Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kik azok a szaporítók?

Kik azok a szaporítók?

Figyelt kérdés

Pl van egy osztálytársam. Vett egy beagle kölyök szuka kutyát. Szerette, aranyos volt stb. Aztán 1 évvel később vett mellé egy kan kutyát is, hogy majd legyenek kölykök. 2 alom lett neki már, kb 1-1,5 év alatt. Azt tervezi idén valamikor megint akar majd. Darabját eladja X ezer ft-ért.

Ő már szaporítónak számít?

2012. febr. 20. 21:48
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/159 anonim ***** válasza:
60%

Nyugi, ennyire nem kell vádaskodni. Ez az egész pontozás olykor nagyon is fölösleges és hülyeség. Ha ez megnyugtat, én nem szoktam használni, nem ettől függ, ki milyen ember.

De én csak azt akartam mondani, ha a kutyád beteg volt és a tenyésztő nem segített, nem támogatott és nem vállalt felelősséget a kutyáért (már ha persze miatta volt beteg szerencsétlen kutya), akkor nem tenyésztő ő sem, csak szaporító.

2012. febr. 21. 11:54
 92/159 anonim ***** válasza:
100%
Hogy szűröd ki ezt, ha minden rendben lévőnek látszik, kiállítási eredmények sokasága, gyönyörű környezet, minden az etalon szerint? Sehogy!
2012. febr. 21. 11:56
 93/159 anonim ***** válasza:
79%
Vádaskodom? Miért? Mert egyesek annak örülnének, ha a kutyám már alulról szagolná az ibolyát, mert nincs törzskönyve? Baj, hogy egészséges? Ó, hogy mi van itt, kik írogatnak itt...
2012. febr. 21. 11:58
 94/159 anonim ***** válasza:
80%

40-es.

Amelyik kutyának tk-ve van az fajtatiszta, amelyiknek nincs, az fajtajellegű keveréknek minősül. Menhelyen nem adnak törzskönyvet a kutyákhoz, tehát nem fajtatiszták-még ha úgy néznek is ki, még ha az van is az adatlapjukra írva- hanem fajtajellegű keverékek.

2012. febr. 21. 12:34
 95/159 anonim ***** válasza:
62%
94 te most tényleg ezen fogsz lovagolni?
2012. febr. 21. 12:40
 96/159 anonim ***** válasza:
0%

# 90

az előbb még nyolc éves volt a kutya, akkor hogyhogy 9 évvel ezelőtt?

nem mondom, hogy 8 éve, de 6 éve már minimum megy a netboard fórum, és rengeteg más portál (akár maga a kiállítás), ahol nyilvánosságra lehet hozni a sérelmeidet, és szembesíteni vele az illetőt, hogy hogy elbánt veled meg a kutyáddal. ha igaz, és bizonyítható amit mondasz, még hitelrontásért vagy hasonlóért sem tud feljelenteni. viszont a jóhíre egy életre elúszhat.

2012. febr. 21. 12:59
 97/159 anonim ***** válasza:
100%
8 éves a mostani kutyám, amelyiknek nincs tk-ve és makk egészséges. 9 éve kezeltettem az előző kutyámat, amelyiket tenyésztőtől vettem. Tiszta már?
2012. febr. 21. 13:01
 98/159 anonim ***** válasza:
81%
Még mindig a 40 vagyok, megpróbálom másképp elmondani. Születik egy alomnyi fajtajellegű keverék kiskutya. 12-ből 10-et eladnak oltás, meg minden nélkül 50eFt-ért, a többi a nyakukon marad és megy egy menhelyre.Itt kivizsgálják, beoltják, és örökbe lehet fogadni jelképes összegért.... Naponta visznek be menhelyekre ilyen kutyákat, mert az a 10 vásárló ösztönzi őket arra, hogy folytassák, és melléktermékként így termelik a menhelyi kutyákat.Nekem hiába is reklámozzátok a szaporítókat, 3 olyan kutyám van, akiket ők "nyomorítottak" meg. Nem a tenyésztők oldalán vagyok, hanem a kutyákén. Nem a tk. számít, hanem egy-egy kutya sorsa. Ja, és mennyivel drasztikusabb az a halál egy kiskutyának, hogy éhen hal, mert nem jut neki csecs, mint az, hogy agyonverik, mert beteg, és nem tudják eladni? Nekem is volt kutyám, aki ellés után egy kölyköt mindig kilökött maga alól, bármit is csináltam. Ő tudta, hogy életképtelen, én meg feleslegesen küzdöttem az életéért, menthetetlen volt. Az ember érzelmi síkon is gondolkodik, a kutyák viszont ösztönlények, ami így lenne természetes. Nem az, hogy megcsászározom a kutyát....
2012. febr. 21. 13:01
 99/159 anonim ***** válasza:
100%
Értem, hogy mit írsz, csak azok nem fajtatiszta kutyák, és lelkileg szinte kivétel nélkül sérültek, gyerek mellé nem mertem volna bevállalni akkor egy ilyet, és most se mernék. Minden tiszteletem azoké, akik elvállaknak egy menhelyi kutyát!
2012. febr. 21. 13:06
 100/159 anonim ***** válasza:
100%
A szelektálásba nem mennék bele, gyakori a tenyésztőknél, akár bevallják, akár nem. "Jobb" eltüntetni a "selejtet", mint később adni hozzá a nevüket a hírnevüket csorbítva.
2012. febr. 21. 13:08
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!