő fizetett a kutyáért hozzájárul ahhoz, hogy még több kutyát gyártson a szaporítója, így még több kutya kerüljön rossz körülmények közé, felelőtlen emberekhez, gyepikre, menhelyekre, utcára, stb. Akik úgymond a tenyésztők pártján állnak, azok pont ezt akarnák megszüntetni. És ez nem csak a tenyésztők kampány hadjárata, mint ahogy valaki ezt megjegyezte.

És persze, nem mindenkinek való tenyésztőtől származó kutya, hisz ahhoz -bár tudom, a szerződés nem sokat ér- mégis nagyobb felelősség kell, mint egy szaporítótól származó kutyához. Csupán azért, mert a tényleges tenyésztők csak az igazán felelősséggel rendelkező embereknek adnak el kölyköt. Én, szívem szerint akiben nincs meg a kellő figyelem és féltés az állatok és főleg a saját állatai iránt, annak nem is adnék oda se kutyát, se semmilyen más háziállatot. De persze ez sajnos nem így megy.

Csak azt akarom veled megértetni, hogy nekem sem tetszik, másoknak sem, akik féltik ezt a fajt, akik szánják a menhelyi kutyákat, ha valaki hozzájárul a faj, általában a kutyák még rosszabb körülményeihez, a menhelyek, gyepik utánpótlásához. És én nem tudom megérteni azt, hogy te ezeket a tényeket elvileg ismered, mégis inkább a szaporítók pártján állsz, őket véded és részesíted előnyben. Miért?

2012. febr. 21. 16:52
 144/159 anonim ***** válasza:
89%

"Hisz a felelősségteljes kutyások között jelenleg valóban ez a legnagyobb probléma, a mindent elözönlő és menhelyeket fenntartó szaporítók, és a tenyésztők olykor szép, olykor már kevésbé elfogadható munkássága."

Akiket én leírtam, azokat is leszaporítóztad, pedig egy tőlük származó kutya sincs menhelyen...

2012. febr. 21. 16:57
 145/159 anonim ***** válasza:
92%

Nem gyúrok a szeretetetekre!:)

Velem ne értess meg semmit, túl sokat láttam és tapasztaltam már! Egyik oldal sem fehér vagy fekete!

Ezzel részemről lezárva!

2012. febr. 21. 16:59
 146/159 anonim ***** válasza:
15%

Kedves Alexandra, ki volt az a tenyésztő, aki neked a panelbe bullmát adott el?

Jól megvizsgálta a körülményeket, ahol tartani akartad?

2012. febr. 21. 17:01
 147/159 anonim ***** válasza:
0%
Persze hogy nincs fehér és fekete, csak épp az ide kommentelők nagy százaléka a korából fakadó (vagy épp az azóta se kinőtt) naivság okán idealista.
2012. febr. 21. 17:04
 148/159 anonim ***** válasza:
100%
ma 17:01 tudod a bullmaci nem egy energikus fajta..és nem kell neki hatalmas kert..nem kell kivágni a kertbe és naponta egyszer ételt dobni elé..ő is mint minden kutya imád az ember közelében lenni..ha tetszik ha nem..és tudod M.o. legjobb tenyésztőjétől is simán kaphatnál bullmacit panelba..mert le lehet mozgatni..
2012. febr. 21. 17:12
 149/159 anonim ***** válasza:
100%
Egy kérdés: az jobb lenne ha ki lenne vágva a kertbe és láncon lenne,moslékot enne? ugye nem..addig nem szólhatsz semmit ameddig az a kutya le van mozgatva minőségi tápot eszik,és a gazdái imádják..
2012. febr. 21. 17:15
 150/159 anonim ***** válasza:
72%

Aki szaporítótól vesz kutyát, az csak tájékozatlan, és nem szemét menhelynövelő-segítő, hiszen neki fogalma nincs a dolgokról, különben nem is onnan vett volna...

Nem szidni kell őket, hanem felvilágosítani, hogy legközelebb ne ezt csinálja. Mert különben nem csoda, hogy megkapjuk, hogy szemét tenyésztőktől nem vesznek soha...

2012. febr. 21. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!