Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kik azok a szaporítók?

Kik azok a szaporítók?

Figyelt kérdés

Pl van egy osztálytársam. Vett egy beagle kölyök szuka kutyát. Szerette, aranyos volt stb. Aztán 1 évvel később vett mellé egy kan kutyát is, hogy majd legyenek kölykök. 2 alom lett neki már, kb 1-1,5 év alatt. Azt tervezi idén valamikor megint akar majd. Darabját eladja X ezer ft-ért.

Ő már szaporítónak számít?

2012. febr. 20. 21:48
 111/159 anonim ***** válasza:

Kutyát tartok, és nem jött még le nálam alom.

De kedves szaporítók védőangyala, akiket te védesz, azok is elpusztítják a felesleges kutyákat. Azokat, akik már nem tudnak elleni vagy fedezni. Eldobják, mint egy használhatatlan szerszámot. Valamint ők is pusztítanak el kölyköt, azokat amelyeket nem tudják eladni, hogy feleslegesen ne pusztítsa a kenyeret meg amúgy is jön az újabb alom, kell a hely azoknak.

Viszont akikről én beszélek, azok lehet hogy elpusztítják azt az 50 egyedet akikről te beszélsz, viszont a maradék 20 -nak, aki a csúcsra emeli őket, boldog nyugdíjaséveket biztosítanak, és aktív korukban is - pejoratív szóhasználattal - kinyalják a seggüket. Mert azok a kutyák megérdemlik, ugyanis hozzák, vagy még túl is teljesítik amiket elvárnak tőlük.

A kölyköket meg amelyeket meghagynak, elviszik tőlük.

Lényeg a lényeg: amit ők csinálnak, azt azért teszik hogy a fajtát előbbre vigyék, míg azok, akiket te védesz meg azért, hogy több pénz maradjon a zsebükben.

2012. febr. 21. 15:22
 112/159 anonim ***** válasza:
31%

Honnan veszed, hogy tenyésztő?

A válaszai alapján (elég, ha a %-okat megnézed hogy áll nem ad túl hasznos válaszokat, tehát akárki is, többen nem értenek vele egyet úgy nagy általánosságban).

Nézd, én nem azt mondtam, hogy egy tenyésztő csak jó lehet és isteníteni kell az összeset. Az én koncepcióm az, hogy legyenek a kutyáknak tenyészszemléje, szűrései, némi kiállítási eredmény (bár ez még nem is annyira fontos számomra), szerződés, törzskönyv, chip, jó körülmények a kiskutyáknak és a szülőknek, szerető környezet. Ill. még egy kis plussz a tenyésztő részéről, amit szavakba nem tudok körülírni, azt érezni kell...

2012. febr. 21. 15:22
 113/159 anonim ***** válasza:

Jajjmá, a hasznosság...erre szoktam azt mondani hogy kinek mi a hasznos, az relatív, ugyanis egy őserdei pigmeusnak vagy egy bushmannak a Kalaháriban hiába adsz a kezébe egy laptopot műholdas netkapcsolattal hogy néddmá ez milyen hasznos, mert neki nem az.

Nem tudja megenni, meginni, nem tud vele vadászni, nem talál neki vizet, nem tudja felvenni, nem védi az eső elől és kalapácsként se tudja használni, mert ahhoz gyenge. Neki egy laptop nem hasznos.

Neked lehet hogy hasznos, mert meg tudod rajta nézni, mi az ami ehető, mi az ami nem és esetleg segítséget is tudsz rajta hívni.

Ergo hogy milyen információ a hasznos, az nagyban függ a befogadó közeg intelligenciájától.

2012. febr. 21. 15:33
 114/159 anonim ***** válasza:
53%

"Az én koncepcióm az, hogy legyenek a kutyáknak tenyészszemléje, szűrései, némi kiállítási eredmény (bár ez még nem is annyira fontos számomra), szerződés, törzskönyv, chip, jó körülmények a kiskutyáknak és a szülőknek, szerető környezet."

Munkaeredménye a kutyáinak ne legyen?

Az meg nem erény, hogy tenyészteni csak egészséges kutyával, hanem alap...

2012. febr. 21. 15:35
 115/159 anonim ***** válasza:
68%

Ok. Bocs, rosszul fogalmaztam.

Úgy fogalmazok, hogy itt a %-ot az határozza meg, hogy ki-hogy ítéli meg a válaszod és mennyire tud azonosulni vele. Ahogy látom, nem nagyon...

2012. febr. 21. 15:38
 116/159 anonim ***** válasza:
52%

Attól függ, ha valaki munkavonalú kutyát szeretne, olyan kennelt keres, számomra ez a szempont nem fontos.

Nem tudom nekem szántad-e az utolsó mondatot, mivel én ilyet nem írtam, ezért gondolom nem...

2012. febr. 21. 15:43
 117/159 anonim ***** válasza:
100%
A pontozás hasznossága? Kinek mi, merről nézve, mi alapján a hasznos?
2012. febr. 21. 15:46
 118/159 anonim ***** válasza:
74%

Nekem sose volt az fontos hogy sokan értsenek velem egyet.

Inkább az volt a fontos, hogy azok ismerjék el azt, ami csinálok, akiknek az elismerését fontosnak tartom.

Ez meg egy gyikomatfórum, ahol a kommentelők többsége wannabe állatvédő vagy unatkozó középsikolás, egy kisebb része trollkodni jár ide és értelmes ember nagyon kevés van.

Ergo a százalékom miatt nem fogok kettétépni egy üdítősdobozt és az éles részével eret vágni magamon...

2012. febr. 21. 15:48
 119/159 anonim ***** válasza:
52%

Még egy fontos dolgot kihagytam, amit kennelválasztás előtt nem feltétlenül tud lecsekkolni az ember, ill. laikusként lehet, hogy a személyesen sem. Az pedig a kutya jelleme, hogy vajon a megfelelő kutyákat pároztatták-e és egy olyan kutyát kapjon a gazdi, aki a fajtára jellemző jegyekkel bír.

Sajnos az én kutyusomnak 4 hetes korában meghalt az anyukája, de az apukáját láthattam, megsimogathattam, stb. Amit le lehetett szűrni belőle, az megegyezett a fajtára jellemző tulajdonságokkal.

2012. febr. 21. 15:49
 120/159 anonim ***** válasza:
37%

"Attól függ, ha valaki munkavonalú kutyát szeretne, olyan kennelt keres, számomra ez a szempont nem fontos."

Szóval a forma a fontos, a tartalom már kevésbé...nekem az ilyenek nem kutyások csak fajtakorcsosítók.

(-10 % holnap ilyenkorra :-DDD)

2012. febr. 21. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!