Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kik azok a szaporítók?

Kik azok a szaporítók?

Figyelt kérdés

Pl van egy osztálytársam. Vett egy beagle kölyök szuka kutyát. Szerette, aranyos volt stb. Aztán 1 évvel később vett mellé egy kan kutyát is, hogy majd legyenek kölykök. 2 alom lett neki már, kb 1-1,5 év alatt. Azt tervezi idén valamikor megint akar majd. Darabját eladja X ezer ft-ért.

Ő már szaporítónak számít?

2012. febr. 20. 21:48
 101/159 anonim ***** válasza:
100%
Netboard fórum, ahol ugyanez megy ami itt? Aki szólni mer az hazugnak van kikiáltva, mert hogy mer szembeszállni egy híres neves tenyésztővel? Mit képzel magáról? Szerinted kinek az oldalára állnának? A tenyésztő bevállalná a mulasztását vagy tagadna? Itt se vállalják még névtelenül sem, nemhogy nyilvánosan!
2012. febr. 21. 13:14
 102/159 anonim ***** válasza:
Pont ez az, hogy nem a menhelyi kutya a lutri, mert neki a gondozók már ismerik a természetét, és a körülmények ismeretében ajánlanak csak kutyát. Egy jó esetben 6 hetes kutya nagyon kétesélyes, mert ha nagyon meg akarnak tőle szabadulni, nem a rossz tulajdonságait fogják hirdetni. Nekem sincs ugyan menhelyi kutyám, de mindnek 2. gazdája vagyok, 3 pici gyerek mellé hoztunk lelkileg, fizikailag sérült kutyákat, és soha egy pillanatig nem féltem. A legkisebb gyerekem még járni sem tud, és rendszeresen befekszik a kutyák közé. Bármit csinálhat velük, nem bánják, ami jó, mert az egyik terápiás kutyának készül. Mindháromnál ideiglenes befogadásra készültünk, de kettő már biztos, hogy velünk marad, és a harmadikat is csak úgy adom ki, ha megbizonyosodtam arról, hogy jó helyre kerül, illetve, hogy már rendesen szocializálódott, és a képességei is megfelelően vannak fejlesztve. Lehet, hogy már holnapután, lehet, hogy csak 3 év múlva...
2012. febr. 21. 13:19
 103/159 anonim ***** válasza:

# 101

ha bizonyítékod van rá? a tények makacs dolgok és lehet, hogy páran (akik írnak) csúnyán fognak nézni rád, de hidd el mindig többen olvasnak, mint ahányan írnak, és ők meg fogják jegyezni...

2012. febr. 21. 13:26
 104/159 anonim ***** válasza:
28%
Nagyon nemes dolog, amit csinálsz! A családban egy menhelyi kutya van, 6 hónaposan hozták ki a menhelyről. A gazdája nyáron vedléskor fésülte (ott voltam éppen), szépen tűrte is a kutya, de amikor a gazdája megfogta a nyakörvét, hirtelen rátámadt, minden figyelmeztetés nélkül. Nagyon jól bánik a család a kutyával, sosem bántják, következetesen nevelik, de biztos volt valami a múltjában, amitől így viselkedett. Amúgy egy aranyos, középtermetű eb, de azóta tartok tőle.
2012. febr. 21. 13:29
 105/159 anonim ***** válasza:
100%
103. Tól nagy "hal" ahhoz, hogy...
2012. febr. 21. 13:31
 106/159 anonim ***** válasza:
100%
*Túl
2012. febr. 21. 13:31
 107/159 anonim ***** válasza:
Köszönöm, de én nem nemesnek, inkább természetesnek nevezném :) Sok minden lehet abban, ha egy kutya megkapja a gazdáját. Nem mondom, nekem is morgott már, és kapott a kezemnek, de minden esetben kiderült, hogy én voltam a hibás, akaratomon kívül olyat tettem vele, ami neki fájt. Ez még a legelején volt, azóta megtanult tűrni. Persze nem verjük és nem bántjuk soha, annyit kell tűrnie, ha egy kisgyerek véletlenül meghúzza a fülét, szőrét, stb. Ezt sem a végtelenségig, szűköléssel kell jeleznie, hogy neki ez kellemetlen. Iszonyatosan értelmes egy kutya, pedig a gyerekek mellett nem jut annyi időm rá, mint szeretném. És sajnálom, hogy eddig egy "gazdája" sem vette észre a sok jó tulajdonságát, mert a fogyatékossága miatt rögtön elhátrált tőle mindenki. És mindben sok jó van, csak nem hozták a várt hasznot anno...
2012. febr. 21. 13:43
 108/159 anonim ***** válasza:
38%

"Hogy minek minősül törvény szerint, az csak egy dolog, most nem ez a kérdés, másrészt meg bebizonyítani azt hogy a tenyésztő ölte meg, elég kemény dió. " Attól még állatkínzónak számít jogilag is, emberileg is."

Na menjünk ebbe bele. Miből gondolod hogy kínlódik az az állat? Elpusztul egyből, mintha leoltanák neki a villanyt. Egy ilyen miatt ha feljelentés lenne belőle, bűncselekmény hiányában olyan megszüntető határozatot fog kézhez kapni, mint a szél.

"Egy tenyésztő pedig nem tartozik az állatkínzók hosszú sorába, tehát végérvényesen, akiről beszélsz, szaporító."

Hagyd már a hülyeséget. Szaporító az, akinek nincs tenyésztési koncepciója azon kívül, hogy több legyen. Aki meg szelektál, az azért teszi hogy a fajta előbbre jusson. Annak van tenyésztési koncepciója.

"Az pedig, hogy nehéz rá bizonyítani ezt, nem sokat számít, a lényeg az, hogy megtette, kölyköket mészárolt le, talán még most is ezt teszi. Az ilyen nem ember."

Hanem mi?

Amúgy meg nem csak kölyköket, felnőtt kutyákat is.

2012. febr. 21. 14:12
 109/159 anonim ***** válasza:
Te tenyésztő vagy utolsó?
2012. febr. 21. 14:40
 110/159 anonim ***** válasza:
41%

Alexandra és a többiek!

A 108-as egy tenyésztő. Valóban az ilyeneket kell támogatni? Tényleg olyan egyértelmű, hogy kutyát csak tenyésztőtől? Nem ő az egyedüli, aki így áll hozzá a tenyésztéshez. Megöl 50-et, a maradék 20 pedig a csúcsra emeli.

2012. febr. 21. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!